1. Amerikanen zijn niet stom, toch?

Amerikanen zijn niet stom, toch?

Oké, ernstige stof dit keer

Je kent het wel. Het doelloos gestruin over internet, het bekijken van nutteloze filmpjes die eigenlijk een paar seconden van je leven verknallen, the usual shit.

Zo ik dus ook vandaag. Alleen werd ik vandaag toch wel geschokt door een filmpje, dat toch heel wat teweeg brengt in mijn gevoelens jegens Amerikanen.

Dit geloof je toch zelf niet? Zijn ze nou echt zo stom, of doen ze alsof? Hier kan ik niet met mijn verstand bij. Als je als zelf-respecterende redneck niet eens weet hoeveel zijden een driehoek heeft, dan mag je van mij opzouten van deze aardbol, en ergens anders je nutteloze leventje voortzetten. Ik heb respect voor levensvormen, maar dit gaat mij toch echt te ver.

Ook dit, waar ik enkele weken geleden tegen aan liep, leek op het eerste gezicht best humoristisch, maar is als je er dieper over nadenkt vrijl ernstig.

Ik hoor je vanaf hier al denken; dat kind is vast nog maar 7 ofzo, dan boeit het toch niet zoveel? Goed, akkoord, die mogelijkheid sluit ik niet uit. Maar wat nou als dit niet het geval is? Wat nou als dit bijvoorbeeld een 15-jarige is, zoals ikzelf?

Ook aan de rechtszaken die zich in Amerika voltrekken kan Europa een puntje zuigen. Zo las mijn vader eens het boek "Amerikanen zijn niet gek" van Charles Groenhuijsen, waar soms de gekste dingen in stonden. Ik neem als voorbeeld: in een amerikaanse handleiding van een boor, staat dat het apparaat "niet voor het gebruik op tanden gemaakt is". Of bij de waarschuwingen van een kruiwagen staat dat het "niet bedoeld is voor de snelweg". En zo kan ik nog wel een aardig lijstje opdreunen.

"Maar Bas, waarom staan zulke dingen er dan in?" Nou lieve kinderen, kennelijk zijn de Amerikanen zo stom geweest om zulk soort handelingen uit te voeren, wat uiteraard resulteert in iets pijnlijks. Wat men dan doet? Men spant een rechtszaak aan! En ja hoor, de rechters geven hen gelijk, beslissen dat de aanklager recht heeft op een paar miljoen dollar, en men is weer huisje-boompje-beestje.

1 van de extreemste gevallen is toch wel dit:

Een vrouw ging naar de McDonalds, door de McDrive en bestelde een kopje koffie. Iedere (niet)autobezitter weet dat het koffie drinken, en autorijden verkeerd kan gaan. Behalve die vrouw waarschijnlijk...

Ze morste koffie(dat zag je niet aankomen! Geef toe!), spande een rechtszaak aan tegen McDonalds, kreeg van de rechter een schadeclaim van ± $7.000.000, en was tevreden. Niet gek, toch? McDonalds vond van wel, dus ging het in hoger beroep. Gelukkig was de volgende rechter minder krankzinnig (nouja..) en gaf haar een schadeclaim van $2.500.000.

Wat ik dus met deze log wilde zeggen;

Amerikanen zijn stom, toch?

_______________________________________________________________________________

Voor de intellectueel minder bedeelden onder ons

Van Dale

1. in·ter·net het; o wereldwijd computernetwerk dat het mogelijk maakt informatie te verspreiden of te zoeken en te e-mailen

2. stom bn, bw; -mer, -st 1 niet in staat om te spreken: een ~me film geen geluidsfilm 2 niet uitgesproken: (taalk) een ~me letter 3 dom: een ~me fout

3. rechts·zaak de; v(m) -zaken proces, geding

Dit artikel delen

Over de auteur