1. Mijn Muziek.

Mijn Muziek.

Mijn eerste video die ik met jullie wil delen in 'Put in on' van Big L. Wat ik vooral goed vind aan deze song, zijn de ongelooflijk kwalitatieve lyrics en het feit dat de rapper bijna één wordt met de beat. Later zou Big L vermoord worden, terwijl zijn moordenaar eigenlijk de broer van deze raplegende meost omleggen. Hij vergiste zich... Dit schijnt Big L, afkomstig uit Harlem (NY) zijn beste liedje ooit te zijn.

Nasir Jones aka Nas performing Your'e Da Man. Heb vooral veel respect veel voor deze man omdat hij rapt over serieuze problemen in de wereld en de regering van Amerika. Persoonlijk vind ik dit één van zijn beste nummers, omdat ze zo ongelooflijk eerlijk klinken. Nas houdt na 15 jaar nog altijd het niveau hoog en heeft laatst nog een album gemaakt.

Mobb Deep is een bijzonder verhaal apart. Deze rapgroep uit Queensbridge bestaat uit twee man, Prodigy en Havoc, die allebei een totaal andere stijl hebben en zo elkaar geweldig aanvullen. Waar Prodigy meer lyricaal te werk gaat, kiest Havoc meer voor een rauwe klank. Shook Ones Part II is misschien wel het beste wat de twee hebben gemaakt, na het succesjaar 1995/1996 ging het bergafwaarts met de twee.

Anders dan de voorgaande nummers, klinkt dit vrolijker. We hebben het dan ook over het oldskool-duo Rakim & Eric B, die bekend staan om hun geweldige beats en geniale teksten. In 'I Ain't No Joke' flowt Rakim erop los en scratched Eric B op de juiste momenten door de beat heen, waardoor er een ware classic is gecreëerd.

The Wu-Tang Clan staat weer bekend om hun agressieve stijl, geniale lyrics en vooral soulvolle beats. De groep kent verschillende leden, die allemaal hun steentje hebben bijgedragen aan het magische album 'Enter the Wu-Tang (36 Chambers)'. Protect Ya Neck is ook afkomstig van dit album en naar mijn mening is het één van de beste nummers van de groep. Helaas ging het hierna minder goed met de groep...

Als laatste wil ik een geheel ander genre met jullie delen. Het is wel HipHop, maar dan in het Servisch. Ik zelf ben erg grote fan van Servische rap en dan met name van de groep Juice. In 'Pucaj Se Sad' gaat de gehele groep er keihard tegen aan en blijft een ongelooflijk hoog tempo aangehouden, gedurende vier minuten lang!

Dit artikel delen

Over de auteur

Mad