1. F.E.A.R.

F.E.A.R.

F.E.A.R., First Encouter Assault and Recon, is een team van gespecialiseerde agenten waar de S.W.A.T. eenheden nog wat van kunnen leren. Natuurlijk is de titel F.E.A.R. ook een stille hint richting wat voor gruwelijkheden je kunt verwachten in dit indrukwekkende schietspel.

F.E.A.R. is een spel met een grafisch indrukwekkende techniek. Alles wat je in de schimmige speelomgeving van F.E.A.R. tegenkomt is volledig kapot te schieten, van de lampen tot de muren aan toe. Dit is op zijn zachts gezegd indrukwekkend, aangezien dit soort techniek nog niet vaak op deze manier gebruikt is. Daarbij zal het spel niet geheel verrassend gebruik maken van een geavanceerd physics engine, wat inhoudt dat spieren en ledematen, net als in het echt, realistisch meebewegen met de actie. Schiet bijvoorbeeld een gemuteerde soldaat over een reling heen, en je zult zien dat de soldaat over de reling blijft hangen, en bungelend heen en weer beweegt. Afgekeken van Half-Life 2?

De F.E.A.R. engine zorgt voor een nieuwe spelervaring. Loop een kamer binnen samen met je andere F.E.A.R. kameraden, en je zult zien dat de tegenstanders, in de vorm van gemuteerde soldaten, eveneens dezelfde kamer binnendringen. En voordat je het weet ben je verzeild geraakt in de chaos van F.E.A.R. Dit gaat gepaard met het intrappen van deuren en ramen, inclusief rondvliegende scherven en brekend staal. Er gebeurt zoveel op je scherm; lijken vliegen door de ramen, muren breken spontaan door het gewicht van kogels, en de ledematen vliegen je om de oren.

Om de strijd met je belagers aan te gaan heb je een breed arsenaal aan wapens tot je beschikking, tenminste, zo beweert ontwikkelaar Monolith. Dit alles kun je afwisselen met sla en schoptechnieken. Zo is het mogelijk, al dan niet in slowmotion, jouw tegenstander een harde trap te geven om kogels te besparen. Meer van dit soort toevoegingen waren er niet te zien in een kort filmpje dat is vrijgegeven, al belooft Monolith wel nog meer van dit soort aardige aspecten in het spel te steken.

Gelukkig heeft F.E.A.R. ook nog een ander speelaspect, dat zonder aarzeling rechtstreeks moet gaan concurreren met Doom 3: Fear, of angst, vandaar ook de titel F.E.A.R. Een bleek luguber meisje met rood haar is de oorzaak van de dood van vele agenten. Verscheidene keren zal je haar tegen het lijf lopen, en een confrontatie met haar afschuwelijke plannen zal het gevolg zijn. Zo was te zien hoe dit meisje, met haar psychische kracht, een soldaat in de lucht liet zweven, om hem vervolgens krankzinnig te laten worden. Daarbij spoot het bloed uit zijn oren en al snel zijn vizier was beslagen met een rode gloed...

Verder staat nog op stapel het besturen van verschillende voertuigen, inclusief motors, jeeps, helikopters en andere militaire geschutswagens. Ook is er nog het al eerder genoemde vertragen van de tijd, de slowmotion genoemd. Waar dit precies voor dient is nog niet bekend, maar het zag er wel zeer indrukwekkend uit. Laten we hopen dat F.E.A.R. zal worden wat Monolith altijd al wilde hebben: een kwalitatief goed spel dat ook de massa aanspreekt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Waar komt dit vandaan? Nooit van gehoord, maar het lijkt me wel een leuk spel

 • Wow, lijkt me cool spel. Zit er multiplayer in???? :) kzie t niet in de review staan

 • Nog nooit van gehoord.  Lijkt me wel een cool spel.

 • @ Gaaiz  Tja links staat online Nee maar dat moeten ze allemaal nog horen.

 • Waarom zetten ze dan gewoon niet:  Niet bekend  ?


 • dit kan een HL-2 beater worden… alles ziet er erg likkend uit :P

  engine is ook zeer indrukwekkend, ziet net als zoniet beter uit dan HL2.

  of de gameplay even goed wordt moeten we nog afwachten, maar het verhaal klinkt vet. Er is een soort mysterieuze geest die iedereen afslacht…:P

 • Ja dat is het enigste neppe aan dit spel een geest die iedereen afslacht zie je van die halve bloedbaden maar dan ook echt één en al bloed en dat vind ik net een stukje minder…

 • Damn, dit ziet er goed uit!!

 • Dit wordt vast zo'n super arcady super :/  Maar het ziet er cool uit.  Maar graphics maken geen goed spel, kijk maar naar DOOMIII die tegenviel.


 • grotere cliche bestaat er niet

  shooter shooter shooter bah bah en daar maken ze steeds nieuwere games van :S

  maja,oordeel zelf mar,ik ben gek,dus let niet op mij :P

 • Dit spel stond een tijdje geleden ook in de PU & sindsdien volg ik het al. Lijkt mij echt een fantastische FPS te gaan worden.

 • Ook nooit van gehoord. Het ziet er goed uit, ben benieuwd.

 • een toffe game maar of het die beloofde topper word? ik heb al genoeg meegemaakt om daar niet zo zeker van te zijn

 • Wel weer een nieuwe engine.  Dus mensen moeten wel een NASA pc hebben.

 • stond heel lang gelede al in de pu

 • hoeft toch niet, half life 2 draait ook top op middelmatige pc's hoor!

 • klinkt geinig, en monolith maakte altijd al best aardige spellen, ga ik wel proberen als hij uitkomt.

 • Ik heb er wel wat over gehoord. Schijnt erg goed te worden met mega goeie graphics :D

 • Spel ziet er supervet uit iig

 • Half-Life heeft echt een bepaalde sfeer. Je zit gelijk in het verhaal.  Dat maakt HL2 zo goed.  Ik weet dus niet of dit een HL2 beater wordt.


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren