1. Jochie, zal ik jou eens even een doodschop geven?

Jochie, zal ik jou eens even een doodschop geven?

Je komt het regelmatig tegen, ventjes die niet tegen hun verlies kunnen. Maar FIFA 08 slaat echt alles. Je krijgt een tegenstander, kiest een team, onwetend wat voor tegenstander je krijgt.

Ow, ik speel tegen Jurura08. Hij neemt Manchester United. Het zal wel weer eens niet, maar dat terzijde. Zoals gebruikelijk neem ik AC Milaan. Ik maak een actie en ren met Ronaldo naar het strafschopgebied van mijn tegenstander. In het strafschopgebied wordt Ronaldo neergehaald, en krijg ik volkomen terecht een penalty. Rats! In de rechterbovenhoek. 1-0 in de 13de minuut. Dan zou je denken dat hij nu z'n best doet om de gelijkmaker binnen te schieten, maar nee, hij start het pauzemenu op. Vervolgens staat er: 'Je tegenstander heeft de wedstrijd verlaten'. Dus ik kijken naat mijn stats of er een overwinning is bijgeschreven, maar nee, in de eerste 15 virtuele minuten mag je stoppen zonder gevolgen.

Hmmmmm, xXBarkydogboy95Xx. Hij neemt Liverpool. Goh, eindelijk eens geen Manchester United. Hij neemt de aftrap, ik pak al snel de bal af. Tackle! Van achter wordt ik neergehaald. Hij krijgt een gele kaart. Ik loop met Seedorf over de zijkant van het veld. Tackle! Volgende actie met Pato, Tackle!

Elke mogelijkheid om te tackellen grijpt hij aan. Zo is er dus gewoon geen spel mogelijk. Vervolgens rent hij met Babel over de zijkant en geeft een lage voorzet op Torres. Torres schiet op zijn beurt de bal in het doel. 'Jeuhhhhhhhhhhhhhhhh' wordt er met een piepstemmetje aan de andere kant van de lijn geroepen. Uiteindelijk wint het ventje de wedstrijd.

Joeppie, een Fransman. Lefauferge1 is de naam. Hij neemt Manchester United. Waarom ook niet hé?

De hele wedstrijd ben ik beter en ik maak dan ook volkomen terecht de 1-0. De 2-0 volgt al snel en ook de 3-0 laat niet lang op zich wachten. In de 80ste minuut weet ook mijn tegenstander dat het gedaan is. Hij klikt het startmenu aan, en dan zou je denken dat hij de wedstrijd stopt, of nog een wisseltje inbrengt. Inmiddels heeft hij een volledige pauze van 30 seconden voorbij laten gaan. Vervolgens klikt hij weer op het start menu, en laat weer een 30 seconden pauze voobij gaan. Die jongen is mij dus bewust aan het irriteren. Zijn overige twee pauzes laat hij ook nog even voorbij gaan, en zo zijn we ruim twee minuten verder met zijn kinderachtige gedrag. Aan het eind van zijn vierde en tevens laatste pauze stopt hij de game.

Dit zijn dus voorbeelden van hoe idioot sommige mensen kunnen zijn. Om een spelletje nog wel!

Het is jammer dat ze allemaal zo ver weg wonen, in Canada of in Mexico, anders had ik hun een flinke doodschop aangeboden.

* De desbetreffende namen zijn níet echt en volledig verzonnen. De stiuaties komen echter wel helemaal overeen met de werkelijkheid

Dit artikel delen

Over de auteur