1. Just a day at the office...

Just a day at the office...

Als je televisieseries als The Office, Crediteuren/Debiteuren en The IT Crowd moet geloven, is het alsof een kantoorbaan het voorportaal is naar de hel: dodelijk saai. Het is een baan waarin elke halfbakken grap dient als gespreksstof voor weken, verder valt er toch weinig zinnigs te zeggen. Elk kuchje van een medewerker wordt aangegrepen om een paar seconden hoopvol op te kijken, wensend dat het kuchje leidt tot één of andere gebeurtenis. Al is het maar dat de kuchende persoon in kwestie een zakdoek pakt. Kan er weer maanden over het motiefje en de vochtigheid van het lapje worden geroddeld. Bij ons op de redactie loopt het allemaal nét iets anders.

De ene dag komt werknemer A in SpongeBob T-shirt (ik zei de gek) opdagen, op dag twee wordt een gigantische poster/tentzijl van drie bij vijf meter afgeleverd om ergens op te hangen en op dag drie blijkt iemand screenshots van een Flintstones NES-game (uit 1991) op de frontpage te hebben geplaatst. Altijd leuk! Gisteren hadden we ook weer zoiets wat typisch binnen een InsideGamer-dag past.

Na een intensieve co-op-gamesessie met Paulus in Spyro: Dawn of the Dragon, vond ik het even fijn om mijn nek wat te strekken. Links, rechts, links, boven…BOVEN! Ik kijk nog een keer goed om er zeker van te zijn en ik tik Paulus aan, ‘zie je dat?’ vroeg ik. Paulus op zijn beurt: ‘HUH? Wat is dat? EEN VLEERMUIS’. Een vleermuis had zich vastgegrepen aan een plafondplaat en had zich opgerold tot een bolletje dat muurvast aan het plafond hing te slapen.

Toch wat huiverig voor het beest schakelden we een dappere medewerker in. Deze tilde de plafondplaat eruit terwijl hij er een doosje tegenaan hield en is ermee naar buiten gelopen. Eenmaal buiten werd het mormeltje wakker en begon te sissen, waarna ie wegvloog; voor ons van InsideGamer een emotioneel moment.

De rest van de dag is er uiteraard aan iedereen die het had gemist, verteld wat er gebeurd was. Hele groepen ramptoeristen verzamelden zich onder de plafondplaat om te wijzen waar het beest zat, wanneer Paulus en ik het beest opmerkten en welke doos er gebruikt is om dat beest te verwijderen. Vleermuis, je maakte het weer net een beetje leuker bij ons, we zullen je missen! Misschien zien we je wel weer terug.

P.S.: Overigens hebben we de vleermuis geen koosnaampje gegeven, de naam Adam West werd met een meerderheid van 99% verworpen.

Dit artikel delen

Over de auteur