1. LittleBigPlanet Bèta??

LittleBigPlanet Bèta??

Jemig, wat een chaos!

Ben je eens voor een half uurtje niet op het internet, blijkt dat je opeens de beperkte open bèta van LittleBigPlanet hebt gemist! Datgene waar je als gemiddelde PlayStation 3-bezitter al eeuwen op wacht dus. Vanuit het niets leek het te komen, en nu is het wachten tot einde oktober... :(

Althans, zo leek het, gisteren, toen Eurogamer ineens als 5800 bètasleutels weggaf voor LittleBigPlanet. Gelukkig blijkt dat er nog meer kansen zijn om in de bèta te komen. :)

Bèta?

De game LittleBigPlanet heeft de gold-fase bereikt, dat wil zeggen, de game is af, en klaar voor productie. In Europa verschijnt deze titel de 24e oktober, en veel PS3 gamers zitten erop te wachten. Als je nog twijfelt aan deze titel dan heb ik slecht nieuws, want er komt géén demo meer. Wel een beperkte publieke bèta dus. Het verschil is dat deze bèta niet bedoelt is om gamers over te halen LBP te laten kopen, noch de game uit te laten testen en bugs te melden. Daar was immers de gelsoten bèta al voor (alleen voor zeer beperkt publiek), en zoals gezegd is de game al af. Deze open bèta is ervoor om de servers te testen, zodat het hele "share" aspect van LBP goed zal gaan verlopen eind oktober.

Deze bèta is alleen bereikbaar voor een beperkt publiek, 60.000 man wereldwijd, om precies te zijn. Dat houdt in 20.000 voor zowel Japan, Amerika en Europa. Er zijn verschillende manieren om in de bèta te komen, maar allen gebruiken de sleutelmethode, dat wil zeggen dat je een code ontvangt, en die opgeeft bij je accountbeheer onder "netwerk" in het hoofdmenu van de PS3. Dan kom je op een verborgen pagina van de PlayStation Store die je gratis het bestand van 905MB laat downloaden: de bèta. De bèta bevat de eerste paar levels uit de game, inclusief een paar tutorials, en is enkel een paar weken te gebruiken, zowel de online als de offline levels.

(Opmerking: EU games kunnen waarschijnlijk ook JAP en US bètasleutels gebruiken, terwijl enkele EU sleutels gebonden zijn aan een bepaald land.)

Wat heb ik gemist?

Eerder

- JAP: Alle Japanse bètasleutels zijn vergeven via de Japanse PSS. Daarvoor zijn wij te laat dus! :(

23 september

- EU: Eurogamer gaf 5.800 EU keys weg. Die waren op in no-time, en de site liep dan ook regelmatig vast.

- EU: Jeuxvideo gaf enkele bètasleutels weg.

24 september

- EU: Game Over gaf een kleine selectie betasleutels weg.

- EU: SCEE bètatesters kegen een mailtje met daarin hun gratis bètasleutel

- EU: Game Reactor gaf diverse bètasleutels weg, zowel hun Finse, Noorse, Zweedse als Deense sites.

- EU: Het Spaanse Meristation gaf bètakeys weg.

25 september

- EU: Het Australische Screen Play gaf bètaplaatsen weg voor de "Big Beta"

- EU: UK's D+PAD gaf een aantal weg

Later

Diverse sites gaven keys weg, waaronder de grote namen als IGN, 1UP en GameTrailers. Zelfs onze eigen IG heeft 2x 200 keys weg mogen geven voor zowel IG leden en LBP-club leden! :)

Wat gaat nog komen?

Vrijwel alle keys zijn weggegeven. Volgens de geruchten gaat de beta de laatste week nog open voor iedereen. Hou de LBP nieuwssite dus in de gaten! :) De beta sluit op 12 oktober. 22 oktober komt de full game uit in de winkels ;)

Ik heb geen bètasleutel weten te bemachtigen...

Dat zuigt. Ik weet hoe het voelt :P Opnieuw proberen bij een volgende giveaway dus, of wachten tot LBP uit komt over een maand. Maar tot die tijd kan je in ieder geval hieronder wat beelden uit de bèta checken.

Video's

Live beta-stream

Zaiipk's bèta video's (Pas op: Deel A bevat spoilers over de intro!)

Yay! Ik heb een sleutel!!!

Ik weet ook hoe dat voelt! :P Na een stuk of 12 afwijzingen, heb ik er een weten te bemachtigen van onze eigen IG! :D Let wel goed op als je een sleutel eenmaal hebt: Zorg ervoor dat je nooit je code deelt met anderen, anders kan je uit de bèta gekickt worden. Zorg er ook voor dat je account waarop je de bèta speelt/gedownload hebt slechts op één PS3 staat. Anders ook kans op een ban! En zorg ervoor dat je geen 18+/autheursrechtelijk beschermd/etc. materiaal upload naar de bètaservers.

Deze log wordt niet meer geüpdate.Vrijwel alle betasleutels zijn weggegeven. Na 12 oktober, als de beta afgelopen is, sluit deze log.

Dit artikel delen

Over de auteur