1. LittleBigPlanet: De impressie!

LittleBigPlanet: De impressie!

Eergister was het ineens zover; geheel onverwacht bleek dat Eurogamer.net maar liefst 5800 beta keys weg gaven voor LittleBigPlanet. Als een gek surfde ik naar die site, nouja surfen, ik kwam niet eens aan want duizenden mensen wilde natuurlijk een beta key hebben. Gelukkig dankzij een vriend van mij, wist hij er wel 1 te pakken te krijgen! Hij gebruikte maar liefst 3 van zijn servers om op de site te komen, te registreren, de activatielink en een mailtje te onvangen. Maar het was gelukt!

Vol vreugde verzond ik de beta key en ik begon met downloaden. Vol spanning keek ik naar het download balkje…Na 3 minuten stond hij nog steeds op 0%...Ik keek dus hoe snel hij downloaden, hooguit 10kbs…Dat schoot niet echt op. Pas tegen kwart voor 12 ’s nachts was hij klaar! Ik wilde nog even snel spelen maar mijn moeder had andere plannen…Dus moest ik wachten tot morgen middag, want school gaat voor….NOT!

Ik zette mijn wekker wat vroeger en ’s morgens kon ik even snel een half uurtje spelen!

Wat een geweldig intro filmpje!

Het zet gelijk de hele sfeer van de game neer. Fantasie, daar draait alles om in LittleBigPlanet en dat is te merken.

Je krijgt eerst een beetje te horen over je sackboy, hoe je hem bestuurt etc. Daarna mag je gaan lopen. Iedereen kent wel de intro bij elke film. Je krijg op een spectaculaire wijze de credits te zien terwijl je die op het einde ook krijgt. LBP heeft dit dus ook maar deze zou je vaker willen zien! MediaMolecule hebben al hun medewerkers een mooi plekje gegeven in een level waarbij ieder persoon op een leuke manier te voorschijn komt. Allemaal gecaptured met de Playstation Eye!

Als je dan eenmaal de controls doorhebt mag je je eerste level spelen. Het level van de Koning! Dit level zag je vaak genoeg in de trailers dus ik wist wel ongeveer hoe het level werkte. Na alle 4 de levels en een leuke minigame te hebben uitgespeeld mocht ik naar My Moon! Hier begint het bewerken van de levels en dat is precies wat ik wou!

Laat ik eerst even dit zeggen: als je eenmaal alle tutorials hebt gevolgd dat unlock je meer en meer dingen. En dat is het ook gelijk; het is veel! De level editor is echt ongelofelijk uitgebreid maar toch ook weer niet. Je hebt wat basismateriaal maar met dat materiaal kun je weer heel veel! Je kunt de hoeken aanpassen, je kunt het van vuur of electriciteit maken, je kunt met je gereedschap er allerlei moeren, bouten, touwen en elastiek aan plakken.

Het is gewoon ontzettend veel als je de mogelijkheden gaat bedenken! Ik weet gewoon nog steeds niet wat ik wil maken omdat je zoveel kan! Mijn eerst level is nu dit:

Een mega driehoek, bovenin een zwevend blok waar je respawnt en waar een skateboard plus een Startblok staat. Onderaan de driehoek staat een schans en daarachter een kartonnen plaat waar een mondje opzit wat zegt als je er voorbij vliegt: Ride on! Verder zit er nog een camera en als je in het juist veld komt dat draait de camera en maakt hij een foto terwijl je door de lucht vliegt!

Heb ook wat levels online gespeeld en elk, maar dan ook elk level heeft wel iets wat uniek is. Wat leuk is en wat je zelf ook wilt. Zo had een gast een draaiend rad gemaakt met sponzige rondjes waar je aan kon vasthouden. Maar hij had ook nog een stel jetpacks eraan gevestigd waardoor dat ding echt ontzettend hard ging! Zo moest je overspringen van rad naar rad terwijl er onder je een blok van elektriciteit lag!

Toen de adrenaline eenmaal weer was gedaald en ik echt ziek werd van die tutorials,(het zijn er echt veel!) was het tijd om even te stoppen.

Helaas bleek dat ik niet veel later ineens niet meer kon spelen. Krijg telkens deze error code: 80029752…

Hoe dan ook, deze ervaring zal ik nooit vergeten en bevestigd gelijk wat ik stiekem al wist: LBP is DE game van 2008 voor de PS3, geen twijfel over mogelijk!

Mocht nu zelf niet z’n goede fantasie hebben en dit dus niet goed kan voorstellen dan kun je altijd nog dit filmpje kijk:

http://nl.youtube.com/watch?v=k6JbVw7t8zg

Dit is een filmpje over de hele beta.

Dit artikel delen

Over de auteur

MonkeySleeve | As a finale touch, God created the Dutch |