1. Afscheid Youri

Afscheid Youri

En dat nieuws komt waarschijnlijk als donderslag bij heldere hemel. Youri is de afgelopen jaren een zeer belangrijk gezicht op de redactie en de site geworden en het feit dat hij ons verlaat is op zijn minst pijnlijk te noemen. Tegelijkertijd zijn wij erg blij voor hem. Vanaf aankomende maandag gaat Youri namelijk als hoofdredacteur van Gamer.nl aan de slag.

Daar is namelijk met het vertrek van de vorige hoofdredacteur een gaatje gevallen. Omdat zowel Gamer als InsideGamer momenteel eigendom zijn van Sanoma Uitgevers was het eigenlijk niet meer dan logisch dat Youri de overstap zou maken. Hij heeft zichzelf de laatste tijd enorm goed bewezen bij ons en eigenlijk was hij dan ook de enige keus om de kar van Gamer te trekken. Positieve bijkomstigheid daarbij is dat Gamer en InsideGamer in dezelfde vleugel zitten en wij dus dagelijks elkaar nog zien. Wees echter niet bang dat dit negatief uitpakt. Beide sites hebben een andere visie en de concurrentie onderling is groot.

Zoals gezegd ben ik blij voor Youri dat hij een nieuwe uitdaging heeft gevonden, maar tegelijkertijd weet ik dat hem enorm ga missen. Youri is namelijk een uniek persoon. Het is een enorm vriendelijke beer met sterke ideeën en een heerlijke vorm van humor. Met zijn amateurtoneelachtergrond gooit hij er het ene na het andere typetje uit, wat voor veel lachsalvo’s op kantoor zorgde. Ook zijn optredens voor de camera waren zeer sterk.

Youri begon bij InsideGamer als de eerste stagiair. Omdat hij letterlijk tegenover het toenmalige kantoor in Utrecht woonde, stond hij elke ochtend om negen uur klaar met de koffie. Een half jaar lang draaide hij als stagiair mee, maar opereerde hij eigenlijk als fulltime redacteur. Sowieso moest hij na twee weken stage InsideGamer in zijn eentje runnen omdat ondergetekende samen met Kris en Marvin naar de TGS gingen. Bij de oprichting van IGTV, wat in het begin afleveringen van bijna twintig minuten waren, was hij er dan ook gelijk bij. Logisch was dan ook dat hij na zijn stage naar Las Vegas mocht gaan om een reportage te maken van de Midway Gamers Day. Dit viel bij ons zo in de smaak dat wij hem gelijk een parttimebaan aanboden. Het liefst hadden we hem er gelijk volledig bijgehaald, maar ons budget was toen nog klein en meneer moest zijn Master halen. Iets wat hij vervolgens ook heeft gedaan en daarmee is hij op papier de slimste van de redactie.

Na Utrecht begon het avontuur in Amsterdam-West. In een echt kantoor ontplooide hij zich verder en elke dag dat hij langs kwam was het een feest. In 2007 volgde de eerste echte gamebeurs voor meneer. Hij ging mee naar Leipzig en dat was op zijn minst een lijpe bedoeling. Ook vond hij het heerlijk om mee te doen aan de nieuwe show van InsideGamer: Uitgespeeld. Steeds vaker kwam hij in aanmerking voor perstripjes en voor ons is hij naar Parijs, meerdere malen Londen, New York en Las Vegas gegaan. Het laatste grote tripje van hem stamt van deze zomer. Op de E3 2008 liet hij voor de zoveelste keer zijn talenten zien. Zowel voor de camera als achter de laptop. Vijf impressies per dag schrijven terwijl je eigenlijk doodmoe bent is een prestatie om trots op te zijn.

Youri heeft ongelofelijk veel voor InsideGamer betekend en zijn vertrek is zeer jammer. Tegelijkertijd ben ik er van overtuigd dat we met de huidige redactie genoeg kwaliteiten hebben om hem te vervangen. Gelukkig zie ik de grote beer nog dagelijks op kantoor, maar op InsideGamer is het op redactiegebied voor hem afgelopen. Youri, bedankt!

Dit artikel delen

Over de auteur