1. Prince of Persia: Warrior Within

Prince of Persia: Warrior Within

Wij zijn een bende verwende krengen. Vorig jaar werd Prince of Persia: The Sands of Time door vele gamers uitgeroepen tot spel van het jaar, een titel die dit jaar waarschijnlijk naar een ander spel gaat. Dit komt niet doordat het spel minder is geworden, maar omdat er dit jaar gewoon zo ontzettend veel uitstekende spellen zijn uitgekomen. Mocht je echter de luxe hebben om elke maand meerdere spellen te kopen, zet dan in elk geval Prince of Persia: The Warrior Within op je lijstje. Na het spelen van een preview-versie kan ik je verzekeren dat de kwaliteit van het spel als een paal boven water staat.

Het spel begint met een duistere boodschap: de prins zal sterven. In het eerste deel heeft onze prins namelijk de vloek van de Sands of Time over zich heen geroepen, die probeert de prins uit de tijd te wissen. Om deze vloek te doorbreken, wat onmogelijk lijkt, besluit de prins naar een mysterieus eiland te reizen, om vervolgens terug in de tijd te gaan. De tijd voordat de Sands of Time was gemaakt om zo de creatie te voorkomen.

Iedereen die het eerste deel heeft gespeeld, zal zich in de wereld van Warrior Within helemaal thuisvoelen. Net als in de Sands of Time speelt dit tweede deel zich in een enorm kasteel af. Zo zijn er weer muren waar langs gerend, gaten waarover gesprongen en smalle paden waarlangs gekropen moet worden. Alle acrobatische kunsten die in het eerste deel zaten zijn terug, met daarbij ook een aantal nieuwe elementen. De prins kan nu bijvoorbeeld langs een gordijn naar beneden glijden of al balancerend over een balk lopen. Op zich lijkt dit niet schokkend, maar door deze kleine toevoeging valt er zoveel meer te beleven.

Ikzelf was geen fan van het vorige deel. De charme en de sfeer kon ik wel waarderen, maar de logica in sommige locaties zag ik niet, waardoor ik soms compleet vast kwam te zitten. In de uren die ik met dit deel heb doorgebracht, heb ik deze ervaring niet gehad. Het tweede nadeel aan de Sands of Time was het gevechtsysteem. In het begin was het vermakelijk, maar naar mate ik vorderde in het spel werd het erg eentonig. Ook hier heeft Ubisoft een grote verbetering aangebracht. Zo hoef je niet persé een finishing move uit te voeren om een vijand te verslaan. Ze zijn er overigens nog wel, veel gevarieerder en handig om te gebruiken, maar verplicht tot gebruik ben je dus niet. Verder is het vechtsysteem dankzij het gebruik van meerdere wapens, die desgewenst in twee handen gehouden kunnen worden, nog interessanter geworden. Er zijn 63 verschillende wapens die tot allemaal andere combo’s zullen leiden.

Ondanks dat je in het vervolg de Dagger of Time niet meer in bezit hebt, is het tijdreizen nog wel aanwezig. De grootste verandering is dat er nu ook tussen twee verschillende tijdzones gereisd kan worden, wat voor een aantal nieuwe puzzels zorgt. Maar ook de krachten uit het vorige deel zijn weer in volle glorie aanwezig. Wat mij wel opviel tijdens het spelen is dat de tijdskrachten een stuk makkelijker te besturen zijn. Je zult dus nooit meer een kracht oproepen die jij niet wilde.

Als we kijken naar het visuele aspect, is er ook het één en ander verandert. De prins ziet er een stuk volwassener uit en hetzelfde kan over zijn animaties gezegd worden. Alles wat hij doet is een lust voor het oog. Hetzelfde geldt voor de omgevingen en verschillende vijanden. Elke ruimte is weer een nieuwe puzzel en geen enkele keer had ik een déjà vu gevoel. Bij de vijanden kan dat ook gezegd worden. Zij hebben in dit tweede deel meer karakter en slimheid gekregen, waardoor sommige gevechten de speler een pittige opdracht geven. En als klap op de vuurpijl introduceert dit deel ook een aantal boss-battles, waarbij elke baas een andere aanpak vergt.

Prince of Persia: The Warrior Within is alles wat de Sands of Time was, maar dan mooier, uitdagender en logischer. Waar ik het vorige spel na een paar uurtje wel had gezien, ben ik hier niet van weg te slaan. Over een paar weken volgt ons definitieve oordeel in de recensie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • hm vroeg op de zaterdag morgen een leuk stukje tekst :)

 • Wordt dit ook een 10? Het beste wat de gamecube te bieden heeft? maarja, kvond de eerste geheel niet interessant, had aantal andere impressies gelezen en kwam hij ook niet interessant in over. Platform niet mijn ding. Nevertheless, I shall play it want dees ziet er visueel beter uit dan zijn voorganger.

 • …mm…..hoewel alom geprezen…..wist het eerste deel (van de nieuwe reeks) mij niet te charmeren. ik vond het te repetitief, te saai ook soms…maaar vooral…te leeg (je kreeg nooit het gevoel van een vondst te hebben gedaan)… Maar, moet ik er wel bijzeggen, lijkt dit deel wel wat beter te worden; de heerlijk duistere sfeer doet mij immers denken aan de meeste films van Tim Burton….(goede regissuer dus) :D …..toch mijn twijfels over de rest…….

 • lol ik heb de ps2 versie erg leuk spel alleen hopen dat de xbox en cube versie mooier wordt

 • oow rlx dit lijkt me echt een rlx spel krijg miss een ps2 kank hem gaan halen:d

 • Wil de game echt heel graag, want de vorige PoP was echt de bom..Hoge verwachtingen rond deze game

 • hoe kan je dat spel al hebben terwijl die pas december uitkomt:d

 • December?

  volgens mij komt ie vrijdag al uit. :/

 • Deze impressie doet een beetje aan als een review, ik wachtte een beetje op een cijfer aan het eind.  POP: SOT vond ik een geweldig spel. grafisch prachtig, mooi vormgegeven locaties. Fijne puzzels, heerlijke gevechten (wel wat eentonig misschien maar toch lekker uitgewerkt). Ik verwacht niet dat WW beter wordt maar als het in de buurt komt ben ik al dik tevreden.  Deze ga ik zowieso halen. Ik kan niet elke maand meerdere titels halen maar anders haal ik 'm volgende maand, of de maand daarna of de maand daarna….  Daarnet viel de nieuwe PU op de deurmat. Die geven 'm een 95 (GTA SAN AN een 98 maar dit terzijde). Veelbelovend.
 • De preview code die ik speelde was ook bijna een reviewcode, maar dan met een aantal foutjes. Daarom is het ook een beetje als een review geschreven.

 • Ik moet em hebben…

 • Nog maar een paar dagen en dan ga ik hem spelen. Zeker weer een van de beste games van dit jaar ookal zijn er al zoveel toffe games uitgekomen(HL2,Halo2,GTA SA enz enz……)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren