1. Back in the old days

Back in the old days

"Gamen" plotseling zo'n bekend woord geworden. De gameindustrie is veranderd, de markt is veel groter geworden en de doelgroepen worden breder. Deze ontwikkeling is positief voor de game industrie maar soms heb ik het idee dat vele gamers die de oude tijd nog hebben meegemaakt hier minder gelukkig van worden. Nou kan ik niet voor anderen spreken, maar ik weet wel dat ik het jammer vind.

Wie kan zich de oude dagen nog herrinneren dat gamen nog zo anders was? Het was niet zo bekend, er was geen internet vol met recensies van games voordat ze uit waren. De tijden dat je als klein jochie een game in de winkel enkel beoordeelde op basis van de boxart en screenshots op de achterkant. Vaak kocht je eigenlijk crap games, maar omdat je niet beter wist speelde je de game gewoon en had je er nog plezier in ook. Vrienden komen langs om de nieuwe game te checken. Een totale verrassing was het vaak voor mij omdat ik niets wist over de game.

Gamen was nog echt van ons, op school hadden mensen het over "spelletjes" en "die man met de harpoen". Op die momenten zei altijd tegen mezelf: 'Haha sukkel het zijn GAMES en die man heet SCORPION. Jullie weten ook niets over games." Gamen was van ons. Our field of expertice, our field of interest.

Tegenwoordig is het heel anders, iedereen weet van games iets af. Iedereen kan er over mee praten. Voordat een game in de winkel ligt heb je al 10 keer gelezen wat voor kutgame het is, of hoe goed de game is. De verrassingen zijn er niet meer en alles word steeds meer mainstream.

Jammers, ik mis de oude tijd eigenlijk wel.

Dit artikel delen

Over de auteur