1. Impressie- LittleBigPlanet

Impressie- LittleBigPlanet

Soms heb je van die momenten waarvan je denkt: Waar was ik op dat moment?. Dit kan je jezelf vragen wanneer je een biertje teveel op heb of als je de beta weggeef-actie van LittleBigPlanet op EuroGamer heb gemist dinsdag avond om acht uur. Met heel veel geluk heb ik in 2 uur een account kunnen maken en de beta kunnen krijgen.

Nadat ik de code heb gekregen en ik de code heb ingevuld op mijn Playstation kon ik de game downloaden. Dat duurde tien minuutjes en de beta was 910 mb. Nadat de download voltooid was startte ik de game en je begint meteen met een tussenfilmpje die werkelijk fantastisch is. Met gevolgd een tutorial hoe alles werkt waar ook alle namen+foto van alle mederwerkers van ''MM' tevoorschijn in LittleBigPlanet Style. LittleBigPlanet speelt erg lekker, het voelt fris, is een uitdaging en brengt echt iets nieuws.

Nadat ik dit heb voltooid mag ik met de story mode beginnen. In de beta kan je 4 levels spelen in de wereld ''koning''. Dit was erg leuk, je unlockt heel veel dingen zoals Stickers, kleren voor je Sackboy en tools voor het bouwen van je eigen level.

Maar het leuke van LittleBigPlanet is het bouwen van je eigen level. Dit is makkelijk, maar je kan het ook moeilijk maken. Ik weet gewoon niet wat ik wil bouwen, want alles kan! Een voetbal level, een uncharted level, een race level met rakketen of iets anders... alles kan in deze game, dat voelt goed, en is erg leuk met bijvoorbeeld vrienden. En als je online gaat kijken zie je ook de meest prachtige levels.

Stel je voor, iemand uit je team drukt op een knop, hierdoor komt er een jetpack tevoorschijn. Speler 1 moet dan die knop ingedrukt houden terwijl iemand anders naar boven vliegt om een knopje te activeren, omdat die twee knopjes tegelijk zijn ingedrukt komt er een poort open. Hier moet je een level met vuur overleven door aan spons aan een touw te hangen, maar plots als je de verkeerde pakt val je. Nadat je het vuur heb overleeft en veilig aan de overkant bent... heb je nog 1000, wat zeg ik 10.000, 100.000, misschien wel een miljoen of meer verschillende dingen die je kan maken.

Ik heb heel veel geprobeerd en niks is niet gelukt. Hou er wel rekening mee dat je een voorwerp niet te raar maakt, anders komt er een error dat je vorm te raar is, maar om dit te krijgen moet je het wel heel bont maken en alles aan elkaar vast plakken. Ook de balk om je level vol te krijgen stijgt niet erg snel. Alleen als je heel veel losse objecten heb kan het iets te veel worden, maar om dit krijgen moet je het weer erg bont maken.

LittleBigPlanet komt over een maand uit voor de Playstation 3, het is voor mij al zeker dat ik deze game ga kopen. De story mode is leuk, online is het al een feest en je eigen levels bouwen is geweldig. Dit is nog een oude build van de game dus er komen nog meer mogelijk heden en de foutjes zoals lag en vastlopers zouden verdwenen moeten zijn. Ik weet zeker dat dit een hele grote game word voor Sony.

Dit artikel delen

Over de auteur