1. Laura's Passie: Paardberijden vs. Godzilla. Unleashed

Laura's Passie: Paardberijden vs. Godzilla. Unleashed

Vandaag kreeg ik de eer om twee ware 'toppers in de wording' te spelen. Beide titels maken kans op prijzen in de categorie 'adventure' en 'allrounder'. Des te moeilijker was het voor mij om een oordeel te geven over beide spellen. Ik mocht me vijf minuten verdiepen in zowel Laura's Passie: Paardrijden, als in Godzilla.

Wat mij ten eerste opviel, Laura lijkt het dit keer rustiger aan te gaan doen. Waar ze in vorige spellen nog dealde in drugs en ontvoeringen meemaakte, lijkt het thema dit keer meer te reiken naar een overlevingsgame. Ook zijn er een flink arsenaal paarden in de game gepropt, wat zou moeten zorgen voor een diervriendelijke look. Wel zorgt het touchscreen voor nieuwe ervaringen. Zo kan het paard geaaid worden en blijkt Laura haarzelf en het paard ook te kunnen wassen. Niet voor niets heeft de game opnieuw een 18+ rating gekregen. Dit keer niet zo zeer om het geweld, maar om het seksuele tintje dat dit nu al geweldige spel kent. Er zijn echter ook minpunten. Grafisch kent het spel geen prachtige beelden en het aantal manege's is schrikbarend laag. Er is gelukkig nog genoeg tijd om deze foutjes weg te werken, het nieuwste deel van Laura's avonturen staat gepland op dierendag.

Waar Laura het dus rustiger aan doet, daar lijken de makers van Godzilla Unleashed juist de grovere kant op te gaan. Goed nieuws voor de Hollanders dus, ook de beruchte 'Blijdorp-Bokito' scene zit in deze topgame verwerkt. In de vijf minuten dat ik deze game onder handen mocht nemen werd ik vooral overdonderd door de ongelofelijke audiovisuele kwaliteit van deze game. Het schelle geluid van op hol geslagen apen klonk mij als muziek in de oren, maar dat is niet alles. Godzilla en co. is de eerste die een totaal nieuw systeem mag onthullen. Gedurende de hele game, die op 'FuckinHard' zo'n 463,57 uur zal vergen, stroomt er een heerlijke verotte bananenschillen geur de neusgaten binnen. De makers zeggen dit met twee bedoelingen te hebben gedaan; zodat de sfeer extra versterkt wordt en naarmate de uren vorderen zal de stank haast ondraaglijk worden. 'Waardoor men eerder een korte pauze zal nemen', claimt hoofdproducer Gore Illah (afkomstig uit het regenwoud Borneo).

Mij zal het benieuwen welk van deze games de beste word, een druk najaar wordt het in ieder geval zeker!

Dit artikel delen

Over de auteur

Mad