1. De Flop die Nintendo Wii heet.

De Flop die Nintendo Wii heet.

Waarschijnlijk zul je met een boos gezicht op deze weblog klikken. Omdat de titel van de weblog niet erg genuanceerd is. Maar voordat je boze reacties post lees eerst even wat ik te melden heb. In een mooie discussie met Sadist over de Nintendo Wii wist Sadist me zover te krijgen om eens serieus en beheerst mijn mening omtrent de Nintendo Wii te verkondigen. In veel gevallen gaat dit bij mij gepaard met extreme uitingen en soms zelfs puberaal sarcastisch. *Shame on me.

Maar op een gegeven moment wist ik mijn mening toch wel mooi te verwoorden. En om mijn mening toch iets beter in de schijnwerpers te plaatsen maak ik er nu een weblog van. Dit is dus hoe ik over de Nintendo Wii denk.

Wanneer ik de Nintendo Wii bekritiseer hoor ik vaak over wat allemaal nog gaat komen, en waar Nintendo al allemaal wel niet mee bezig is. Zelf vind ik het nooit een sterk argument als het gaat om wat nog niet is maar gaat komen, ik kan me herinneren dat Nintendo liep te schreeuwen "Playing is believing" En dat geld nu voor mij ook eerst spelen dan geloof ik er misschien weer in. En daarbij hecht ik vrij weinig waarde aan de veelbelovende woorden van Nintendo, want die worden zelden waargemaakt.

Keiharde graphics, HD gedonder veel intern geheugen en een sterke online functionaliteit maken de PS3 en vooral de Xbox 360 echte Next Gen consoles. Ik vind dan ook dat Sony en Microsoft daar goede keuzes in gemaakt hebben. Maar Nintendo kiest een ander pad, een gewaagd pad waar lef voor nodig is, dus daar heb ik wel respect voor.

Nintendo wil innovatief zijn. Ze zetten de 3 zojuist genoemde next gen standaarden aan de kant om aan de slag te gaan met "Next Gen Gameplay".

En ja dat kan een grotere stap vooruit zijn dan waar de andere bedrijven voor hebben gekozen.

MAAR dan moet je het wel goed uitvoeren, en daar faalt Nintendo tot op heden jammerlijk in. De meeste games hebben gewoon gimmicky controls. Op zeldzame uitzonderingen na als Metroid Prime, daar was ik wel van onder de indruk eerlijk is eerlijk. Maar verder laat de innovatie van deze "Next Gen gameplay" flink te wensen over.

Daarmee zijn ze vanuit mijn optiek dus nog geen steek verder. Daarom vind ik de Nintendo Wii een flop en is het (nog) niet wat het had moeten zijn. En ik denk zelfs dat de meesten dit kunnen beamen.

En natuurlijk is dit nog niet alles en komt er meer, en we kunnen niet uitsluiten dat het spektakel nog komt.

On the other hand though was ik een aantal jaartjes terug ontzettend enthousiast over Nintendo's mooie praatjes over de Nintendo Revolution en kon ik niet wachten dit te ervaren.

Maar helaas, ik werd flink teleurgesteld. Ik kreeg simpelweg niet wat Nintendo beloofde. Dus om deze reden ben ik nu gewoon zeer sceptisch wanneer Nintendo weer met mooie fabelpraat komt.

Daarom is het nu niet Nintendo, maar Rich Dichman die zegt. "Playing is believing". En niet eerder dan dat.

Dit artikel delen

Over de auteur