1. Crimson Tears

Crimson Tears

Het is niet altijd even makkelijk om meerdere genres in één spel samen te brengen. Zo is het ook met Crimson Tears. Crimson Tears is een soort combinatie tussen een vechtspel en een Role Playing Game waar je vooral binnenblijft en veel kerkers (dungeons) moet verkennen. Crimson Tears is gemaakt door Dream Factory die ook al verantwoordelijk was voor de Tobal serie op de Playstation. Het verhaal van Crimson Tears stelt niet al te veel voor. Het spel speelt zich af in het Tokyo van 2049. De drie hoofdrolspelers zijn Amber, Katie en Tokio. De hoofdfiguren zijn alledrie robots, dus zij hebben geen lange voorgeschiedenis of jeugdtrauma dat verwerkt moet worden.

Tijdens het vechten zul je het grootste deel van de tijd doorbrengen met het bekende button bashen. Je kunt het echter ook iets meer strategisch aanpakken door andere soorten aanvallen te gebruiken. Je kunt van afstand aanvallen, een speciale aanval uitvoeren en je kunt een soort bom af laten gaan die allen vijanden die nabij zijn kan raken. Je kunt je wapens ook verbeteren door verschillende onderdelen te gebruiken die je van verslagen vijanden hebt afgepakt. Je kunt een compleet wapen van een vijand afpakken maar je kan ook naar een winkel gaan om te kijken of de onderdelen die je hebt gevonden te gebruiken zijn om een nieuw wapen samen te stellen. Hoewel ieder karakter zich specialiseert in het gebruik van een bepaald wapen, kunnen zij met zijn drieën elk wapen gebruiken.

In het begin van het spel zijn de hoofdfiguren nog erg zwak wat betreft hun aanvallen en verdedigingsmogelijkheden. Zoals het een Role Playing Game betaamd wordt je naarmate je verder komt in het spel steeds sterker. Je begint met standaard aanvallen en korte combo’s maar naarmate je meer Experience Points verzamelt hebt krijg je steeds betere aanvallen krachtiger combo’s.

Behalve een gezondheidsmeter hebben alle figuren ook een soort temperatuurmeter. Je kunt tijdens het spel namelijk te allen tijde speciale aanvallen en “smart bombs” gebruiken maar als je deze aanvallen blijft gebruiken wordt je steeds warmer totdat je uiteindelijk oververhit raakt. Je aanvallen worden nu twee keer zo sterk maar een groot nadeel hiervan is dat je verdediging en gezondheid steeds zwakker worden. Om dit zoveel mogelijk tegen te gaan kun je voorwerpen gebruiken die je koel houden. Een ander probleem is echter weer dat je maar een beperkte hoeveelheid ruimte hebt in je inventory. Dit probleem herkennen we allemaal uit spellen als Resident Evil. Welke voorwerpen wil je houden, of welke voorwerpen lijken jou belangrijk en welke voorwerpen laat je liggen?

Zoals op de screenshots te zien is zijn de graphics cell-shaded; een stijl die we al eerder zagen in Jet Set Radio Future en Wild Arms 3. De drie hoofdfiguren en de meeste grote “bazen” zien er goed geanimeerd uit. De omgevingen zijn alleen niet zo bijzonder. Het is niet dat er ze er ontzettend slecht uitzien, maar omdat je in gegenereerde dungeons rondloopt vallen ze al snel in herhaling. Je zult bepaalde kerkers namelijk vaker dan een keer zien, omdat je ze af en toe opnieuw zult moeten proberen. Dit omdat je bijvoorbeeld in de knoei kwam met je voorwerpen (door de beperkte inhoud van je inventory). Doordat kerkers gegenereerd worden is er weinig karakteristieks aan de verschillende kamers, waardoor ze op een gegeven moment gewoon saai worden.

Conclusie en beoordeling

Crimson Tears ziet er af en toe goed geanimeerd uit en de combinatie van een vechtspel en een RPG kan af en toe wel leuk zijn om te spelen. Er is echter sprake van veel herhaling waardoor het spel snel zal gaan vervelen. Als jij je niet stoort aan dat soort herhaling zal je je best kunnen vermaken met dit spel.
5
Score
50
Score: 50
 • Pluspunten
 • Af en toe mooie graphics
 • Combinatie van genres werkt af en toe wel goed
 • Minpunten
 • VEEL herhaling
 • Te weinig ruimte in je inventaris

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • op een gegeven moment staat er Crimson Skies… lijkt me niet dat je kunt vliegen in deze game : P

 • stom spel denk ik

 • Een 6

  dat had hij ook wel verdient

  ik vind die sfeer helemaal niks kweet niet waarom,maar zomige gamers zullen dit wel leuk vinden (als ze der zijn) :P

 • @The Dude: alsof je in Half-life 2 maar een halve leven heeft tijdens het spel ;)  maarre zijn de screenshots van dit spel wel ok? Vind het minder boeiend als JSR..of Zelda The Wind Waker..

 • Pluspunten zijn niet denderend, net als de game..

  Geen aankoop voor mij, leek me zoiezo al geen leuke game

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren