1. Europese versie SOCOM II krijgt patch

Europese versie SOCOM II krijgt patch

Deze week kunnen de Europese SOCOM II gebruikers een patch verwachten die het één en ander binnen het spel zal aanpassen. Eerder deze week werd de SOCOM II server al aangepast zodat er niet meer online gecheat kon worden met de Action Replay. De nieuwe patch moet er voor zorgen dat er enkele vervelende zaken niet meer mogelijk zijn, en werkt ook een aantal bugs weg. Hieronder volgt de lijst met aanpassingen:

Hoofdletter B fix

SOCOM 2 geeft momenteel problemen bij het gebruik van de hoofdletter B (gebruikersnamen, wachtwoorden, clannamen en clantags) De patch zal dit probleem verhelpen.

Penalty voor Aborters

Elke keer wanneer je vroegtijdig een game verlaat, zal je score met 15 punten verlaagd worden. Dit wordt automatisch gedaan en de Cental Station Administrators (CSA) en Central Station Volunteers (CSV) zullen je ranking niet herstellen wanneer er punten op deze manier verloren gaan.

Aanpassing M60

De M60 is nu minder accuraat wanneer je al rennend schiet. Als je stil staat, zit of ligt zal de M60 even krachtig en precies zijn als normaal.

Aanpassing Vote

Er wordt veel misbruik gemaakt van het vote systeem. Het systeem wordt vaak gebruikt om een speler te waarschuwen wanneer er een vijand in de buurt komt. Het is na de patch alleen nog maar mogelijk om te voten wanneer je nog in leven bent, en dus niet meer als je af bent.

Overige

Verder zijn er nog een aantal aanpassingen gemaakt die de Europese PAL versie van SOCOM 2 gelijk maakt aan de Amerikaanse NTSC versie.

Hieronder volgt een overzicht van de meest gestelde vragen:

Waarom wordt de ranking gereset?

Om de anti-abort methode goed in te kunnen zetten is het het eerlijkst wanneer iedereen met dezelfde score begint. Iemand die abort zal 15 punten verliezen. Spelers die nu al veel punten hebben en nu niet meer zullen aborten zullen nog een hele tijd een hoge score behouden. De score van iedere speler wordt op 1000 gezet.

Wanneer wordt de ranking gerest?

De ranking van een speler wordt gereset zodra the patch wordt gedownload.

Hoe weet ik dat ik de patch heb geïnstalleerd?

Wanneer je met de SOCOM 2 server (SCEE Central Universe) een verbinding maakt, zal er een bericht komen die je verteld dat er een patch moet worden gedownload.

Hoe download ik de patch?

Je krijgt de keuze om de patch direct te downloaden, maar je kan deze ook later downloaden. Wanneer je de patch later wilt downloaden wordt je terug gestuurd naar de keuzelijst met beschikbare servers.

Hoe download ik de patch als ik nog geen savegame heb?

Wanneer je akkoord gaat met het downloaden van de patch zal er een savegame voor je worden aangemaakt, mocht je deze nog niet hebben.

Moet ik de patch elke keer downloaden als ik inlog?

Nee, zolang de patch gedownload is naar je savegame hoef je deze niet te downloaden.

Wordt mijn clan informatie veranderd?

Nee, je clan informatie zal onveranderd blijven.

Worden mijn buddy- en ignorelijsten veranderd?

Nee, je buddy- en ignorelijst zullen onveranderd blijven.

Er zijn verder geruchten dat het binnenkort ook mogelijk wordt om het op te nemen tegen Amerikaanse SOCOM II gebruikers.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Eindelijk!

  Nu al zie je dat die cheaters opeens niet meer kunnen winnen, omdat hun Action Replaytje het niet meer doet. Sony/Zipper _O_

 • Mja wel goed van Zipper Int. maar wel spijtig dat patches een grote hap van de memory cards nemen :s

 • Uh, bij mij neemt SOCOM 2 1,9MB in beslag op mijn memorycard. Die patch gaat daar gewoon overheen. Je hebt dus niet meer ruimte nodig ofzo.

 • Super :D

  toch wel vet dat ze dat na een jaar nog doen

 • "Er zijn verder geruchten dat het binnenkort ook mogelijk wordt om het op te nemen tegen Amerikaanse SOCOM II gebruikers. "  Heuh!! Kan ik het eindelijk tegen Nederlanders opnemen en/of een clan beginnen met Nederlanders…

 • Ik baal er echt stevig van, dat ik Socom 2 ooit gekocht heb. Had er zoveel verwachtingen van, maar het was echt totaal niet wat ik hoopte

 • kijk het is een beetje te laat , maar in ieder geval beter dan nooit. Als die patch echt werkt tegen cheaters dan zijn we weer een grote stap vooruit en wordt het online game alleen nog maar leuker.  Hopelijk kan ik nu ook zonder gezeik ff met een m60 schieten heerlijk :p

 • @FIGHTCLUB: Mwah ps2 heeft ook content download. In Amerika komen er 2 nieuwe socom 2 maps uit, maar ook omdat in Amerika de hdd al een tijd uit is enzo.  Hoop toch dat de hdd hier nog komt, en dat wij die nieuwe maps ook krijgen.

 • fijn fijn…hoe zit het met socom III???? =D=P

 • er zijn een aantal verschillende soorten Captains op Socom II:

  - Captains die cheaten

  - Captains die aborten

  - Captains die extreem laggen

  - Captains die gewoon goed zijn ^_^"  ik vind deze nieuwe patch een zeer goede toevoeging!
 • Ze proberen er eindelijk wat van te maken met PS2 online:P Nee ik speel Socom 2 alleen nog maar online tot killzone denk ik, want die is egt supervet!!!!

 • Anaconda als jij admiral bent. Dan heb je gewoon gerankcheat. Want de score in de top 10 is zo hoog dat je dat onmogelijk kan halen. Het is wel mogelijk als je elke minuut van de dag online bent. Steeds massa’s kills haalt en nooit verliest. En dat is toch vrij onmogelijk want hoe goed je ook mag zijn , je eigen team verliest wel is… Dus die top 10 is zonder rankcheats amper haalbaar. Scores van 60.000 ofzo is echt wel te hoog ;) Of je bedoelde eagle.. maar denkut niet

 • Admiral is idd onmogelijk, ik heb is gekeken, en heel veel hebben nog geeneens 200 uur online gespeeld. Nou, met 200 uur haal je maximaal 2500 punten denk ik, en dan ben je echt heel erg goed. maar die gast die op de 10e plek staat heeft al het 10-voudige, Allemaal Rankcheaters, en doe nou niet alsof je zo goed bent solidt snake/Devilboy

 • -Modbreak-  Bericht verwijderd in verband met onterrechte beschuldigingen. Eén officiële waarschuwing voor meneer. Wil je dit uitvechten? Prima, je kan hier emailadressen van het management vinden.

 • Napoleon van playstation.nl heeft op 20 November het bericht hieronder geplaats op het forum daar, dit bericht is op 22 November gepost…2 dagen later dus dan daar, aan aangezien dit bericht precies hetzelfde is als die van playstation.nl kan je toch wel aannemen dat dit bericht daar weg komt en de bron dus gewoon klopt.  Playstation.nl forum:  Aankondiging : SOCOM II patch!

  Beste,  Binnen nu en 7 dagen zal er een patch beschikbaar zijn zodra je inlogt op SOCOM II.

  In onderstaand overzicht alle details over de aanstaande patch.

  Hoofdletter B fix

  SOCOM 2 geeft momenteel problemen bij het gebruik van de hoofdletter B (gebruikersnamen, wachtwoorden, clannamen en clantags) De patch zal dit probleem verhelpen.  Penalty voor Aborters

  Elke keer wanneer je vroegtijdig een game verlaat, zal je score met 15 punten verlaagd worden. Dit wordt automatisch gedaan en de Cental Station Administrators (CSA) en Central Station Volunteers (CSV) zullen je ranking niet herstellen wanneer er punten op deze manier verloren gaan.  Aanpassing M60

  De M60 is nu minder accuraat wanneer je al rennend schiet. Als je stil staat, zit of ligt zal de M60 even krachtig en precies zijn als normaal.  Aanpassing Vote

  Er wordt veel misbruik gemaakt van het vote systeem. Het systeem wordt vaak gebruikt om een speler te waarschuwen wanneer er een vijand in de buurt komt. Het is na de patch alleen nog maar mogelijk om te voten wanneer je nog in leven bent, en dus niet meer als je af bent.

  Overig………….

  Verder zijn er nog een aantal aanpassingen gemaakt die de Europese PAL versie van SOCOM 2

  gelijkt maakt aan de Amerikaanse NTSC versie van SOCOM 2.


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren