1. Voorbeschouwing

Voorbeschouwing

Terwijl de regen tegen mijn raam tikt, denk ik nog maar eens terug aan de zomer. Het waren heerlijke dagen zonder zorgen over school, geen (heel) erg slecht weer etc. Toch lijkt de games industrie altijd stil te staan in de zomer. Ook de producers genieten van het geweldige weer en er komen dan ook bijna geen spellen uit in de zomermaanden. We zagen Metal Gear Solid 4 voorbijstormen en vele gamers gebruikten de zomer ook om spellen aan te schaffen die weliswaar ouder zijn, maar veel tijd vergen. En tijd is er genoeg in de zomervakantie. In de nazomer kwam alles weer een beetje op gang. Niet alleen begon de school weer, ook mochten we aan de gang gaan met games als Spore en Mercenaries 2: World in Flames.

Zo kom ik tot de conclusie dat er goed én slecht nieuws is; de scholen draaien weer op volle toeren en het weer wordt er alleen maar slechter op, maar de gamesindustrie bloeit ook weer behoorlijk op. Het najaar zal dit jaar drukker zijn dan ooit tevoren! Met toppers als Fallout 3, Fifa en PES 09, Farcry 2, Fable 2, Gears of War 2, LittleBigPlanet, Bioshock voor de PS3, Resistance 2, Naruto, Banjo Kazooie, Call of Duty 5 en Prince of Persia lijkt het niet meer stuk te kunnen. Dat is nog lang niet alles, want er zullen waarschijnlijk nog wel wat onverwachte topgames uitkomen. Het najaar van de delen twee, dat moet veel goeds beloven.

Ach, de herfst en winter hebben ook wel wat. Knusse, donkere avonden, feestdagen, het getik van regen op je ruiten. Het lijkt er dus op dat de gemiddelde gamer zich absoluut niet kan gaan vervelen dit jaar. Er staat zoveel goeds te wachten, dat het eerder een dilemma aan keuzes zal worden, dan een gebrek aan kwaliteit. Natuurlijk, een handjevol games zal waarschijnlijk wel een beetje tegenvallen. Een enkele stelt misschien wel enorm teleur, maar titels als Gears 2 of Resistance 2 kunnen dat eigelijk al niet meer. Deze games hebben dan ook het voordeel van een uitstekend eerste deel. Vandaar dat ik zo ongelooflijk veel vertrouwen heb in dit najaar.

Zelf heb ik het meeste vertrouwen in, al eerder genoemd, Gears of War 2. Grafisch ziet het er ongelooflijk mooi uit en ook op het gebied van sfeer imponeert de game. Het is die rauwe sfeer van het afknallen van monsters en het creeëren van een enorme chaos, gecombineerd met een serieuze verhaallijn. Als de balans in orde is, wordt dit een verschrikkelijk goede game! Ik vind het dan ook ongelooflijk jammer dat ik geen Xbox 360 bezit, anders had ik nu waarschijnlijk niet meer kunnen wachten op deze topper. Nee, ikzelf kijk het meeste uit naar Call of Duty 5. Simpel omdat de vertrouwde actie met een paar nieuw toegevoegde elementen een ongelooflijke topgame tevoorschijn moet toveren. Dat kan haast niet meer stuk. Ook beloofd Call of Duty veel speelplezier online, waardoor het bijna een must is om deze game aan te schaffen. Ook kijk ik uit naar Fifa 09, dat volgens mij wel eens kans maakt om de grootste verassing van het najaar te worden. Hij speelt subliem en met de paar nieuwe modi lijkt dit de meest realistische voetbalgame ooit te worden! Mijn nummer drie is gedeeld door Resistance 2 en Farcry 2. Deze twee games beloven zowel in de campaign-mode als online heel wat schietactie op te leveren!

Mijn game-najaar kan niet meer stuk, wat jullie?

Dit artikel delen

Over de auteur

Mad