1. WAR: Altdorf valt, Mythic faalt

WAR: Altdorf valt, Mythic faalt

Dinsdag nacht is Altdorf gevallen. De hoofdstad van Order. Het zogenaamde hoogtepunt van de game... Binnen 2 weken. Game over voor Mythic, wij winnen, alweer.

Alweer een log over WAR van mij? En zo snel na die ander? Ja. Kwam opeens een nieuwsitem van Eurogamer tegen over het feit dat Altdorf is gevallen... En daar was ik bij, dus besloot ik een log erover te schrijven....

Had Mark Jacobs in een interview met Eurogamer nog gezegd dat het minstens een maand of langer zou duren voordat dit zou gebeuren, is de hoofdstad binnen 2 weken gevallen. Voor jullie die niet bekend zijn met de opzet, een korte uitleg van hoe de game werkt:

Je hebt 3 continenten, elk continent heeft 2 fortresses. Eentje voor Destruction (evil) en eentje voor Order (goed). Tussen deze 2 gebieden liggen verschillende zones, de bedoeling is dat je het gevecht in deze 'zones' wint, en dus de zone voor jou kant claimed. Als je zo'n zone heb gegrepen, ga je door naar de volgende zone. Net zo lang tot je bij zo'n fortress aan komt. Als je zo'n fortress claimed, heeft jou kant controle over dat continent. Als (bijvoorbeeld) Destruction de Dwergen (order) fortress heeft zich geclaimed, is dat goed voor destro, slecht voor order. Het wordt pas leuk wanneer Destruction echter koning is op 2 continenten, dus dat ze bijvoorbeeld ook de Elven fortresses hebben ingepikt... Want nu mag je door naar de gezamelijke mega hoofdstad van alle 3 continenten, Altdorf.

Volgens Mythic zou dit meer dan een maand duren, en zou je supergoeie equipment en organizatie nodig hebben.

Niet dus.

Dinsdag Avond

Dinsdag avond kreeg heel Destruction het systeem berichtje dat de battlefrontier in Kadrin Valley gewonnen was. Destruction had nu controle over Kadrin Valley... Het volgende Target voor dat continent (Dwarves vs. Greenskins) was Stonewatch Fortress..... Wat de laatste Dwarf 'line of defense' is.... Hun laatste gebied, hun laatste hoop om terug te vechten op dat continent.

Nieuwsgierig ging ik met een paar guildies kijken wat er dus bij Stonewatch aan de hand was. Ik verwachtte een massive opkomst van destruction, en nog een grotere van Order... Dit zou HET gevecht moeten worden. Toen ik echter aankwam zag ik alleen een handjevol Destruction staan. Bijna niemand was max lvl (40), meeste zaten tussen de 30 en 35... Liepen wel wat 40 rond (ik neem aan dat zij verantwoordelijk waren voor de winst in Kadrin Valley), maar ik was wel teleurgesteld.

Met zo weinig man was er geen kans dat we de StoneWatch Fortress in konden nemen... Of wel? er was namelijk nauwelijks Order.... Frontgate was op 40%, maar zonder ram zat er weinig beweging in...

En toen kwam men met het briljante idee: Als de frontgate niet lukt, rammen we toch gewoon de achterdeur in?

Postern Door, nul bescherming, nul order...

Posterndoor (achterdeur) ging snel kapot, en keep lord was zo verslagen.

OP NAAR DE VOLGENDE FORTRESS!?

Helaas ging dat niet zo snel... De battlefronts in de 2 andere continents lag nog helemaal nergens in de buurt van de andere forten.. Zucht jammer, want volgens Mythic zou het onmogelijk zijn om op één avond verschillende battlezones te claimen, en in één ruk door te trekken naar de hoofdstad.

Helaas pindakaas.

De nacht van Dinsdag op Woensdag

Iedereen richtte zich op een ander continent (Chaos, Praag battlefront), 2 uur snachts had Destruction Praag ingenomen. Niet veel later daarna het volgende gebied, Reikland. Rond deze tijd was de destruction guild UNLEASHED in volle glorie aanwezig. Veel level 40's. En ook Moon Lapse was er met zijn lvl 40 members. En die bleken ook nodig te zijn voor de uiteindelijke aanval op ReikWald, de laatste fortress die Destruction ervan weerhield om Altdorf aan te vallen. Veel high lvl NPCs moesten ReikWald verdedigen, maar er was nul Order....

Deze laatste attack op de keeplord van ReikWald bleek toch nog iets van een challenge te zijn, maar niet veel. Via een bug in de achterdeur naar binnen, en keep lord neer. Hiermee zo bijna alle NPCs omzeild... GG, maar ook al was die bug er niet, ReikWald was die avond gevallen.

En zo lag Altdorf tegen de ochtend up for grabs. Iedereen die lvl 30 was kon naar binnen om de stad te raiden en te plunderen. Helaas voor veel bleek dit echter de moeilijkste uitdaging te zijn... De quests binnen voor epics waren best lastig als je niet van degelijke level was, en met een pick up group zo'n 'dungeon' raiden is haast niet te doen.

Ik denk dat Unleashed en Moon Lapse hun slag hebben kunnen slaan in Altdorf en leuke buit hebben gekregen, ikzelf level even door naar 40 zodat ik er de volgende keer ook van kan profiteren.

En waar was Order al die tijd? Nergens te bekennen.

Woensdag ochtend

Order wordt wakker en komt erachter dat hun stad gevallen is. Unlucky. En wat doen die lui? Massaal voor hun stad staan zodat Destruction de stad niet in kan om verder te raiden. In plaats van hun fortresses gewoon te verdedigen, staan ze nu voor hun stad te lamen. Maar goed, het is ook een tactiek ofzo... Ik hoop dat ze volgende keer echter wel opdagen om te verdedigen... Want dit was een aanval zonder verdediging...

Mythic beweerde dat het langer dan een maand zou duren, alweer een dev die gamers onderschat. Altijd zeuren ze over hoelang hun endgame content meegaat, en altijd valt dat vies tegen. Het is echter niet geheel de schuld van Order... Wat raar is dat Mythic zei dat het uberhaupt niet mogelijk zou zijn kwa gamemechanics (in één nacht de stad laten vallen)... Ben dan toch benieuwd waar het fout is gegaan.

ReikWald, Order's laatste kans... En niemand te bekennen.

Dit artikel delen

Over de auteur

T2G