1. Little Big MessUP

Little Big MessUP

Na een week lang gezwoegd te hebben om een beta key van Little Big Planet in de wacht te slepen, was het deze morgen toch gelukt. Een PM van InsideGamer toverde een lach op mijn gezicht, als de de eerste erectie van een 12-jarig jongetje bij het zien van de nieuwe lingerie collectie van Wehkamp.

Vol trots schreef ik de code over op een bankafschrift, wat mij tegelijkertijd herinnerde aan het feit dat het misschien beter zou zijn om een extra bijbaantje te zoeken in plaats van LBP te gaan spelen. Gelukkig ben ik gezegend met een eigen willetje, en zo was de spelcomputer van Sony aan de beurt om de beta te gaan downloaden. Ik zette mijn Senseo aan, keek naar buiten, en 2 minuten later waren we 28% verder.

.....

100%! Kijk, nu komen we ergens. De koffie was intussen op, de croissant verorbert, en een paar schone sokken aan mijn voeten waren een feit. We konden gaan spelen! Mijn huisgenoot en ondergetekende namen een controller ter hand, en wandelden als 2 Downsyndromers met een nieuwe rolstoel de wereld van Little Big Planet in. Lachen gieren brullen was het gevolg. "Hey domme nerd, pak me niet steeds vast!" .. "Je moet je kop houden, met je rare pruik op" .. "Hahaha, kijk dat dan, ik kan een sticker op je reet plakken". Toen was het hek van de dam: we kwamen erachter dat we elkaar konden onderkliederen met de voorwerpen die je in het spel verzameld.

Een paar minuten laten liepen Gordon (mijn huisgenoot, met een pak roze bladeren op zijn hele lichaam, en geel haar) en Miss Piggy (ikzelf, met een roze kont en 2 playboybunny oortjes) door een level van ene MuhYg, met vele raketten, jumps en de meest gave zelfgemaakte wezens. We konden onze lol niet op. En zeker omdat de huisgenoot over het algemeen genomen nogal een droogkloot is, die 'dit maar spelletjes voor kleine kinderen' vindt, was het juist hilarisch!

Nu er even een pauze genomen is, er gekookt wordt, en er net een krat bier koud is gezet, kan dit maar 1 ding betekenen: ook hier is de beta ingeslagen als een bom, en zullen we ons vaste avondje poolen op de vrijdag helaas moeten verschuiven. Huisgenoot en ik gaan ons namelijk verkleden, in de game welteverstaan. We zullen alles uit onze fictieve kledingkast trekken om daarna als een gek rond te rennen en weer te gieren van het lachen. Wat is het leven toch als een zuurstok met een game als LBP op je Playstation, zoet zoeter zoetst...

Dit artikel delen

Over de auteur