1. Het Sprookjesbos

Het Sprookjesbos

Jaja kinders, het is weer eens tijd voor een nieuwe log. Dus schuif je speelgoed aan de kant en kom er gezellig bij zitten. Vandaag gaan we iets voorlezen uit een sprookjesboek...

Er was eens een egel, hij leefde in een sprookjesbos. Je kunt wel zeggen dat deze egel het goed voor elkaar had, een vrouw, twee kinderen en een huis dat hij bijna had afbetaald. Hij had een prachtige baan als Wettelijkeaansprakelijkheidsverzekeringcoördinator waarmee hij het brood kon verdienen. Maar niet alles was koek en ei in het sprookjesbos. Er heersde een oorlog tussen de onderlinge sprookjesbossen, op een gegeven moment was niemand meer veilig, behalve Sneeuwwitje want die sliep toch wel.

De sprookjesdukaten daalde steeds meer tegenover de andere valuta's. Er was sprake van een recessie, ja, dat is inderdaad een moeilijk woord kinders. Als dit nog langer door gaat dan krijg je een depressie, ja, alweer een moeilijk woord, dit keer is het echter wel simpel te zeggen kinders, namelijk datgene wat de vader van Pinokkio ook heeft!

Er stonden steeds meer huizen te koop in het sprookjesbos, er kwam steeds meer criminaliteit en veel sprookjesfiguren gingen uiteindelijk aan de paddo's die je daar schijnbaar genoeg had. Het ging steeds slechter en slechter, totdat de Grote Sprookjesbank haar deuren moest sluiten en toen ging het nog slechter.

Aan de andere kant van de wereld was er nog een sprookjesbos, een heel groot sprookjesbos. Waar alles heel groot was, inclusief de sprookjesfiguren, waar al je dromen konden uitkomen en waar sprookjesfiguren, mits ze in de sprookjesgod geloven, een goed leven zouden krijgen. Eigenlijk kun je dit sprookjesbos het beste vergelijking met dat ventje in je klas dat zo populair is, maar eigenlijk iedereen van hem walgt. Dit sprookjesbos voert oorlogen met andere bossen zonder enige goede reden, pakt mogelijk verdachten figuren op en zijn zo dom als Orcs. Dit is ook logisch, want dat is ook zo'n beetje het enigste wat daar woont, buiten een paar wijze egoïstische kabouters. Ook dit sprookjesbos zat in de problemen, de wijze kabouters hadden echter een plan, ze gingen skydiven.

Nou vragen jullie jezelf nou af wat de egel nou met heel het verhaal te maken had? Hij was de enige die voor iedereen opkwam, helaas mislukte het en leefde ze allemaal nog lang en... euhm.... gelukkig?

Toch?

Dit artikel delen

Over de auteur