1. Nintendo reageert op dode pixels in Dual Screen

Nintendo reageert op dode pixels in Dual Screen

Een kleine hoeveelheid eigenaren van de Nintendo Dual Screen heeft last van een dode pixel op het scherm van hun handheld. Een dode pixel is een defect aan het LCD-scherm, waardoor een puntje op het scherm niet werkt. Hierdoor kleurt de pixel niet mee, en zie je tijdens het spelen een stipje zitten.

Nintendo heeft via de klantenservice gereageerd op de defecten:

"With a small number of Nintendo DS screens, one or two dots on the screen may appear to be "stuck" on a particular color, such as white or red. This effect is caused when a particular pixel (the dots that make up the screen) is not working properly, even with the high quality standards set by LCD manufacturers. You will find this situation is common in many LCD devices, (PC monitors, televisions, cell phones, etc.).

It's important to understand that this issue will remain limited to the pixels you have already noticed. The problem will not get any worse and you should not expect to see the problem in any other areas of the screen.

We suggest that you use your system for a few weeks to determine whether this interferes with your enjoyment of game play. If, after using your system for awhile, you feel that this tiny dot is too distracting, the Nintendo DS does carry a one-year warranty. We are happy to inspect and, if necessary, fix your system at no charge within the warranty period."

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • idd ik heb ook zo'n dode pixel op me lcd scherm (pc) in het begin was het irritant maar 'tzit bijna onderaan en je merkt het eigenlijk alleen op als je een zwart scherm hebt (bij game opstarten ik noem maar iets:P) maar goed kheb natuurlijk liever een ds zonder dode pixels:D

 • Ik vind dit kut. Ik haat dode pixels. Zeker als ze er al zitten bij een nieuw product. Aangezien je in de VS in reclamespotjes mag bashen op andere bedrijven kan Sony zo een reclamespotje maken voor de PSP: "PSP: With a large LCD screen without failing dots as seen on the NDS" of zoiets… Moeten ze alleen wel zorgen dat zij het probleem niet hebben. Ik schijt op dit soort problemen. Had het ook bij m'n eerste SP. Heb hem meteen teruggebracht en omgeruild voor een nieuwe.

 • De kans dat je een product koopt met een dode pizel is voor de meeste producten net zo groot. Je zal zien dat de PSP in verhouding net zoveel dode pixel units zal verkopen als de DS.  @ Bart22. Dat komt niet door de fabriek die ze maakt, met je stofvrij en dergelijke. Dar komt omdat duurdere merken sneller een product afkeuren en daarom altijd goede producten op de markt brengen. Helaas doen vele bedrijven dat niet en die komen je pas tegemoet bij 3 dode pixels of meer. Het feit dat Nintendo bij 1 dodel pixel je al kosteloos wil helpen is een hele goede zaak.

 • kijk,dat is pas denken aan je fans ;)

 • heb het ook bij m´n gba gehad, maar ik stoor me er niet aan. Maar bij m´n psp ga ik zker zorgen dat ik dan een nieuwe krijg. Als ik natuurlijk een dode pixel heb.

 • Die schermpjes worden door Sharp gemaakt, al jaren lang. Is zoals Triforcehero zegt, ze stellen gewoon wat mindere eisen eraan.  Als je er last van hebt, helpt Nintendo je gratis en voor niets. Prima opgelost lijkt mij.  Overigens worden de schermen van Sony ook door Sharp vervaardigd. Ik betwijfel alleen of Sony ook alles gratis en voor noppes wil vergoeden. Als ik al die verhalen over kapotte PS2's hoor.


 • lekker krijg je als je de boel overhaast op de markt brengt :|

  ok je kunt er een nieuwe voor krijgen… maar ga er maar van uit dat je dan weer weken moet wachten zonder DS aangezien ze zeggen dat hij gecontroleerd moet worden..  @Megaman

  een van mijn ps2's ging op een bepaald moment ineens niet meer aan :(

  jah das bale… maar wat ik niet had verwacht van Sony is dat ik 3dagen later al weer een nieuwe PS2 had :D postbode kwam mijn oude ps2 halen en meteen een nieuwe brengen.. als dit ook zo werkt bij de DS is dat natuurlijk erg netjes :) • oh jeeh ik zie een dode pixel ik stuur hem meteen terug, want dat kan toch niet. hou toch op zeg. zeur niet zo. het is dan wel vervelend maar dan ga je toch niet meteen klagen of wel. ik heb ook een dode pixel op mijn scherm maar dat merk je toch niet als je bezig bent.

 • nou reken daar maar niet op want je kan je er aardig aan storen. het is tenslotte geen pc scherm het is een mini scherm en daar is het wel irritant. trouwens je koop toch ook geen auto met 3 wielen en dat je zegt nou laat ik maar niet zeuren hoor jeetje. Dutch gangsta je zeurt zelf teveel net als een echte gangsta maar dat is het enigste dat je met een gangsta gemeen hebt . meer niet….

 • 1 dode pixel is nog niet zeg maar als ik er meer dan 4 ofzo zie dan wordt het erg hoor :s Dan is dat mss net de snor van mario ofzo dat weg is :D

 • QUOTE MINDGAME: Dutch gangsta je zeurt zelf teveel net als een echte gangsta maar dat is het enigste dat je met een gangsta gemeen hebt . meer niet..  Jeez, klein kind. Dutchgangsta mag toch wel een eigen mening hebben…

 • niet veel mensen met verstand van lcd en dode pixels hier.  een dode pixel word veroorzaakt tijdens het productieproces als er een stofje (en dan heb ik het over van dat onzichtbaar gedoe en niet die grote stoflappen onder je bed) op het beeldscherm terecht komt. In de fabriekshallen waar lcd-schermen worden gemaakt word dan ook de hoogst mogelijke maatregelen genomen tegen stof en het rondwaaien ervan. Helaas gebeurt het bij iedere fabrikant dat er op de zoveel schermpjes die gemaakt worden er een scherm tussen zit met 1 of meer dode pixels.  Tenzij er een stofwerend goedje word ontwikkeld is er niks tegen te doen. Door niemand niet.


 • Volgens mij is zo een dode pixel standaard bij Nintendo , ik had het bij mijn eerste GBA SP ook en nu heb ik weer een andere SP en daar zit er ook 1 in . Persoonlijk maakt het mij niks uit , zolang het maar bij 1 blijft natuurlijk .

 • @ xav nee racegames/soort first-person shooters (metroid prime) online en draadloos tegen elkaar spelen zijn zoooo kiddy…  *edit* 't gaat om de gameplay zegt ie en dan ga je naar de psp:O:S moet jij weten natuurlijk maar de gameplay van de psp kan niet op tegen de gameplay van de ds.. ;)

 • Hey mensen.. ik heb een scheurtje en 2 dode pixels in me ds lite.. moet ik terug naar de winkel waar ik m heb gekocht… of moet ik een nintendo nr ofzo bellen?? thanx alvast..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren