1. Nintendo bekritiseert Xbox Live

Nintendo bekritiseert Xbox Live

In het vakblad EDGE heeft men een gesprek met Jim Merrick, Marketing & Network Director of Nintendo Europe gehad betreffende het online spelen.

Jim Merrick is voorstander van het sociale spelen, dus met vrienden op de bank. Iets wat volgens hem bij Xbox Live niet het geval is. Spelen met vrienden vond hij gezelliger dan in je ééntje online te spelen.

Bovendien was Merrick lovend over GoldenEye, waarbij je je kan verstoppen zonder dat iemand het in de gaten heeft.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Maar je kunt ook met z'n vieren op de bank online spelen tegen andere (Halo2). Ook is online gaming een verijking want, je kunt de meeste titels ook gewoon 4-player doen.  Fact: Die gast dropt bull.

 • Precies, geef dan goede argumenten.

  Als je wilt kun je zelf met z`n 16e spelen in 1 kamer. Dat kan bij vele xbox spellen, bij Gamecube spellen ook, maar wel minder.

  En het is een mening, hij vind dat.. ik niet.

  Ik vind juist spelen over internet cool, het is juist vet om met Amerikanen te praten en te spelen.


 • Laat ze eerst is een eigen fatsoenlijke online service aanbieden….

 • Lekker simpel commentaar geven als je zelf helemaal niks op online gebied kan/wilt doen . En elke keer tegen je zelfde vrienden spelen is ook niks aan , met online gamen kan je je eigen nog meten tegen andere mensen/gamers in de wereld . Maarja , wat verwacht je van een gast die bij Nintendo werkt , zij moeten het grotendeels wel van hun zogenaamde party games hebben .

 • Tja, als je in een hoek wordt gedreven, dan maak je soms rare bewegingen. Nintendo ziet natuurlijk ook wel dat Microsoft een goede online service heet opgezet. Maar het blijven concurenten, dus hij kan moeilijk vertellen hoe goed Microsoft het wel niet doet. Normale reactie dus.  @XMSTXRDXM: Domme fanboy……….Alsof Nintendo alleen maar Party games maakt.

 • met vrienden op de bank ruleert gewoon, online shit is voor mensen zonder leven of werk :P

 • Nintendo geeft commentaar op de Online service van Xbox? En dan met een argument: Het is leuker om op een bank te spelen met vrienden.

  Alsof dat op de xbox niet kan… Silly rabbit.

 • Merrick moet z'n muil houden :)

 • Nintendo voelt zich zwaar in een hoekje gedrukt dus… ach ja ze riepen eerst dat niet vel mensen er gebruik van zouden maken (online gamen op een console) en dat ze het niet zouden ondersteunen voor de cube. Ze liepen gewoon achter de feiten aan want microsoft die had al xbox live al in de planning voordat de xbox uit kwam en dat is nou vooruit kijken. toen moest sony zonodig laten zien dat zij het ook kunnen (weinig succes zo te zien duurt zo lang voordat je je aangemeld hebt bijvoorbeeld). je moet zelf met een gelijkwaardig produkt komen of beter om xbox live te becritiseren. Bij nintendo hebben ze geen online gameplay dus moeten ze maar niks zeggen. is gewoon jaloezie omdat ze het zo goed doen met live en omdat nintendo geen visie heeft. Niet op de lange termijn. Zelfs sony doet het beter want ik heb zelf nog geen kritiek gehoord van sony op het netwerk van microsoft (al kan het wel zijn dat ik het 1 of ander gemist heb dus je kan mij hier op verbeteren). Dus nintendo doe wat aan die dode pixels op de nintendo ds anders wordt je door de klat becritiseerd….

 • Volkomen nutteloos dit,

 • Ksnap het probleem ook niet echt. Ik speel met me vrienden via xbl… Iedereen eigen scherm, geen gezeik over dat hij de mindere controller heeft, of liever rechtsboven heeft ipv linksonder…  Je hoort elkaar en kan dus gewoon net zo veel schelden, enige verschil is dat ze nu niet me chips en shit kunnen opdrinken en dat je elkaar niet kan meppen…

 • Namens Nintendo, SORRY HEREN.  Nee ff serieus met dit soort opmerkingen kom je nergens Nintendo…. Domme Amerikanen…

 • @Enygmatic  beste jongen… niet doorvertellen hoor… maar Nintendo is Japans…

 • Nintendo bekritiseert XboxLive?? Hahaha wat een rare gast zeg…. alsof Nintendo iets van internet afweet…..

 • Nintendo zegt volgens mij ook niet dat de service slecht is, hij zegt alleen dat hij het niet een sociaal gebeuren vindt. Waar ik me opzich best in kan vinden, ik speel liever een avondje Mario Kart met vrienden op de bank met een biertje erbij, dan Halo 2 online. Maar dat is natuurlijk gewoon een kwestie van smaak/voorkeur. :)

 • wat een kritiek? ik vat em niet? alleen omdat hij iets van goldeneye jezelf verstoppen wazig iets vind en dat social life er niet is ofso, dan uit ie al kritiek uit? o.O"

 • Halo 2 met drie vrienden spelen en dat dan via Live…. veel beter…..

 • damn wat slecht van Nintendo…kben Nintendo-fan, maar Xbox Live is cker wel chill! (daarom hebbik een Xbox)

 • Jah,ik ben normaal gesproke ook loyaal zeg mar,mar dit is best wel dom van ze…mar k ken Xbox live niet,dus kan er niet veel over zegge…

 • nou ik vind halo 2 online in je eentje wel relaxter vanwege het grotere scherm, maar gezellig is het wel met z'n vieren ja.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren