1. Zware baard

Zware baard

Heren en Dames,

Ik heb een zware baard. Eigenlijk is het gewoon dik, stug, moeilijk te scheren haar, maar volgens deskundigen heb ik 10 kilo aan mijn kin hangen als je die term moet geloven. Maar goed, ik moet die zooi regelmatig bijhouden anders moet ik er na een dag of drie echt met de grasmaaier over, zo ernstig is het.

Nou liep ik vandaag even naar de plaatselijke Kruidvat voor wat scheerschuim, want mannen zoals ik kopen dat meestal pas als de bus al een weekend leeg is én de kinderen aan je komen vragen waar Zwarte Piet is. "Hoezo, wil je een roe in je reet?" of "Hij rijdt net weg op je driewieler" schiet dan door je hoofd, maar je houdt het netjes met de belofte dat het Paard van Sinterklaas soms ook wel eens door de schoorsteen schijt als kinderen niet braaf zijn.

Enfin, in de Kruitvat aangekomen is het dan weer snel een mandje pakken en naar de hoek van de scheerspullen rennen. Het is namelijk ALTIJD zo dat ALS ik een keer iets moet hebben uit die tent, er óf een hele roedel bejaarden staat, of alle twee de kassamedewerkers spontaan op hetzelfde moment lunchpauze hebben. Maar voordat je bij de kassa bent staat er OOK nog eens recht tegenover de scheerspullen hoek een stellage met verschillende soorten repen in een papa-heeft-schijt-aan-condooms familieverpakking waar je eng van wordt. Twaalf Duitse Balisto's voor 3 euro. Tuurlijk wil je die hebben! Vooral als je vriendin weer de hele week in een zeikbui is. Onthoudt die tip!

Consequentie voor mij die middag was dat ik negen euro lichter de deur uitliep. Ja precies! Dat busje scheerschuim was maar een schamele zes euro! Maarrr...dat heb je wél de Gillette Fusion Stealth Edition Hydragel voor de zware baard. Met Aloë en Cacao Boter. I'm not kidding you! Oftewel, ik had alléén die Balisto's moeten kopen, er een paar naar die kinderen moeten smijten, mijn vriendin er twee moeten geven zodat ze weer vrolijk lijkt voor een paar uur (totdat de puisten uitbreken) en de rest in een blender moeten donderen om vervolgens de boel op mijn kin te smeren.

Wat is het achteraf soms makkelijk...

Dit artikel delen

Over de auteur