1. Eerste buit is binnen

Eerste buit is binnen

Eindelijk is het zo ver: De Tokyo Game Show barst los. Vier dagen lang duurt de beurs, maar daarvan gaan wij er waarschijnlijk maar twee dagen heen. De beurs is namelijk een stuk kleiner dan de E3 of Leipzig qua opzet en in principe heb je in twee dagen de boel wel gezien. Vooral als je je bedenkt dat meer dan de helft van de games weggestreept kunnen worden omdat die vallen onder het kopje ‘wazige Japanse meuk’.

Voordat de beurs begint zijn wij lekker als een toerist tekeer gegaan. Eerst hebben we paar dagen genoten van Hong Kong. Dit is een zeer wazige stad, met nog vagere mensen van over de hele wereld die je eigenlijk alles willen verkopen. Marvin en Kris hebben er een sport van gemaakt omeen Sony-camera, de T77, zo goedkoop mogelijk te krijgen. Elke keer kregen ze een goede prijs te horen, om vervolgens na vijftien minuten te horen dat de camera niet op voorraad was en dat ze morgen terug konden komen. Uiteindelijk hebben ze er toch nog ééntje kunnen scoren voor een netteprijs en maken ze de hele tijd foto’s van de meest wazige dingen.

Hoe grappig Hong Kong ook is, Tokio is voor mij vele malen interessanter. Ik hou namelijk van al die wazige Japanse meuk en heb me een hele middag weten te vermaken in Akihabara, wat slechts vijf metrohaltes van ons hotel is. Twee jaar geleden ben ik er zowat elke dag geweest en ook dit jaar verwacht ik er weer veel te zitten. Street Fighter IV is namelijk uit en ik heb daar al heel wat Yennetjes in gegooid. Want wat een heerlijk spel is dat!

Verder is het natuurlijk zaak om de vele gamewinkels af te struinen naar toffe spullen. Op de eerste dag heb ik het redelijk rustig aan gedaan. De Duals Shock 3-controller voor nog geen dertig euro en Panel de Pon DS voor minder dan twee tientjes kon ik niet laten liggen, maar interessanter zijn de onderstaande juweeltjes.

Voor tien euro heb ik een collector’s edition van Wild Arms 3 bemachtigd en de Squaresoft Millenium Edition van Front Mission 3. Twee games waar ik goede herinneringen aan heb en nu op een mooie manier in mijn vitrinekast kan plaatsen. Ook de verschillende Final Fantasy-figuren weten mij vrolijk te stemmen. Duurder dan tien euro werden ze niet, dus ook dat is leuk om te halen. Al met al was het een succesvolle dag en kijk ik uit naar mijn volgende roversronde!

Dit artikel delen

Over de auteur