1. Ghost Recon 2: De online mode

Ghost Recon 2: De online mode

Als je Xbox Live zegt, dan zeg je Ghost Recon. Het eerste deel was één van de spellen die van de lancering van Xbox Live een succes maakte. Het spel had hier en daar last van lag, maar daar tegenover stond het vele speelplezier dat je uit de teamplay kon halen. Na het spelen van de online optie van Ghost Recon 2 kunnen we alleen maar concluderen dat ook dit tweede deel enorm leuk is via Xbox Live.

Als je Xbox Live betreedt, kan er gekozen worden uit drie spelmodi. Ten eerste kun je samen met een paar vrienden in teamverband tegen een ander team spelen. De verschillende speelmodi variëren van het veroveren van een basis tot een ouderwets potje ‘knal elkaar maar lekker af’. Het is overigens niet al te verstandig om meteen in deze modi te springen. Ik deed dat wel, met als gevolg dat ik terecht kwam in een onbekende omgeving en steeds opnieuw werd omgelegd. De leercurve in deze modus is behoorlijk groot, maar als je bekend raakt met de mappen valt er veel fun uit te halen.

Waar ik persoonlijk wat vrolijker van werd, was de co-op mode. Hierin kun je samen met een paar andere spelers een missie doorlopen. Het leuke hieraan is dat je gebruik kunt maken van de Lone-Wolf uitrusting. Bij deze uitrusting krijg je de beschikking over een wapen met een cameraatje. Dit cameraatje zorgt er voor dat de speler met het geweer om een hoek kan kijken, en dus minder hoeft te vrezen voor vijandige kogels. De missies in de co-op mode kunnen zo moeilijk gemaakt worden als je maar wilt, waardoor het behoorlijk uitdagend blijft.

De laatste speelmodus is de solo mode. De titel zegt het al: de speler staat er nu helemaal alleen voor. Het leuke aan deze modus is de chaos die daardoor ontstaat. Omdat iedereen alleen is, weet je nooit hoe je er voor staat. Zo lag ik een keertje verscholen in de bosjes een vijand op te wachten. Toen hij uiteindelijk verscheen en ik heb in mijn vizier had, werd ik net door iemand achter mij neergeknald. Kortom, een zeer uitdagende modus die voor iedereen zonder vrienden erg leuk is.

In mijn introductie vertelde ik dat de eerste Ghost Recon nogal eens last van lag had. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en heeft Ubisoft, het bedrijf dat Xbox Live met Rainbow Six 3 en Ghost Recon heeft groot gemaakt, het lek boven water. De laadtijden voordat een spel begint zijn behoorlijk kort en als je in een spel zit, zul je weinig van lag merken.

Eén van de twijfels die ik over Ghost Recon 2 had, was de hoeveelheid spelers die het zouden spelen. Het spel komt namelijk twee weken nadat Halo 2 uit is gekomen, en je zou dus verwachten dat niemand meer behoefde heeft aan een nieuw schietspel. Het tegendeel is overigens waar. Als je wilt gaan spelen, kun je uit tientallen verschillende potjes kiezen. Op elk moment van de dag is er wel iemand online om tactisch mee te knallen.

Ghost Recon 2 maakt voor mij alle verwachtingen waar. De maps waarop wordt gespeeld zijn erg gevarieerd, er zijn genoeg medespelers om mee te knokken en de verbinding is uitstekend. Ubisoft laat wederom zien goed om te kunnen gaan met Xbox Live!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Goed nieuws voor XBOX Live bezitters toch

 • Leuk artikel :)  wel tof, klinkt als een spel dat ik zou kunnen halen… dan weet je dat het goed is ;) :P

 • KWIL DIT SPEL =( —-> NEED MONEY =(

 • 'Kortom, een zeer uitdagende modus die voor iedereen zonder vrienden erg leuk is.'  Klinkt ook een beetje lullig.

  Waarom abonneer je je op Xbox live als je geen vrienden hebt?

 • Ghost recon is toch niet alleen een x-box game??..op de PC is het niveau veel hoger online en veel gaafer dus

 • maare geen info over ps2 online =)

 • Ik zeg niet dat t niet leuk is(mar tis wel zo) mar ik vind die shooters allemaal erg Cliché

 • khoef het spel niet, ik zit nog steeds iedereen verrot te knalllen met halo 2

 • Ik speel Socom II met PS2 online en kheb ook X Box L!ve geprobeerd maar ik vind toch echt dat PC games veel lekkerder spelen. En ook heb je met xbox en ps2 online headset etc. Maar dat kan met de pc ook met voice chat programma's  Enne btje weird allemaal  Het is Multi Achtergrond maar het gaat bijna alleen maar over Xbox


 • Ik vind het artikel maar half leuk. Vanwege het feit dat dit alleen over xbox live gaat en er niks over PNG in staat.

 • De reden waarom we niks over ps2 online schrijven, is omdat we daar de benodige materialen niet voor hebben.

 • Had ik maar live :(

 • @ Jaylee  Wat een bullshit.

 • Wat nou bullshit. We hebben geen ps2 recensie exemplaar waar we online mee kunnen, alleen maar een code disc waarmee we singleplayer kunnen spelen.

 • Oh. Oke. Ik snap het. No Hard Feelings. Jullie doen ook je best. En InsideGamer.nl is een goeie gamesite.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren