1. FIFA Interactive World Cup

FIFA Interactive World Cup

Het komt steeds vaker voor dat mensen uit de hele wereld het tegen elkaar kunnen opnemen in serieuze toernooien met leuke prijzen en veel (goede) deelnemers. Dit gebeurt dan niet alleen via netwerken als PS2 Online of Xbox Live, maar ook via door uitgevers georganiseerde evenementen waar natuurlijk nog veel meer te doen is dan wedstrijdjes spelen alleen!

Misschien had je het al gezien op de advertentie hier een klein stukje boven, maar Electronic Arts, Xbox en de FIFA (wereldvoetbalbond) organiseren samen het toernooi FIFA Interactive World Cup. Dit is het eerste wereldwijde voetbalspeltoernooi waar gigantische arena’s voor geregeld zijn. Meedoen is in dit geval zeker net zo belangrijk als winnen dankzij de vele extra’s die de drie grootmachten uit de hoge hoed toveren.

In heel veel landen zijn toernooien voor FIFA 2005 op de Microsoft Xbox georganiseerd. De winnaars hiervan plaatsen zichzelf voor de regionale competities en daar wordt uiteindelijk bepaald wie het in Zürich opneemt tegen zeven andere finalisten. De hoofdprijs? De benaming Interactive FIFA Player of the Year. Uiteraard neemt de winnaar plaats naast de échte FIFA Player of the Year tijdens het officiële gala in de Zwitserse hoofdstad.

FIFA Interactive World Cup werd in Leipzig door de FIFA groots aangekondigd.

De weg naar de winst

Komende zaterdag (27 november 2004) wordt in de Amsterdam ArenA het Nederlandse toernooi gehouden. 128 personen nemen het daar tegen elkaar op en bepalen wie er naar het regionale toernooi mag. Er worden hiervoor wedstrijdjes van acht minuten gehouden. De winnaar mag naar Parijs om te proberen zich te kwalificeren voor de finale in het Zwitserse Zürich. De finale in Amsterdam wordt overigens op groot scherm gespeeld en begeleid door commentaar van de enige echte Evert ten Apel.

In Zürich komen de beste acht FIFA-spelers van de wereld elkaar vervolgens tegen. Wij Nederlanders kwalificeren ons via het regionale toernooi in Parijs, anderen doen dat in één van de zeven andere toernooisteden. Dit zijn Londen, Berlijn, Johannesburg, New York, Rio de Janeiro, Sidney en Seoul. Elke stad heeft zijn eigen arena ingericht en hoopt flink uit te kunnen pakken voor het toernooi. Door de diversiteit van steden verwachten we bovendien een bont gezelschap in Zwitserland.

Overigens zijn de toernooien in Seoul (28 november in COEX Centre), Parijs (4 december in L’Aquaboulevard) en Berlijn (11 december in Tempelhof Flughafen) de enige toernooien die nog niet gespeeld zijn. De finale speelt zich af op 20 december. Voor die finale zijn al vijf personen gekwalificeerd. Een overzicht van je mogelijke tegenstanders kun je dan ook hier vinden.

Het regionale toernooi wordt op bovenstaande locatie afgewerkt.

Kom langs of doe mee!

Toch draait het hele evenement niet alleen om FIFA 2005. Tijdens de regionale toernooien en ook het landelijke toernooi in Amsterdam zal een flinke show opgevoerd worden. Zo wordt de finale dus van commentaar van Evert ten Apel voorzien en zullen er meerdere voetballers aanwezig zijn. Verder zijn er voetbalexperts aanwezig om je de nieuwste tips en trucs te leren en mag je het zelf eens met een bal proberen. Natuurlijk liggen er voor diverse deelnemers prijzen klaar. Er worden onder andere spellen (FIFA 2005) en een Microsoft Xbox weggegeven.

Langskomen is gratis. Naast FIFA 2005 zijn er ook diverse andere EA-spellen aanwezig waar je even mee in aanraking kunt komen. Meedoen is echter veel leuker! We geven hier bij InsideGamer nog steeds wat kaarten weg voor deelnemers. Interesse? Ga dan naar dit adres en vergeet niet je naam en adres te vermelden zodat we snel contact met je op kunnen nemen!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Leuk!

  • haha

  • thuiswedstrijd dus .

  • leuk om te zien dat er steeds meer aandacht komt voor dit soort dingen en dat er ook steeds meer tijd en geld in dit soort evenementen wordt gestoken

  • me 2, fifa vin ik zelf niet zo heel erg veeel aan ik vin PES 4 tog egt een stuk btr

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren