1. Miyamoto spreekt in Famitsu

Miyamoto spreekt in Famitsu

In het Japanse vakblad Famitsu heeft Shigeru Miyamoto, geestelijk vader van onder andere Zelda en Mario, enkele belangrijke feiten omtrent Nintendo losgelaten.

Miyamoto is ervan overtuigd dat het zogenaamde online gamen binnen drie of vier jaar heel normaal zal zijn. Hij verzekerde dat Nintendo hier ook iets in zal doen.

Nintendo zal verder groots gaan experimenteren met de online mogelijkheden van de Nintendo DS. Dat zal sneller gebeuren dan verwacht. Hij verzekerde dat Nintendo en Square Enix eraan werken om van de DS een waardige online gaming handheld te maken. Dit zou kunnen betekenen dat in de toekomst enkele titels van Square Enix, waaronder Final Fantasy, online speelbaar zijn op de Nintendo DS.

Over de GameCube wist Miyamoto te vertellen dat het pas aangekondigde Mario Baseball wordt ontwikkeld door Nintendo en Namco samen, iets dat Nintendo wel vaker doet. Verder liet hij los dat Nintendo, samen met een partner, een nieuwe Pokémon titel voor de GameCube in ontwikkeling heeft. Ook is Super Mario 128 nog in ontwikkeling voor de GameCube, en dus niet voor de Revolution of Nintendo DS, zoals eerder werd gespeculeerd.

Als laatst vond Miyamoto aankomende spellen als Chibi Robo en Odama erg 'leuke' GameCube spellen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • pfff eindelijk mario128 hopen dat het weer zo wordt in de style van mario64.

  Namco helpt nintendo de laatste tijd wel veel met spellen!

  En als laatste gelukkig gaat nintendo eindelijk bezig met online dus ben ik er wel van overtuigd dat de revolution ook betere online mogelijkheden heeft dan de gamecube.

  Eigenlijk een heel goed bericht :)

 • MMO's op handhelds zou kicke zijn. Pokémon online \O/

 • Laten we hopen dat Mario 128 snel komt want anders verkopen ze niks meer omdat de REVOLUTION eraan komt!

 • Zo dat nog iemand bij Nintendo inziet dat Online de toekomst heeft

 • jaaah pokemon online

  :D:D:D:D:S

 • Myamoto spreekt in Famitsu, komt me bekend voor. :p

 • Dat is toch min of meer logisch…  Maar goed, mooie uitspraken van Miyamoto-sama. Vooral dat Pokemon + sterke partner klinkt me goed in de oren. Dan toch eindelijk een 3D Pokémon RPG? Mario 128 had ik eigelijk ook wel verwacht voor de GameCube, ze kunnen niet anders. Verder heb ik er vertrouwen in dat Nintendo een goede online-service gaat ontwikkelen voor de NDS de komende jaren.

 • Idd goed nieuws allemaal. Mario 128!!!!! Kkan niet wachten. Pokemon, lijkt me ook leuk en Chibi Robo lijkt me ook een erg coole game.

 • Ik heb zelf net Baten Kaitos besteld, dus dat pareltje van Namco zal ik volgende week ook wel hebben :)  Veel van de andere Namco titels heb ik ook al (of wil ik graag hebben voor zover ze nog niet uit zijn :D)

 • mmo ff op DS zou perfect zijn…… maar ik vraag me af hoe ze dat willen doen… DS heeft een draadloze radius van maximaal 30 meter ofzo. Ze kunnen niet elke 30 meter een ontvanger plaatsen lol. Er zal dus een peripheral moeten komen voor datacommunicatie ofzoiets.

 • hm ergens anders las ik dat shigs zei dat earthbound 2 spoedig uitkomt op gba zulk nieuws maakt mij wel blij:)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren