1. Nou moe...

Nou moe...

New York, twee maanden geleden. Ik heb de hele vakantie al gezocht naar niet al te dure games en vind hier Warkawk en COD4 voor een schappelijk prijsje. Beide games daraaien perfect op mijn europese console. Warhawk bevalt me erg goed en daarom besluit ik dan maar eens om wat extra content te downloaden (nadat ik eindelijk mijn ouders overtuigd had dat het veilig was).

Ik ga naar de Europese PS-store, download mijn programma's en installeer ze.

Ik start braaf Warhawk op en wil snel mijn nieuwe maps spelen, maar deze staan nog steeds op ''locked''. Ik download de programma's opnieuw en installeer ze opnieuw, weer niets. Langzaam begint het tot me door te dringen dat de Europese content niet reageerd met de Amerikaanse game. Maar waarom? De Amerikaanse game draait gewoon op mijn Europese console, maar de content niet?

Uit pure frustratie bel ik de klantenservice. Ik leg de alleraardigste vrouw mijn probleem voor. Deze geeft alleen een antwoord waar ik al op veesde: ''Amerikaanse games gaan niet samen met Europese content''.

En hoe had ik dat moeten weten? Er staat niets over op zowel de Europese (in dit geval dus de Nederlandse) als op de Amerikaanse. Na een tijd gewacht te hebben verklaart de vrouw me niet te kunnen helpen. Einde gesprek.

Ik voel me nu dus erg in de maling genomen. Hoe moet ik dat nou weer weten? En het is toch niet logisch dat een Amerikaanse game wel op een Europese console werkt, maar de content niet?

Dat was dan twaalf euro. Bedankt Sony, bedankt.

Dit artikel delen

Over de auteur