1. Slick-Log: Hoe je gamewereld verandert in 2 dagen

Slick-Log: Hoe je gamewereld verandert in 2 dagen

Hoe kan het zo zijn dat ik een franchise die ik 4 jaar niet heb aangeraakt en bewust ook niet heb willen aanraken, je in 2 dagen zo kan overtuigen dat je hem ook echt koopt?

PES was mijn leven op het gebied van voetbalgames, honderden uren zijn er in die game gestopt in die vier tot vijf jaar. Dit jaar is op het gebied van voetbalgames een ommekeer gekomen, op deze bewuste zondag (12-09-08) heb ik kennis gemaakt met het nieuwe Fifa.

Het nieuwe realistische Fifa, die met die mooie graphics, vrijwel alle belangrijke competities en met die sublieme online gameplay. De rollen zijn omgedraaid dit jaar, PES is voor mij niet meer de meest realistische footie en daar baal ik van, heel erg zelfs. Geen gehele licentie van de Primera Division, twee clubs uit de Premier League en geen enkele duitse ploeg. Wat hebben we er voor terug gekregen, de Champions League, is dat alles?

Ik voel me verraden door Konami, ze liegen gewoon over de game, en paar weken na de release van PES 2008 komt Konami met het bericht dat de echte vernieuwingen in PES 2009 komen.

Als ze vernieuwingen noemen een tragere gameplay wat ze om de twee edities van PES toepassen dan voel ik me bedrogen. Er is vrijwel geen vooruitgang te zien in de graphics of de A.I van de keepers. De hele look van de game, dan heb ik het over de menu's, straalt geen enkele vorm van een voetbalgame uit. Meer van een arcadegame in de arcadehallen.

Ik hoop dat ik volgend jaar gewoon weer PES mag spelen en dat ze meer aandacht besteden aan de hele serie en vernieuwingen daarvan, denk eens na over wat de gamer echt wil, als je een voetbalgame koopt wil je een game die puur over het voetbal gaat.

Dit artikel delen

Over de auteur