1. Gametalk : interview met...Mr.Orange

Gametalk : interview met...Mr.Orange

Vanaf nu doe ik ook de interviews in Mooi Weer Warrbol.

Vertel iets over jezelf

Ik ben Joep, 21 jaar oud. Ik ben in juni afgestudeerd aan de HAN te Arnhem, Commerciële Economie. Vanaf dit jaar studeer ik een tweejarig programma Communicatiewetenschap in Nijmegen. Naast dat ik met enige regelmaat een game speel, kijk ik graag films en ben ik een die-hard TV-serie kijker. Verder sla ik graag een balletje op de tennisbaan, ben ik een actief hardloper en geniet ik erg van het studentenleven;)

Al met al dus best een druk en leuk leventje, wat ik dan maar gelijk als excuus opvoer voor het belachelijk laat terugsturen van dit interview. Excuus!

Hoe kwam je bij Insidegamer ?

6,5 jaar geleden was een vriend van me vrij actief op www.gameforum.nl, dat later opgegaan is in InsideGamer. Door hem raakte ik bekend met het forum. In het begin was ik geen actief poster, maar las ik vooral. Daar kwam later verandering in, en zie hier het resultaat.

Wat was je eerste indruk van IG ?

Toen ik er voor het eerst kwam, toen het nog gameforum was dus, was het allemaal nog vrij kleinschalig. Veel members kenden elkaar. Dat maakte het wel zo gezellig. Niet dat het nu niet meer gezellig is, maar de grote groei heeft logischerwijs wel geleidt tot een minder hecht forum met grotere anonimiteit.

Hoe werd je moderator ?

Volgens mij ben ik nu 2 jaar moderator ben, waarvan 1,5 jaar global moderator. Ik was op dat moment erg actief op IG, ik hield me aan de regels en mijn posts bevatten meestal een fatsoenlijke onderbouwing. Een aantal mods hield het destijds voor gezien, waarop ik door Rano (de lieve schat) benaderd werd. Ik ben begonnen op de fora Gaming Algemeen en Online Meeting, waar later ook nog Media bijkwam. Na een halfjaar heb ik die fora aan Choqo en Mind overgedragen en ben ik Global Mod geworden omdat er een vacature was. Ik ben op het moment ook aanspreekpunt voor de fora Xbox 360 en PSP.

Is het moeilijk ?

Nee, dat valt wel mee. Het is wel lastig het iedereen naar de zin te maken, dit is bijna in elke situatie onmogelijk. Er zijn altijd wel members die het niet eens zijn met een beslissing.

Ik denk dat wanneer je als Modgroep gewoon duidelijk bent over je beslissingen en de motivatie daarachter, je een veelvoud aan problemen al uit de weg ruimt en wat begrip kweekt. Ik denk dat wij daar op dit moment behoorlijk in slagen.

Heb je nog nooit problemen gehad met bepaalde members ?

Nee, ik geloof dat ik met geen enkele member echt problemen heb gehad. Natuurlijk zijn er wel eens members gebanned die daar op een verkeerde manier mee omgingen (en sindsdien staat mijn mailadres niet meer in m’n profiel:P), maar dat zijn uitzonderingen. Ik ben altijd bereid de discussie aan te gaan met members als zij het ergens niet mee eens zijn, graag zelfs, maar dit moet wel op een normale manier verlopen.

Welke consoles heb je in bezit ?

Op dit moment heb ik een Xbox 360, GC en PS2 thuis staan. In het verleden heb ik onder andere een DreamCast, N64 en SNES in bezit gehad. De vorige generatie speelde ik vooral op de PS2 (wat een geweldige catalog), nu gebruik ik vooral de Xbox 360.

Ik bezit ook een PSP en DS.

Wat vind je van RROD ?

Ik heb er zelf nog geen ervaring mee gehad, gelukkig. Ik hoop dat dat zo blijft. Uiteraard is het schandalig dat zoiets op zo’n grote schaal gebeurd, dat zal iedereen met me eens zijn. Tot op heden is Microsoft er redelijk goed mee omgegaan, maar ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren als straks de garantie op veel eerste generatie 360’s verloopt.

Moet Microsoft ook met een handheld komen ?

Nee, ik vind dat de handheldmarkt vol genoeg is. Ik denk niet dat Microsoft daar nog iets aan kan toevoegen op een succesvolle manier.

Welke genres speel je het meest ?

Ik heb een vrij brede smaak. Ik speel nagenoeg alle genres, van shooters, RPG’s en action-adventures tot sportgames en platformers. Het laatste jaar heb ik het meeste tijd besteedt aan shooters, schat ik.

Top 5 2008 games

Ik zal me beperken tot games die ik heb gespeeld, en dan zijn er wegens mijn afstuderen nog niet zo heel veel geweest, realiseer ik me nu.

1. GTA IV

2. Advance Wars: Dark Conflict

3. Final Fantasy Tactics A2

4. God of War: Chains of Olympus

5. Top Spin 3

Dit artikel delen

Over de auteur

Vinto Hey, Welkom op mijn profiel, even voorstellen : Ik ben Maaike ik woon in Belgie en loop nog niet zo lang rond op deze wereldbol.