1. Een interessant hotel

Een interessant hotel

Na het schone Friese landschap moet nu ook de Achterhoek eraan geloven: pa en zoon de Vries Lentsch komen eraan. Een fietsvakantie is nooit weg en zodoende sta ik nu op de drempel van hotel “de Rustende Jager” in Eext met mijn tas over mijn schouder en mijn ogen tot spleetjes geknepen; de zon doet zijn uiterste best om mijn huid te verschroeien.

Wij worden verwelkomd door een Drentse dame waar de zwaartekracht blijkbaar extra hard aan heeft getrokken. Om dit enigszins te verhullen draagt zij een oud kleed met roze en groen bloemenmotief. Op haar kleine, bolle neus staat een bril in het knalrood, maar aangezien bijna heel haar pafferige gezicht die kleur heeft valt dat niet zo op.

We worden naar onze kamer geleid via een smalle trap die mensen boven de 1.85 alleen kunnen beklimmen in een soort herniahouding. Kamer 7 is bijna direct tegenover de trap. Zodra we binnen zijn worden we op een tweetal dingen gewezen: ten eerste ligt er nog geen sprei over de twee bedden, dus of we er geen vieze tassen e.d. op willen leggen.

Ten tweede is er een probleempje met de rookmelder: deze hangt dicht bij de deur naar de badkamer en neemt niet alleen rook, maar ook waterdamp op. Of we dus ook maar niet te heet willen douchen. De hoteleigenares legt ons uit dat de brandweer vanwege dit mankement al twee keer uit heeft moeten rukken en tegelijkertijd doet zij de deur van de badkamer open.

Terwijl ze dit doet vraag ik me een aantal dingen af: of deze vrouw zélf wel in de douchecabine past, of brandmelders dan zo slecht zijn dat ze het verschil niet kennen tussen wat onschuldige waterdamp en een laaiend vuur, waarom men het ding dan zo dicht bij de badkamer hangt en hoe gênant het moet zijn om, al vredig douchend, overvallen te worden door een groep brandweermannen die de deur met veel geweld inhakken.

Ik kijk door het raam naar de brandende zon. Dit zou wel eens een inspirerende week kunnen worden.

Dit artikel delen

Over de auteur