1. This is your Wake up call!

This is your Wake up call!

Soms, heel soms, word je verrast in de wereld van de videogames. Dan heb ik het niet over min of meer verwachte verrassingen, zoals op een E3. Nee, dan heb ik het over iets wat je compleet vergeten was of helemaal niet zag aankomen. Deze week was er zo'n moment, want laten we eerlijk zijn, bij wie was Alan Wake nog niet verdreven naar de diepste krochten van het geheugen?

Wat kwam er namelijk bovendrijven? Onderstaande trailer, die iedereen inmiddels gezien hoort te hebben. Die trailer was tevens de eerste nieuwe footage van deze game in twee jaar! Jazeker, het was een blijde dag.

Goed, voor het geval je het vergeten bent: Alan Wake is de nieuwe game van Remedy Entertainment, die mensen met enige smaak kennen van de Max Payne games. Als speler bestuur je het titelpersonage, een horrorschrijver die zich teruggetrokken heeft in het rustieke bergdorpje Bright Falls, omdat hij lijdt aan insomnia. Wanneer hij daar begint aan zijn nieuwe boek ontvouwt het geschrevene zich tot werkelijkheid. Prima materiaal voor de betere psychologische thriller, zo lijkt mij.

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar waar blijft Alan? Reeds in 2005 kwam hij bovendrijven, het wordt nu toch wel eens tijd dat hij een einde breidt aan zijn inmiddels drie jaar durende proloog. Ik wil gameplay zien, een indrukwekkende hands-on (en dan wel video, Alan mag dan wel een schrijver zijn, ik word een beetje moe van die geschreven impressies). En weet je wat ook leuk zou zijn? Een concrete releasedatum!

Dit alles doet natuurlijk niets af aan de extreme tofheid van de nieuwe trailer. Stijlvol, cinematisch, sfeervol. En vooruit, op Max Payne hebben we ook veel te lang moeten wachten en dat is helemaal goedgekomen. Dus, voor nu, geniet van de trailer, en a.u.b., verstop Alan Wake niet weer naar op die stoffige zolderkamer achter een stel oude verhuisdozen. BELIEVE!

Dit artikel delen

Over de auteur