1. The One with the Fire Alarm

The One with the Fire Alarm

Sinds enkele maanden hebben wij in huis een aantal van die handige rookmelders hangen. Geeft toch een veilig gevoel, dat je gewekt wordt door een hels gepiep uit een rond wit kastje op het moment dat je huis dreigt af te branden. Beter nog, er hangt er eentje precies buiten mijn slaapkamerdeur, met een beetje geluk kan ik dan zelfs nog het een en ander aan kostbare bezittingen redden. Ja, ik denk daarover na. Ik heb een hele grote tas in mijn kast liggen, voor het geval dat.

Vannacht heeft dat veilige gevoel plaatsgemaakt voor een heel ander gevoel. Een gevoel van afkeer voor dat duivelse werktuig, irritatie tot op het bot, ongecontroleerde woede. Ik geef toe, ik was niet in een al te beste bui. Mijn linkeroor zit al ruim een week potdicht en niets lijkt te helpen. Sinds deze week is het ook nog eens gaan ontsteken, waardoor ik nu met een enorm pijnlijk ontstoken oor rond huppel. Suizingen, kloppingen, pijnscheuten tot in mijn kaak, erg vrolijk word ik daar niet van. Dat terzijde, wat gebeurde er namelijk: vannacht, zo rond een uur of 03.00 hoor ik ineens een hels schreeuwend gepiep. Mijn eerste reactie was niet: "Brand!!". Nee, het was meer in de trant van: "Wat maakt hier zo'n teringherrie". Nou goed, na iets scherper te zijn geworden toch maar even rondgekeken. Geen brandende meubels of gordijnen te bekennen.

Nu hoor ik jullie denken, niks aan de hand, ga maar lekker weer slapen. Dat was inderdaad het voornemen. Eerst natuurlijk even snel de rookmelder laten stoppen met het beschadigen van mijn gehoor.. Je kunt dat namelijk niet met beleid doen, aangezien je vrij dichtbij komt en vanaf een meter afstand je trommelvliezen toch wel behoorlijk beginnen te klapperen.

Goed, ik lig weer in bed, warm onder de dekens, begint dat apparaat weer te piepen! En geloof me, dat is geen geluid waar je doorheen slaapt. Mijn irritatie begon toe te nemen. Poging twee. Weer pijn. Aan dat ene oor dan, links hoor ik nog steeds niets. Bed. Na vijf minuten weer. Poging drie. #^%@&*! Pijn. Bed. Je voelt het al aankomen. Dat apparaat stopt niet meer met piepen. Probeer maar eens een rookmelder van de muur te pakken terwijl deze piept, je hebt gegarandeerd de rest van de dag een hoge schelle piep in je oren. Creatief als ik ben, kussen op het ene oor, met de andere hand het apparaat van het plafond afgeplukt. De oplossing is natuurlijk voor de hand liggend, batterijen eruit.

MAAR NU KOMT HET: DAT DUIVELS CREATUUR PIEPT GEWOON DOOR! Stomme interne reservebatterij of zo. Wie bedenkt zoiets. Comfort voor veiligheid! Het was een andere piep, maar absoluut niet minder irritant. Terwijl ik deze weblog tik hoor ik nog steeds een gesmoord gepiep vanuit de kast komen, die twee kussens doen hun werk naar behoren...Waar is die verdomde handleiding als je hem nodig hebt.

Komt jullie dit verhaal wat bekend voor? Mij ook. Zie filmpje.

Dit artikel delen

Over de auteur