1. Far Cry 2 - Dagboek deel 2

Far Cry 2 - Dagboek deel 2

Om eens lekker IG na te apen zal ik de komende dagen/weken ook mijn eigen FC2 dagboeken plaatsen! Maar omdat ik het spel een beetje anders speel dan IG heb ik weer een heel andere ervaring, zo speel ik de game op de PC en op de moeilijkheidsgraad Hardcore. Hierdoor kan ik overal saven, blokkeren ook de wapens van de tegenstanders en leg ik, en mijn vijanden, een stuk sneller het loodje dan op lagere moeilijkheidsgraden! Ziehier deel twee van mijn bloeddorstige avontuur in Afrika!

Waar ik een paar dagen geleden wat meer op ontdekkingsreis ging, ga ik deze dagen wat meer hoofdmissies doen om verder in het verhaal te komen. Zo gezegd, zo gedaan ging ik naar het lokale hoofdkwartier van de APR in Pala. Zij hadden nog wel een "interessante" missie voor mij, ik moest een trein vol met natural gas tanks opblazen, maar onderweg kreeg ik een belletje van Michelle, mijn buddy. Zij vroeg of ik haar kon ontmoeten in een save house, met betrekking op mijn missie, onderweg kreeg ik wat oponthoud door een verkeerde afslag... waardoor ik bij een tankstation vol met vijanden kwam! Snel wat pompjes doorboord met heet lood en ik kon weer verder naar Michelle toe. Toen ik uiteindelijk bij haar was viel mijn oog gelijk op iets wat bij de deur stond... een MGL-140 Grenade Launcher!! Uiteraard gelijk verwisseld met mijn G34KA Assault Rifle, totdat ik erachter kwam dat Michelle nog steeds op mij stond te wachten op een paar centimeter afstand. Zij had als plan dat ik eerst een plaatselijke rich guy vermoordde, omdat hij de UFLL steunde door middel van kinderhandel... maar dat kan niet door de beugel! Veeleisende rot fransoos dat ze was wilde ze ook nog dat ik haar daarna rugdekking gaf als zij de tanks vernietigde voor mijn oorspronkelijke missie.

Dus ik ging op weg naar de King Xattle, de verblijfplaats van de rich guy, waar ik al snel onder vuur werd genomen door de patrouillerende bewakers. Tijd voor de inbreng van een grasmaaier vond ik zo en pakte mijn MAC-10 Submachine Gun en sproeide ze een voor een neer, waarna ik rustig kon verkennen met mijn verrekijker. Ik kwam er al snel achter dat het hele erf vol lag met hooi, droog gras en tonnetjes propaan... tijd voor mijn vlammewerper! Ik ging ongezien door het lange gras waar ik rustig wat brandende bezine op kon sproeien, om mijzelf gelijk te verplaatsen naar de andere hoeken. Al snel was de het hele erf omringd door vuur en hoefde ik alleen maar te wachten. Vuur, explosies en rondvliegende kogels van een munitiekist die ik doorboord had maakte het karweitje al snel af. Toen het shouwspel over was ging ik naar binnen, om daar als enige overlevende de rijke snuiterd tegen te komen... die al snel, geheel kosteloos uiteraard, een derde oog van Pearl kreeg!

Nu moest ik alleen nog Michelle rugdekking geven bij de railyard om mijn missie te voltooien, gelukkig was het dichtbij en kon ik met mijn auto een sluipweggetje nemen waar ik een UFFL sluipschutter tegenkwam. Die leefde niet lang meer na zijn ontmoeting met mij en kon ik eerst rustig de boel gaan verkennen. Ik had niet veel mazzel, omdat de vijanden heel erg verspreid stonden en mijn grenade launcher dus niet veel nut had. In plaats daarvan greep ik de sniper die de sluipschutter had laten vallen, die had hij toch niet nodig had six feet under, en al snel had ik een paar soldaten over de kling gejaagd met de sniper. De andere soldaten hadden mij al snel door en eindelijk gebeurde het waar ik op had gehoopt, de soldaten liepen als een man het pad op naar mij toe, ik had ondertussen weer mijn grenade launcher gepakt en met twee welgemikte schoten hadden mijn belagers alweer het loodje gelegd.

Het rare was dat Michelle in geen verre verte te bekennen was, pas toen ik de gastanks had vernietigd kwam zij opdagen. Gelukkig miste ik nog net met mijn MAC-10, omdat ik dacht dat er een vijandelijke patrouille aankwam, maar wel knap lullig dat zij mij al het werk had laten doen! Volgende keer dat ze mij belt ben ik net "druk bezig"...

Dit artikel delen

Over de auteur