1. Ty the Tasmanian Tiger 2: Bush Rescue

Ty the Tasmanian Tiger 2: Bush Rescue

Onze favoriete Australische held is terug van weggeweest met een volledig nieuw avontuur. Ty, de Tasmaanse tijger, moet opnieuw de Australische outback heroveren en een einde maken aan het schrikbewind van Boss Cass en zijn gevaarlijke superhagedissen.

Met bovenstaande tekst wil uitgever EA je overtuigen dat je een spannend spel in handen hebt. Aan de tekst zie je meteen al voor welke doelgroep deze game is en ook als je deel één eens gespeeld hebt weet je het al: ontwikkelaar KROME had bij het ontwikkelen een jonge, onervaren doelgroep voor ogen. In het eerste deel van Ty streed je tegen Boss Cass, die aan het eind van het avontuur in de gevangenis belandde. Helaas voor Ty ontsnapte Cass en nu mag jij dus met de controller in je handen de besturing van Ty weer op je nemen in dit tweede deel.

Voor wie het eerste deel niet kent; Ty is een 3D platform spel, waarbij je belangrijkste wapen eens geen heftig schietijzer, vuurbal of zwaard is, maar een boemerang. Met in beide handen een boemerang heb je wel wat ‘vuurkracht’, maar als de nood erg hoog is en je van dichtbij omringd bent door vijanden kun je gelukkig ook nog doen wat alle tijgers doen: bijten! Naarmate het spel vordert krijg je andere boemerangs in handen, waarmee diverse speciale acties en moves mee uit te voeren zijn. Daarnaast kun je ook in meerdere voertuigen de wereld van Ty verkennen. Deze heb je wel nodig ook, want veel levels zijn vrij groot en met een helikopter ga je bijvoorbeeld sneller dan wanneer je gaat lopen.

Superhagedissen en robots zijn je vijanden en waar je bij de hagedissen voldoende hebt aan je bijtaanval of de boemerangs, zijn de robots iets lastiger te verslaan. Zoeken naar een oplossing is echter niet nodig; voordat je tegenover hen komt te staan beschik je zelf vaak al over een robot waar jij in kunt zitten en zo de controle over kunt nemen. Eenmaal in de robot heb je andere, sterkere moves, zodat het verslaan van de tegenstanders weer niet erg moeilijk wordt. Als laatste kun je ook gewoon achter een kanon plaatsnemen en met dat kanon het vele gespuis dat jouw kant op komt aan gort schieten. Het vinden van zo’n kanon of ander speciaal wapen is nooit moeilijk. Hier komt duidelijk naar voren dat de game bedoeld is voor jonge kinderen, want een grote pijl verraad vaak al waar je heen moet, zodat je zonder al te veel schade te hebben opgelopen snel op de plek van bestemming kunt zijn.

Moeilijk is het spel dus niet. Voor de ervaren platformspelers is dit zeker een minpunt, maar we hebben het spel even laten spelen door jonger publiek en moesten na een kwartier moeite doen om zelf weer de controller in handen te krijgen; de kleine genoot zichtbaar van deze game.

Op visueel gebied is het allemaal niet van bijzonder hoog niveau. Af en toe had ik het gevoel een PS2-spel te spelen van een aantal jaar terug. Ten opzichte van het eerste deel zijn er dus vrijwel geen verbeteringen. Ook de Xbox en Gamecube versies zien er niet veel beter uit. Ty 2 heeft verder soms moeite met de vele actie die op het scherm plaatsvindt. De framerate holt dan hard achteruit. Af en toe is dit gewoon ergerlijk, zeker als je gelijkertijd dan eens zwaar geraakt wordt, wil de frustratie hoog oplopen.

Extra aandacht verdient de prijs van deze titel. Ty 2 ligt niet voor de volle mep in de winkels, maar voor slechts 30 euro. De eenvoud van deze game en de prijs maken de game dan ook uitermate geschikt voor de jonge en onervaren spelers die toch al niet teveel geld op zak zullen hebben. Deze spelertjes willen helemaal niet nadenken welke route ze moeten nemen en waarmee ze welke vijand nou weer moeten verslaan. Ze willen gewoon volop actie en leuke momenten meemaken en daar voldoet dit spel in. De ervaren (plaform)spelers zullen teveel van hetzelfde tegenkomen, het spel te eenvoudig vinden en het gevoel hebben terug in de tijd geworpen te zijn wanneer ze Ty the Tasmanian Tiger 2 spelen. Zelfs de prijs kan dan geen voordeel genoemd worden, want in de diverse budgetreeksen is dan wel minimaal één interessanter spel te vinden.

Conclusie en beoordeling

Ty 2 lijkt teveel op het eerste deel, zowel qua spelstructuur als op visueel gebied. Hierdoor behoort het niet tot de top van het platformgenre. De prijs kan een aantrekkingskracht zijn, maar ervaren platformers moeten zich hierdoor niet van de wijs laten brengen. Voor alle onervaren, jonge spelers is het echter een leuk spel en zij mogen dan ook een punt optellen bij de score.
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Leuk voor jonge spelers
 • Lage introductieprijs
 • Minpunten
 • Grafisch niet meer van deze tijd
 • Te eenvoudig voor ervaren spelers

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • idd spyro is leuker

 • Ik wil hier geen woorden aan vuil maken, alleen dat ik de game kut vind..

 • Dit spel verdient een lager cijfer dan een 6. Het is een slechte opvolger en absoluut geen aanrader.

 • Als je een leuke platformer zoekt voor een budget prijs kan je beter voor Ratchet & Clank 2 gaan.

  En btw: Beyond Good & Evil is ook nog steeds te koop!! (al is dat meer een platform/adventure)

 • @ dutchkoala: Er staat toch bij de conclusie dit: Voor alle onervaren, jonge spelers is het echter een leuk spel en zij mogen dan ook een punt optellen bij de score. Dus als jij onervaren bent dan is het een 7.

 • Dit is echt een zuigspel. Deel 1 was opzich wel goed maar deze niet. Zit je krap bij kas en wil je een budget platformer? Ga dan voor Scaler. Die is zelfs nog 10 euro goedkoper (20,-) bij de free record shop. Zit ook leuke humor in.

 • Spyro is ook 30 euro……

 • Ziet er verdomd lelijk uit.

 • Hierzo is Spyro gewoon 59.99 euro

 • Jeugdsentiment. Laatste voor 2 euro maar weer eens uit een budget bak gevist. Wat blijft het toch leuk om dit spel te spelen. Tegen Jak and Daxter & Ratchet and Clank kan het spel uiteraard niet op botsen. Maar hé, vermakelijk is hij zeker en het sentiment spat er vanaf.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren