1. De straffen van de KNVB

De straffen van de KNVB

Ik las vandaag een stuk in de krant, waarbij ik dacht: ja, daar zit wat in. Nu heb ik dat gevoel natuurlijk wel vaker maar in dit geval ben ik toch benieuwd wat jullie ervan vinden. Het ging om het volgende:

Vitesse – FC Twente:

Nicky Hofs (Vitesse) plant zijn noppen in de rug van Jeroen Heubach (Twente) door middel van een heuse flying kick. Heubach draait zich om met een smile en zegt iets van: is dat nu echt nodig? Een grijns volgt en de kous is af.

Stel je nu voor:

Twee lokale amateurclubjes spelen tegen elkaar en eenzelfde voorval doet zich voor. Ik wed dat die speler rood krijgt en voor minstens 6 wedstrijden geschorst wordt. Vanwaar dit onderscheid?

NAC Breda – FC Twente:

Anthony Lurling (NAC) geeft een duw en vervolgens een stomp in de maag bij Niels Wellenberg (Twente). De scheids ziet het, trekt rood en Lurling kan inrukken. Velen denken (waaronder ikzelf) die krijgt minstens 8 wedstrijden aan z’n broek. Een dag later lees je dat “Lulring” slechts 4 wedstijden krijgt.

Stel je nu voor:

Op een amateurveldje komt eenzelfde situatie voor. De man krijgt rood en zal minstens 10 wedstrijden aan z’n broek krijgen. Geen haan die ernaar kraait, het is gewoon terecht. Vanwaar dit onderscheid?

Nog iets anders:

De Serviёr Slobodan Rajkovic (staat onder contract bij Chelsea, verhuurd aan Twente, nog nooit gezien) spuugt in het gezicht van de scheids ten tijde van de OS. Hij krijgt een jaar lang schorsing. Een jaar! Had hij een speler gespuugd, dan kreeg hij misschien 4 wedstrijden. Chelsea, de Servische Bond en Twente gaan in beroep tegen de uitspraak. Dit is toch van de ratten besnuffeld?!

Toch?

Ja, ik ben Twente supporter, maar ik heb op dit moment absoluut geen rode bril op. Ik weet zeker dat er op de andere Eredivisie velden soortgelijke acties voorkomen met een even belachelijke straf.

Dit artikel delen

Over de auteur