1. Mijn dankbaarheid jegens EA

Mijn dankbaarheid jegens EA

Deze titel hoeft weinig extra uitleg: ik ben EA dankbaar! Waarom vraag je? Omdat ze eindelijk van FIFA dé beste voetbalgame gemaakt hebben? Of eerder omdat ze er eindelijk in geslaagd zijn hun jaarlijkse pile of crap van games om te buigen naar een lijstje vol met (sub-)toppers waar men dus wel degelijk verwachtingen van heeft?! Nee en nee.

Het zit zo: dit jaar heb ik nog es een FIFA gekocht, namelijk voor mijn PSP (valt wat tegen imo, maar daar gaat dit niet over). Als je een beetje kritisch gamer bent –die steeds in z’n achterhoofd het idee van een nieuwe recensie levendig houdt- , dan let je op bepaalde dingen als je aan het gamen bent. Zodoende… Ik speel wat potjes voetbal en wat merk ik zoal op? Graphics zien er redelijk uit (standaardkwaliteit zeg maar), Nederlands commentaar zuigt nog steeds, het speelt allemaal wat realistischer en dan… De muziek die afspeelt tijdens het manoeuvreren tussen de vele menu’s is gewoonweg top!

De kwaliteit van de soundtrack is over het algemeen uitstekend, maar er zijn wel enkele uitschieters. Dit is natuurlijk mijn eigen mening! Zo heb ik een song van The Kooks leren kennen, een band waar ik eigenlijk niet veel van moet weten, die me toch bevalt. Always Where I Need To Be speelt misschien wel grotendeels in op mijn interesse in Britse pop- en rocksongs die op dit moment sterk primeert, maar toch. Me like.

Daarnaast is er ook nog MGMT met Kids uit hun nieuwste CD ‘Oracular spectacular’ die (samen Electric Feel) me er telkens weer aan herinnert dat ik die fantastische plaat ook nog eens moet ophalen.

En er is nog meer! Ikzelf werd het meest verrast door The Ting Tings. Keep Your Head vond ik ook nog het luisteren waard, waar ik normaal gezien The Ting Tings niks vind.

Dé beste song van mijn nieuwste FIFA-avontuur vind ik –op dit moment tenminste- The End Were I Begin van The Script. Ze mogen dan wel betere nummers hebben, maar deze is ook pure awesome.

But my gratitude goes on! Deze log draait niet enkel om de soundtrack van één EA-game. In mijn jonge en onbesuisde jaren had ik namelijk eens een eerder versie gekocht van FIFA (06 om precies te zijn) en ook SSX On Tour. Want snowboard-/skategames zijn cool.

Nou, om ontopic te blijven: deze twee games zijn zowat de oorzaak van mijn voorliefde van Bloc Party. En dan wel omwille van deze twee briljante songs:

Daarnaast zat er in die ondertussen hopeloos verouderde FIFA ook nog eens Lyla van niemand anders dan Oasis en SSX zat vol met metal-ownage zoals Iron Maiden die naar de heuvels rent en Mötorhead met The Ace of Spades.

In het kort: ik ben EA dankbaar voor hun soundtracks. Je kunt er steeds op rekenen dat ze goede en passende nummers in de game zetten die je muziekkennis verrijken! Toch nog iets waarvoor ik ze dankbaar kan zijn.

Zijn er mensen die ook hun muzieklijsten kunnen aanvullen a.d.h. van hun games?Dat kan zoals ik gaan vanuit games zoals beschreven in mijn log of de soundtrack van Zelda,… You name it. Laat een reactie achter dan…

Dit artikel delen

Over de auteur