1. De Amerilog, deel 1

De Amerilog, deel 1

Een tijdje geleden schreef ik reeds over mijn reis naar Amerika. Gisteren was het dan eindelijk zover. Om 7 uur 's ochtends opgestaan om mijn twee maten op te halen bij hun thuis en een ruim uurtje later met z'n allen in de auto naar Düsseldorf Airport. Daar aangekomen met de reeds geboekte tickets naar Lufthansa check-in. Blijken we in het vliegtuig naar Chicago allemaal apart te zitten. Dat is lekker dan, bijna 10 uur in een vliegtuig en niemand naast je om tegen te praten.

Geen vertraging gelukkig dus rond 11 uur lopen we richting onze zitplaatsen in de Airbus, gelukkig zit uiteindelijk nog maar één van ons alleen (en die sliep toch de halve reis) en ab gehts naar Chicago. Weinig turbulentie, dus een lekker relax ritje met God of War en Final Fantasy Crisis Core later kom je aan. Eerst maar eens door de douane, ik sta natuurlijk weer in de rij met voor me een stel Duitsers die geen woord engels spreken en dus uren nodig hebben om voorbij te komen. Erg jammer weer. Al goed, een iris-scan, tien finger prints en een zooi vragen (wie ben je, wat kom je hier doen en met wie, wat doe je voor werk en dan een reeks vragen specifiek over je werk) later ga je door naar customs.

Ik en één van mijn maten komen zonder problemen door, maar de derde antwoord nogal dommig op de vraag of hij eten bij zich heeft dat ie een paar sandwiches heeft gegeten. Dus ab ins hokje. Je bagage moet je, zelfs met een connecting flight, uitchecken en dan opnieuw inleveren. Wij netjes wachten op die maat van ons voor we de koffers inchecken, blijkt hij al te zijn doorgelopen toen ze erachter kwamen dat hij toch geen eten bij zich had. Koffers ingechecked en door naar de connecting flight naar Denver, Colorado.

En ja hoor, in Chicago merk je meteen in Amerika te zijn. Luid schreeuwende vliegveldpersoneel, overal iPhone's en Blackberry's gebruikende middle-aged mannen, ieder stereotype wordt al binnen 10 minuten na aankomst bevestigd. Het is toch wel geweldig.

Denver International Airport

Wederom een voorspoedige vlucht en twee uur later komen we aan bij de bagageriem nummero 16 in Denver. Onze maat -die bij customs bijna anaal werd onderzocht, maar niet heus- ziet vrij direct zijn koffer verschijnen. Die van ons verschijnen echter niet, te laat op de bagageriem gezet dus. Twee uur en 15 minuten later komt er nog een vlucht uit Chicago en daar zitten onze koffers in. Erg jammer, want het is bijna zeven uur lokale tijd (middernacht in Nederland) en we zijn best moe. Koffers eindelijk binnen stappen we in de shuttlebus naar de autoverhuurstek en halen we de auto op. We laten ons en passant voor 200 euri extra nog een dikke Toyota Highlander SUV (270pk V6) aansmeren. Maar afijn, we zijn in de Verenigde Staten en dan moet je gewoon zo'n auto rijden.

Maat van me + SUV

Al goed, op zoek naar het hotel middels de meegekregen GPS komen we al gauw op onze bestemming aan en al snel liggen we te slapen. Gelukkig ging de wintertijd vannacht in de Verenigde Staten in en hebben we toch zo'n acht uur kunnen slapen.

Vandaag gaan we Denver in, kijken of er op zondag hier iets te shoppen valt, lekker uit eten vanavond en morgen beginnen we aan de autotocht richting de eerste stop, Arches National Park.

Dit artikel delen

Over de auteur