1. December

December

Ah, december geeft ons eindelijk wat rust. Alhoewel, rust? Met spellen als bijvoorbeeld Prince of Persia: Warrior Within, Killzone en The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth is het alles behalve rustig deze maand. Daarnaast zal december grotendeels in het teken staan van de vorige maanden. Al de toppers van die maanden zullen als geweldige Sinterklaas of Kerstkado's functioneren.

Multi Platform spellen

Prince of Persia: Warrior Within

Xbox |
PlayStation 2|
PC|
GameCube


Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Ubisoft
Releasedatum: 3 december 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1753.jpgPrince of Persia was de succesvolste titel van het afgelopen jaar, door een zeer innovatieve besturing en een prachtige wereld heeft Ubisoft het gouden ei opnieuw uitgevonden met Prince of Persia. Een vervolg is dus wat iedereen had kunnen voorzien en nu in verband met de E3 is er meer bekend over deze opvolger.

Ditmaal gaat de prins op een kruistocht om zijn vooraf bepaalde dood te verijdelen. Achterna gezeten door Dahaka, de onsterfelijke incarnatie van het Lot, komt hij terecht op een vervloekt eiland waar de grootste angsten van de mensheid ronddolen. Een zeer duistere kruistocht zal dit worden in tegenstelling tot het eerste deel.

Het eerste wat opviel toen het eerste beeldmateriaal van Prince of Persia 2 verscheen was de duistere sfeer. De prins ziet er nu gevaarlijker en gemener uit en de informatie die Ubisoft heeft vrijgegeven bevestigd dit nog maar eens. De prins keert namelijk terug met dodelijkere aanvallen, maar ook met een duisterder hart. Het vechtsysteem wordt aangepast, zodat je nu een eigen vechtstijl kan ontwikkelen. Ook zal er een nieuw projectiel aanvalssyteem het vechtsysteem aanvullen, voor nog meer diepgang.

Net als in het eerste deel zijn er weer enkele bonussen te verdienen mocht je het spel uitspelen, wat er ditmaal te verdienen valt is nog niet bekend. Maar als het eerste deel al het origineel had van Prince of Persia, dan kan het ook ditmaal iets bijzonders zijn.

GoldenEye: Rogue Agent
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2| http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_3.jpg GameCube
Uitgever: Electronic Arts | Ontwikkelaar: EA LA
Releasedatum: 3 december 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/2105.jpgDe meeste mensen kennen GoldenEye van de James Bond films en de andere als de beste first person shooter voor de Nintendo 64. Dat spel staat nog steeds hooggeplaatst als het op first person shooters gaat.

Electronic Arts probeert dat succes te evenaren met een nieuw GoldenEye deel. Dit nieuwe deel zal los staan van het oude deel, want het wordt door een andere ontwikkelaar gemaakt en zal een compleet ander verhaal volgen.

Het spel zich meer gaan richten op de duistere kant van het GoldenEye verhaal. Het spel volgt het verhaal van een 00-agent die ontheven is uit zijn functie. Hierdoor gaat hij samen werken met de slechte Auric Goldfinger. Samen met hem heeft hij de controle over de grootste criminele organisatie die er is.

GoldenEye: Rogue Agent zal zich afspelen in en rond de Zwitserse bergen, Hongkong, Fort Knox en Dr. No's Crab Key. Ook zal het spel een multiplayer mode bevatten. De Xbox versie van GoldenEye: Rogue Agent zal online speelbaar zijn.

Crash ‘N’ Burn
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2
Uitgever: Eidos Interactive | Ontwikkelaar: Climax
Releasedatum: 3 december 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1966.jpgThe Fast and the Furios heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen in de spellenindustrie. Naast Need for Speed Underground, Juiced en Burnout 3 Takedown mogen we binnenkort aan de slag met Crash ‘N’ Burn. Crash ‘N’ Burn is dus een straatrace spel. Dat betekent simpelweg dat er maar één regel is: er zijn geen regels! Pas je auto aan met een radioactief kleurtje, gooi er andere spoilers op, maak het af met een lachgasinjectie en je bent klaar om te scheuren.

Het interessante aan dit spel is dat we online kunnen met zowel de Xbox als de PlayStation 2 versie, en dan wel met zestien man. Ook de spelmodi die het spel bevat, lijken eerder uit een shooter te komen dan een racespel, met namen als Last Man Standing, Kamikaze en Assassination.

De plekken waar je racet zien er ook interessant uit. Zo mogen we racen door Miami, Los Angeles, San Francisco en New York. Ook mogen we op vier verschillende typen auto’s rekenen. We mogen rijden in Pickup Trucks, Muscle Cars, Sports Coupe’s en Hot Hatch.


Game Boy Advance spellen
Door Jakob Dieckmann

Feestmaand december brengt ons twee titels die de middelmaat ontstijgen. Allereerst brengt Nintendo ons op 3 december een Game Boy Advance deel voor de Mario Party serie. Daarnaast verschijnt op 10 december het langverwachte Final Fantasy I & II: Dawn of Souls. Spelers die de beide eerste delen nog niet gespeeld hebben kunnen hun borst nat maken voor deze conversie.

Mario Party Advance
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo
Releasedatum: 3 december 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/2182.jpgDe nieuwste telg in de Mario Party serie verschijnt op de Game Boy Advance met de naam Mario Party Advance. Het spel zal zestig spelletjes bevatten. Sommige spelletjes kunnen gespeeld worden met twee personen tegelijk.

Mario Party Advance zal natuurlijk bekende figuren uit het Mario universum bevatten zoals Mario, Luigi, Yoshi, Peach en de Koopa Kids. Met deze personages moet je het opnemen tegen je rivalen en strijd je om muntjes of voorwerpen.

Net als de GameCube versie zal Mario Party Advance een singleplayer optie krijgen. Deze optie luistert naar de naam Adventure Mode. In deze optie kun je nieuwe spelletjes vinden, muntjes verzamelen en gadgets kopen om je tegenstanders te verslaan.

Het was de bedoeling dat Mario Party Advance in het eerste kwartaal van 2005 moest verschijnen maar Nintendo heeft het spel vervroegd waardoor Mario Party Advance een ideaal Sinterklaas- of Kerstcadeau wordt. Het spel is namelijk op drie december in Nederland te koop.

Final Fantasy I & II: Dawn of Souls
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Square-Enix
Releasedatum: 10 december 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/2536.jpgFinal Fantasy Iⅈ: Dawn of Souls is een verzameling van de eerste twee Final Fantasy delen die op de NES verschenen. Niet alleen kun je nu overal het spel opslaan, maar Square-Enix heeft ook nog enkele nieuwe kerkers toegevoegd.

In Final Fantasy I heb je de beschikking over vier naamloze helden die de crystals of light zoeken. Nieuw in deze versie zijn enkele items alwel nieuwe eindbazen.

In Final Fantasy II speel je met Maria, Guy, Leonheart en Frioniel. Zij moeten de wereld beschermen van een oprukkend imperium. Het verhaal is enigszins opgepoetst en ook dit deel zit weer vol nieuwe items en monsters.GameCube spellen
Door Daniël de Keizer

Er komt deze maand wederom niks exclusiefs uit op de Nintendo GameCube. Daarom hebben we deze maand voor de GameCube een overzicht gemaakt welk topspel je deze maand moet halen, als je dat nog niet gedaan had. Overigens komen er ook twee niet exclusieve spellen uit, waar vooral Prince of Persia een potentiële erg vermakelijk spel is.

Metroid Prime 2: Echoes
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Retro Studios
Releasedatum: 26 november 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1942.jpgMetroid Prime 2: Echoes is het vervolg op het in 2002 verschenen Metroid Prime. Opnieuw zal de speler de rol aannemen van intergalactische premiejager Samus Aran. Metroid Prime 2: Echoes zal zich afspelen op een nieuwe planeet genaamd Aether die twee verschillende realiteiten huisvest, de lichte wereld, en de donkere wereld. Elk met hun eigen bewoners, respectievelijk de Luminions en de Ing.

Samus krijgt van de Luminion de oproep om de Ing te vernietigen, aangezien zei hetzelfde van plan zijn met de Luminions. De opzet van Metroid Prime 2: Echoes zal grotendeels hetzelfde zijn als in zijn voorganger. Al zal er meer nadruk komen te liggen op het thema licht en donker. Dit zal ook terugkomen in je wapens, vijanden, puzzels en natuurlijk de omgeving.

De grootste toevoeging in Metroid Prime 2: Echoes ten opzichte van zijn voorganger zal de multiplayer modus zijn, waarin je het tegen elkaar op kunt nemen.

Paper Mario: The Thousand Year Door
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo
Releasedatum: 12 november 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/224.jpgNa het succes van de eerste Paper Mario titel kon een opvolger natuurlijk niet uitblijven. Nintendo beloofd in Paper Mario: The Thousand Year Door meer gebruik te maken van het feit dat Mario in deze game uit papier bestaat.

Erg orgineel is het verhaal niet, want wederom is princes Peach weer ontvoerd en zal Mario haar moeten gaan redden. Mario is dit keer opzoek naar Star Crystals die de kracht hebben om de prinses te vinden.

Tijdens de zoektocht zal Mario veel bekende en onbekende mensen tegen komen die hij als vriend of vijand kan aanzien. Als Mario gaat samenwerken met nieuwe personages is het ook mogelijk om nieuwe krachten en gaves te gebruiken. Zo zal Mario zo dun als papier kunnen worden, om zo bijvoorbeeld als een papieren vliegtuigje over een ravijn te zweven. Ook Bowser, nu eens niet de slechterik, is speelbaar in het kamp van de italiaanse loodgieter. Minigames spelen tevens een grote rol in deze role playing game van Nintendo.

Pikmin 2
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo
Releasedatum: 8 oktober 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/201.jpgKapitein Olimar zal voor de tweede keer verschijnen op de GameCube. Het tweede deel zal een hoop verbeteringen bevatten. Als eerste krijgt Olimar er een hulpje namelijk Louie. Dankzij Louie is het mogelijk om het spel met twee personen te spelen. Dit kan zowel tegen elkaar als met elkaar. Daarnaast is de beruchte tijdslimiet geschrapt in dit spel en is er een ander doel voor Olimar. In Pikmin 2 moet je 10.000 Pokos (de geldeenheid van het spel) verdienen om de schulden af te lossen.

In het nieuwste deel van Pikmin zijn ook twee nieuwe soorten Pikmin te vinden. Ten eerste heb je de paarse Pikmin die een stuk zwaarder wegen en tien keer zo sterk zijn. Ten tweede heb je de albino Pikmin die spullen onder de grond kunnen vinden en zijn tevens immuun tegen gif. Deze nieuwe Pikmin zorgen voor nieuwe puzzels en nieuwe strategieën om je vijanden aan te vallen. Over een week ligt het spel in de Nederlandse winkels.


PC spellen
Door Jurian Ubachs

Nadat we in november een topmaand hebben beleefd, beginnen nu de mindere tijden aan te breken. Het grote najaarsgeweld is voorbij, en het vooruitkijken naar (het voorjaar van) 2005 kan zo ongeveer wel beginnen. In december is de oogst voor de PC niet best: slechts twee noemenswaardige titels deze maand. Uiteraard is er wel de multiplatformtopper Prince of Persia: Warrior Within, maar behalve dat valt er niet veel te beleven op de PC de komende maand. Ergens ook wel weer goed: heb je eindelijk eens tijd om flink Counter-Strike te spelen, of je Master League eens door te zetten.

Sid Meier’s Pirates!
Uitgever: Atari (Infogrames) | Ontwikkelaar: Fireaxis Games
Releasedatum: 3 december 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1972.jpgDe meeste mensen zullen wel gehoord hebben van het klassieke Pirates!, maar weten misschien niet helemaal wat het precies voor spel was. Sid Meier en co (toen nog Microprose) wilden niet zozeer de realiteit weergeven, en dus historische gegevens in het spel verwerken, maar je puur de basis van ‘het piraat zijn’ laten meemaken. Hierdoor konden spelers zich helemaal uitleven, zowel op een goede als kwade manier.

Ditzelfde is ook het geval in de nieuwe versie van Sid Meier’s geesteskindje. Het is de bedoeling in de huid te kruipen van een avonturier. De speler krijgt de keuze uit vier nationaliteiten; Spaans, Frans, Engels en natuurlijk Nederlands. Het spel is verdeeld over meerdere perioden en in elke periode staat de economische positie van een grootmacht er weer anders voor.

Ook in de remake staan verschillende elementen centraal. De speler kan vechten, handel drijven, dansen (!) en een zwaardduel uitvoeren tegen een vijandelijke kapitein. De geschiedenis van Sid Meier, en het vooruitzicht om je lekker uit te kunnen leven als piraat maken dat dit spel in de categorie ‘veelbelovend’ valt.

The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth
Uitgever: Electronic Arts | Ontwikkelaar: EA LA
Releasedatum: 10 december 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/753.jpgDachten we vorige maand nog dat dit spel in november zou vallen, bleek het achteraf toch december te worden. Dat is niet zo heel erg: december had zonder deze titel wel erg karig geworden.

De gevechten in de drie Lord of the Rings films worden gezien als de beste ooit gemaakt. Enorme veldslagen tussen mens en Mordor; Peter Jackson bracht het allemaal prachtig in beeld. Het ontwikkelteam dat Command & Conquer: Generals maakte, doet nu haar best om met Battle for Middle Earth een strategiespel met diezelfde massale gevechten op je beeldscherm te krijgen.

De vier zijdes waar mee wordt gevochten, te heten Gondor, Rohan, Isengard en Mordor, zullen ieder voor zich hun eigen sterke en zwakke punten hebben. Gondor leunt zwaar op de enorme vestingen waarin zij moeilijk zijn te verslaan. Rohan kan er snel op uit trekken met haar paardenheren om de vijand een gevoelige slag toe te dienen. De duistere zijde wordt gevormd door Mordor met Sauron, en Saruman in Isengard. Elke zijde heeft ook zijn eigen helden. Zo kom je bijvoorbeeld Gandalf en Nazgûl tegen.

Lord of the Rings: Battle for Middle Earth heeft voldoende potentie om één van de betere, zo niet de beste strategietitels van 2004 te gaan worden. De makers leggen ziel en zaligheid in het spel, dat de massale veldslagen uit de films weer tot leven moet gaan brengen. Wie het bewegend materiaal ziet, kan niets anders dan onder de indruk zijn. Voor strategiefans en liefhebbers van de boeken, de spellen of de films is het tijd om ten strijde te trekken. De oorlog om Midden-Aarde is begonnen...


PlayStation 2 spellen
Door Jelle van Es

Een wijs man zei ooit: 'kwaliteit boven kwantiteit'. Dit gaat voor de maand december zeker op. Er komt in die maand namelijk maar één exclusief spel naar de PlayStation 2. Killzone werd tijdens de E3 op grote wijze aan het publiek gepresenteerd en deze maand komt het spel dan eindelijk uit. Of Killzone ook de topper is die het beweerd te zijn is nog even afwachten, maar een interessant spel is het zeker.

Killzone
Uitgever: SCEE | Ontwikkelaar: Guerrilla
Releasedatum: 3 december 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1632.jpgKillzone is een teamgebaseerde eerstepersoons shooter die zich afspeelt in de nabije toekomst in een periode van kolonisatie van de planeet. Geïnspireerd door hedendaagse militaire conflicten, en ontwikkeld door onze Nederlandse trots Guerilla in samenwerking met Sony, demonstreert het spel een unieke grafische stijl die het realisme van intense militaire strijd weergeeft. Killzone is gebaseerd op militaire woordenwisselingen uit de oorlogsgeschiedenis en gevechten brengen spelers langs loopgraven, onder vuur liggende steden, jungles en guerrillastrijders.

Het verhaal begint met een kolonie die de mensheid heeft gevormt ergens in de ruimte. Een militaire politieke partij, de Helghast, is er op uitgestuurd om die planeet te koloniseren. Als lid van de ISA groepering moet jij die zien te voorkomen. Je hebt de keuze uit vier troepen, elk met aparte mogelijkheden en wapenkeuze om door 11 verschillende omgevingen te vechten. Het spel biedt 27 wapens, waarvan 21 eerstepersoons wapens en verder onder andere handgranaten.


Xbox spellen
Door Joost Vogel

In de feestmaand december komen we weer in wat rustiger vaarwater terecht. Zo kunnen we de toppers van de afgelopen tijd rustig en optimaal uitspelen. Toch kunnen we begin december al aan de slag met een aardig titel: Blinx 2: Masters of Time & Space. Blinx is niet de mascotte geworden die Microsoft voor ogen had (vooral met het oog op Japan), maar het gestuntel met tijd heeft biedt toch weer de nodige uurtjes vermaak.

Verder zijn er natuurlijk de multiplatform titels als Crash 'N' Burn en GoldenEye: Rogue Agent. Een grappige racer een een aardig schietspel dat helaas toch nooit en te nimmer in de schaduw van z'n illustere naamgenoot kan staan. Het leukste spel van deze maand wordt ongetwijfeld Prince of Persia: Warrior Within, waar je binnenkort onze recensie van kunt lezen.

Blinx 2: Masters of Time & Space
Uitgever: Microsoft | Ontwikkelaar: Artoon
Releasedatum: 03 december 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/2050.jpgIn Blinx 2: Masters of Time and Space zul je als Blinx zijnde weer veel tijdgerelateerde puzzels moeten oplossen. Je hebt opnieuw dezelfde tijd manipulerende krachten in je bezit als in het origineel. Het is mogelijk om tijd voor en achteruit te spoelen, op pauze te zetten, op te nemen (om later weer af te spelen) en langzaam te laten gaan. Je kunt je krachten ook combineren, mits een situatie dat zal vereisen.

Blinx 2: Masters of Time and Space zal de speler ook als TomTom Gang varken (vijand uit het origineel) laten spelen, wat gevarieerde gameplay zal moeten gaan opleveren. Als varken zul je geen tijd kunnen manipuleren, maar in plaats daarvan kun je door gebruik te maken van verschillende gadgets het gegeven tijd/ruimte naar je hand zetten. Eén van de vele gadgets is een granaat die, mits afgegaan, een zwart gat maakt. Daar zul je vervolgens in kunnen lopen om zodoende op een andere plek in het level terecht te komen.

Als varken heb je ook veel wapentuig tot je beschikking wat kan variëren van een verdovingspistool tot een enorme honkbalknuppel. Je zult twee wapens tegelijkertijd kunnen dragen en het schieten kan vanuit eerste of derde persoon perspectief. Dus waar Blinx leunt op zijn trouwe Time Sweeper en tijd manipulerende krachten, daar moet de speler als varken zijnde goed moeten kunnen sluipen en schieten en zal doordacht gebruik moeten maken van de tijd/ruimte manipulerende gadgets een vereiste zijn.

Naast de singleplayer modus brengt Artoon een heuse multiplayer modus aan in Blinx 2: Masters of Time and Space. Spelers kunnen tegen het elkaar gaan opnemen in Battle Mode, of elkaar bijstaan in de coöperatieve modus, waarbij spelers samen de singleplayer modus kunnen spelen. De levels zullen in co-op modus enigszins herontworpen zijn, zodat bijvoorbeeld puzzels die normaal in je eentje opgelost moeten worden, nu de behendigheid van twee spelers zullen vereisen. Ook kan er in de co-op modus gekozen worden tussen twee aparte modi. Een normal en special modus. Als men de special modus kiest, dan zullen de eigenschappen van de twee karakters onder elkaar verdeeld worden. Zo zullen jullie elkaar nog meer moeten aanvullen tijdens het spelen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Goh, de gamecube heeft eens de beste games deze maand :)

 • Jammer dat geen enkel van die spellen deze maand uit komt ;) Lees die tekst eerst een keer :)

 • uhm hoezo maand december voor de cube.. want mp2:echoes, pm2:ttyd én pikmin2 zijn al uit..:D maar dat neemt niet weg dat ze topgames zijn

  @ lenc tales of syntonia is al uit hoor kheb hem al bij de free record shop gezien..

 • Final Fantasy I&II: Dawn of Souls en Killzone ga ik kopen in decembert

 • Ik mis Call of Duty voor multiplatform en Tron 2.0 voor de Xbox!!!!!

 • Call of Duty kwam 26 november uit.  En Tales staat er niet tussen omdat ik niet alle toppers er tussen heb gezet.

 • Al die gamecube games zijn al in november uitgekomen:s Nouja 3 december wordt wel gezellig:p

 • paper mario2 en uhm… dat was het :)

 • December is maand van Lord of the Rings! :D

  Battle for Middle earth En alle DVD boxes!!

  IK WIL DE EXTRA EDITION! :) kost maar 120 euro… 12 dvds…

 • Call of duty is verzet naar 3 december.

 • PoP staat officieel op 3 December, maar vorrige week heb ik hem bij bijna alle winkels die games verkopen zien liggen!!  Tevroeg uitgepakt ? :P:P

 • @QwX: hij lag vandaag al in de winkels (mediamark utrecht)

 • Ik krijg in december Paper Mario 2 voor de Cube en waarschijnlijk koop ik TLOZ: The Minish Cap voor de GBA. Alle andere toppers heb ik al gehaald voor de Cube ;).

 • uhm waar is kotor 2? die zou toch deze maand komen?

 • De Amerikaanse release van KOTOR 2 staat idd op 6 december, maar voor zover ik weet is er nog geen officiele Europese datum bekend…  edit: klein zoektochtje levert de volgende datum op: 11/2/2005. Dat is iig de releasedatum in Engeland, en die ligt meestal gelijk met de rest van Europa (grotendeels iig).

 • Killzone Jippie!  Mar wie zecgt dat Blinbx geen goed spel?

  hebben jullie ehma l dan :S • Ik vind die luitjes van Killzone(met die maskers) er zo lijp uitzien. Net zoals die luitjes van HL2.

 • @Robkazoe, officieel is ie verzet naar 3 december.

  Het staat echter inderdaad niet in de release lijsten van micromedia.

  Maar goed, bijvoorbeeld hadden mensen halo 2 ook al dagen eerder..

  het kan altijd..

 • KZ koop ik zeker. De rest moet wachten pffft zoveel te kopen en zo wenig tijd en geld :(. Jak3, R&C3, Paper Mario, FF1&2, metroid prime 2, Pikmin 2, PoP 2,…

 • 3 december wordt een flink drukke release dag,

  ik ben opzich wel geinteresseerd in die final fantasy I+II :). ook ga ik zeker weten Metroid Prime: Echoes nog halen, want ToS heb ik natuurlijk al!:P  ik heb het gevoel dat de gamecube nu pas echt komt met haar toppers en dat de xbox langzaam al aan het uitsterven is :P… hahaha

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren