1. Sony terughoudend met productie PSP

Sony terughoudend met productie PSP

Sony zal de productie van de PlayStation Portable niet overhaasten. De nadruk zal op de ontwikkeling van de hardware voor de nieuwe variant van de PlayStation 2 blijven liggen. Deze is momenteel namelijk erg winstgevend, aldus Kenichi Fukunaga van SCE (Sony Computer Entertainment). Fukunaga:

"We are entering a phase where we profit greatly from PlayStation 2. It was a matter of reaching the optimum allocation of our resources."

Op 12 december zullen in Japan naar verwachting 200.000 stuks van de PSP worden verscheept, gevolgd door 300.000 verwachte exemplaren tegen het eind van het jaar. De terughoudendheid zou een resultaat kunnen zijn van de enigszins overhypte PSX, die niet zoveel werd verkocht als gehoopt. Fukunaga:

"We are being very careful about this project. We did not want to have lots of PSP's on inventory."

De terughoudendheid zou ook met de lage prijs van de PlayStation Portable te maken hebben. Hierdoor zou het bedrijf veel verlies per verkocht exemplaar kunnen lijden. Van de handheld wordt dan ook niet verwacht dat hij winstgevend is over meerdere jaren. De lage prijs zou volgens Fukunaga ontwikkelaars echter moeten stimuleren om veel spellen te maken.

"At that price, software houses should be encouraged to create game titles. Competitive pricing and software titles should push up sales in the short run."

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • die gasten weten gewoon donders goed wat ze doen. Net zoals playstation en playstation 2

 • mmmm… Sony krijgt het iig moeilijk

 • hmm, ze gaan pas over op massale verkopen als ze er winst op kunnen maken (ofwel de onderdelen goedkoper zijn). lijkt mij iig. hadden ze maar geen concurrentie met Nintendo (/DS) aan moeten gaan. maakt nintendo daar trouwns verlies mee met de prijs war ze hem nu voor verkopen?

 • Nee nintendo draait geen verlies met de DS

 • nou ik vind 250 euro per stuk niet echt wat je noemt een lage prijs:P en btw nintendo is de enigste die gewoon winst maakt met de gamecube/gba (sp) en strx ook de ds (de gamecube kost 100 euro en ze maken er nog winst op dat vind ik knap:D)

 • En er zijn 2 miljoen DS'en in Japan aan het einde van het jaar… Als die allemaal worden verkocht, dan loopt Sony behoorlijk achter. En in de VS komen er ook nog eens 2 miljoen DS'en aan het einde van het jaar.

 • geen verkeerde zaak.. lijkt me :)

 • "" niet eens vrezen voor je concurrent de DS - Dit is een ijzersterke eigenschap"  ik noem het meer domheid en/of arrogantie

 • Wijze les voor vandaag:

  Je moet je concurrenten niet onderschatten ¦)

 • hmm, het is begrijpelijk als je per stuk laten we zeggen 50 dollar verlies maakt, tot meer, dan ga je in het begin echt niet er voor zorgen dat je er een paar miljoen zou verkopen. Plus de schaarste kan het product ook alleen maar populairder maken, waardoor je er meer gaat verkopen als de onderdelen goedkoper zijn geworden.

 • Dat wordt importeren.

 • als de psp wint komt nintendo denk ik met de gba 2.

 • @Swep:

  Toen ik 15-18 was, zou Mario Tennis, Merio Baseball etc niks voor mij geweest zijn hoor. Nu ik 25 ben begin ik het thans te overwegen… Mss ben ik volwassen geworden en hoeft het niet altijd meer stoer te zijn voor mij… Kiddy? Nope, just plain fun.

 • Dat is het leuke aan Nintendogames. Altijd een leuk sfeertje eraan en vermakelijke gameplay.

  (Dit wil niet zeggen dat ik andere games haat en dat ik een 'Ninty fanboy' ben)

 • Toch wel een aanzienlijk risico wat Sony nu neemt. Ten eerste zijn ze terughoudend met de productie. Dat kan 2 gevolgen hebben over het algemeen: 1) Er komt meer vraag naar de PSP. 2) Met gaat meer naar de DS.  Vervolgens brengen ze hem expres goedkoop uit zodat ze er verlies op lijden en tegelijkertijd laten ze de winstgevendheid van de PSP afhangen van de bedrijven die er spellen voor gaan maken. Het komt een beetje neer op een alles of niets beleid.  Maar we zullen zien wat de tijd ons leert.


 • @Swep je lult echt poep, noem je ff leker alle Mario games op.

  Ik heb een DS met Metroid en Urban ASphalt, geen Mario games BTW ;)

  Maar die krijg ik wel binnenkort, en sinds wanneer zijn games kiddie of mature? Als je dat vraagt aan iemand die nooit gamed zijn alle games kiddie ;)

  Maar jij weet gewoon nog niet wie en wat je bent je bent er nog niet achter en daarom roep je dit.  Ik koop ze lekker beide. • Ten eerste: zijn er niet veel goede launchgames voor de PSP (daarom w8en ze tot dat meer developpers hun games uitbrengen voor de PSP), eigenlijk met zo iets als bij de eerste N-Gage, daar zijn ook veel minder vanm verkocht dan verw8. Daarom is Sony zo voorzichtig.  En ten tweede: de PSX (PS2+DVD-recorder) werd ook overhypt waardoor er te weinig van verkocht werden (en Sony een magazijn vol had liggen).

 • lijkt me niet dat de gba2 alleen voor jongeren wordt….

  Ik w8 iig op de gba2 of ds.. Ik vin zon dubbel scherm maar irritant en t wordt groot :) Maar t lijkt me wel supervet om "ITSA ME! MARIO!" te hore uit je handheld :)

 • Bericht zit echt vol tegenstrijdigheden.  Hij wordt dus heel goedkoop? Dus zullen ze er maar heel weinig op de markt brengen? En dat omdat ze niet te veel verlies willen maken per verkochte unit? Of omdat ze denken dat ze er toch niet zoveel zullen verkopen, hoewel hij zo goedkoop wordt?  Het enige wat ik hieruit afleidt is dat Sony liever meer PStwo's produceert dan PSP's, omdat ze op de PStwo's een grotere winstmarge hebben en deze zeer goed verkoopt.  Voor het eind van het jaar heeft Nintendo al miljoenen NDS systemen verkocht en Sony 500.000 PSP's.
 • PSP zal ik zeker halen, stijlvol dinkie.

  NDS moek nog even bekijken, maar denk wel dat ik hem haal vroeg of laat.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren