1. Nintendo verhoogt productie

Nintendo verhoogt productie

Voor het einde van Nintendo's fiscale jaar (31 maart 2005) wil Nintendo 5 miljoen Dual Screens geproduceerd hebben. Hiermee verhoogt Nintendo haar productie van de Dual Screen.

Eerder waren de plannen van Nintendo om voor het einde van het fiscale jaar 4 miljoen Dual Screens te produceren. Nu blijkt dat de Dual Screen beter word verkocht dan verwacht. Alleen al in Japan zijn de voorbestellingen opgelopen tot 2 miljoen exemplaren. In tegenstelling tot Nintendo die maar 1 miljoen voorbestellingen had verwacht. De Dual Screen wordt donderdag in Japan gelanceerd.

Ook heeft Nintendo de productie van de Game Boy Advance verhoogt. Waar Nintendo eerst 14 miljoen exemplaren gepland had zijn daar 16 miljoen exemplaren van gemaakt. Daarvan zijn 15 miljoen Game Boy Advance SP's. Ook heeft men de productie van Game Boy Advance software omhoog gekrikt. De eerder geplande 70 miljoen software exemplaren zijn nu veranderd in 77 miljoen éénheden.

Door bovenstaande heeft Nintendo ook haar winstoogmerk aangepast, dat in plaats van 817 miljoen dollar nu veranderd is in 875 miljoen dollar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ben benieuwd hoeveel de voorbestellingen van de PSP zijn? Is daar geen info over?

 • nee.. maar er is wel bekent dat Sony er iig veel minder gaat leveren als 5 miljoen. Kijk maar even bij het nieuws van gisteren. De DS gaat dan al iig een lekkere voorsprong pakken.

 • @David2004: Nintendo kan wel degelijk een voorsprong krijgen (in de handheld markt) door deze situatie. Als er consumenten zijn die een PSP will hebben en het blijkt dat er niet genoeg PSP's zijn, zullen consumenten snel voor een alternatief kiezen, de DS. Hierdoor loopt sony potentiele kopers mis. Bovendien heeft Nintendo het geld net zo hard nodig als Sony. Het zijn immers beide bedrijven die op winst gebaseerd zijn! De PSP zelf zal idd niet winstbrengend zijn. Dat zijn de meeste consoles niet meer vandaag de dag. Echter is het wel de bedoeling dat de consoles het geld binnenhalen met de verkoop van games! Bovendien is er nog steeds een systeem wat beter verkoopt dan de PStwo, zover ik dat me kan herinneren. En dat is de GBA.

 • Als je voorzichtig een markt wilt betreden, neem je hem niet over.  Stel we zijn een jaar verder. Nintendo heeft 10 miljoen NDS systemen verkocht, Sony 5 miljoen PSP systemen. Voor welk systeem wil jij dan ontwikkelen met het oogmerk om zoveel mogelijk winst te behalen? Welk systeem schaf jij dan aan omdat daar de leukste spellen op verschijnen?  Als ze mee willen spelen moeten ze verlies maken. Microsoft begreep dit en doet nu goede zaken met de Xbox. Uiteindelijk wordt de meeste winst gemaakt met de software verkopen, niet met de hardware.


 • ik had ergens gelezen (d8 op insidegamer maar kweet niet meer) dat sony met 300.000-500.000 psp's komt omdat ze het was voorzichtiger aan willen doen mwa als je dit tegen die 5 miljoen van nintendo kijkt..:o die psp units zullen waarschijnlijk zo verkocht zijn want 500.000 units is niks

 • er zullen 200.000 PSP consoles uitgeleverd worden in de eerste batch

 • Hehe, en ze zeggen er zeker niet bij dat ze stoppen met cubes maken>_<(dat verzin ik maar ik zou er niet gek van kijken:p)

  Ik denk dat de DS t beter gaat doen dan de psp, maar ja time will tell…ze hebben idd wel een voorsprong als er veel meer mensen zijn met een DS dan een psp, ik hoop t voor nintendo anders staan ze op geen enkele markt meer echt sterk volgens mij

 • oioioi: had je ook even moeten zoeken naar de totalen van afgelopen jaar … dan zie je dat vincent helemaal niet lult.

 • Door bovenstaande heeft Nintendo ook haar winstoogmerk aangepast, dat in plaats van 817 miljoen dollar nu veranderd is in 875 miljoen dollar. Nintendo d00m3d? no way!

 • de PSP is het eerste jaar niet winstgevend maar het gaat hem dan ook om de spelletjesverkoop. Maar na een jaar zullen de productiekosten van de psp verlaagd zijn door efficiëntere productie en onderdelen die goedkoper zullen worden. Net als de Emotion Engine van de PS2 die al vele malen is verkleind en goedkoper werd om te produceren.

 • @Linky84 kon je de nieuwe playstation 2 al een jaar geleden ergens kopen?? En wat betreft de psp sony heeft zelf gezegd aan het eind van het jaar dus eind 2005 willen ze er 10 miljoen verkocht hebben en dat over 200.000 geld alleen voor de launch van japan eind van het jaar komen er nog 300.000 units bij sony heeft nog niks gezegd over de europese of amerikaanse release en ze hebben ook nog niet gezegd hoeveel ze er hier zullen gaan leveren.

 • Leuk om te horen dat het goed gaat natuurlijk, maar volgens mij is het voor de DS nu veel belangrijker dat er zoveel mogelijk in korte tijd geleverd kunnen worden ;).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren