1. [:.THUD.:] The Jeujness of Life

[:.THUD.:] The Jeujness of Life

Continuing where I left. The jeujness of life is het 2de deel uit de reeks, waarbij the saying of THUD!! oorspronkelijk de 3de was. Wat jeujness, waar het vandaan komt en hoe je het gebruikt kan je hier lezen.

Jeujness is een samenstelling van "jeuj" + "ness". Waarbij ness makkelijk uit te leggen is door middel van een voorbeeld. I am happy wil zeggen ik ben blij, dat is zo'n koppelwerkwoord waarbij ik=blij. The pursuit of happiness is dan wat anders. Waarbij je ziet dat het geen betrekking meer op iets, het woord ervoor heeft betrekking op happiness. Vertaald de vervolging van geluk.

Jeuj is wat lastiger, waar het precies vandaan komt weet niemand goed. En nou zou ryuujin zeggen dat hij het had verzonnen, maar niets is minder waar. Type jeuj in google en je zit duizenden hits. Oorsprong is niet duidelijk dus. Maar dat maakt niet zoveel uit. Ik heb zelf een bepaalde veronderstelling die ik wil mededelen. Net als please helemaal omgetoverd werd tot pl0x is er met jeuj ook iets geweest. Bij please, kan je denken aan de klinkers weghalen, dan heb je pls, waar pl0x dan weer een elite verandering is wat op hetzelfde neerkomt. Ongetwijfeld heeft het met 4chan of online spellen te maken. Jeuj is er een voorbeeld van, als je kijkt naar context en gebruik, komt het overeen met yahoo, yeah en nog meer van dat soort woordjes. Ik gebruik yeah als oorspronkelijk woord. Yeah kan je makkelijk neerzetten door yeay of yay ervan te maken. Vervang y door j, heb je jeaj of jaj, dit staat verkeerd. Je kan niet aflezen hoe het nou moet worden uitgesproken of wat het nou betekent. Er wordt gerommeld met lettertjes waar a=u wordt. Jeuj is gevormd, want juj is aretarted. Hier zijn vele variaties op te verzinnen en jeuj heeft geen vaste uitsprak ik spreek het zelf uit als het er staat dus j-euuu-j, waarbij de laatste j ook een y kan zijn. Ook is j-eee-j mogelijk en andere vormen. Mensen schrijven wat ze spreken, dus vandaar dat jeuj uiteraard op allerlei manieren is te schrijven.

De context en betekenissen in de context verschillen wel degelijk. Jeuj kan verschillende betekenissen hebben en als je onthoud waar het gebruikt wordt, hoe het gebruikt wordt en wie het gebruikt, kan je achterhalen wat de toon is en daardoor de betekenis. Als voorbeeld nemen we Jeuj ~ wat boven wat regeltjes tekst staat of gewoon los. Dit is meestal een begroeting van heey jij hier. Of het kan een reactie zijn van een bepaalde post, waarbij jeuj zegt en het veilig speelt. Waarom zou je zeggen? Omdat jeuj ook ironische en sarcastische tonen heeft en het net zo goed iemand of iets kan afkraken dan er lof over te zijn. Politici zouden dit woord moeten gebruiken. Belangrijk is om op te letten of er meer dan alleen jeuj staat. Staat er een ~ achter en is het het eerste woord, meestal een begroeting of positieve reactie. Staat het aan einde van een zin dan heb je net zo iets als ik heb mijn toets verneukt, fijn. De ironische jeuj dus. Emoticons zijn ook belangrijk, gebruik je nou jeuj met XD of =P of :P of :') of ;'), dat verschilt. In combi met XD, kan het grappig zijn als in ik ben mijn tas vergeten, jeuj XD. Jeuj versterkt hierin het XD. =P en :P versterkte het lekkere gevoel van mmmmmh lekker. :') de sarcastische jeuj. En ;') captain oblivious of overduidelijke jeuj.

Nu zijn we bijna aan het eind gekomen, maar treur niet er is nog een beetje meer. Jeujness alleen, is een versterkte jeuj, anders is het gewoon zoals happiness. Jeuj en MAX horen niet bij elkaar, maar Jeujness MAX gaat als boter en geil met elkaar. Uiteraard kan je nog meer verzinnen, waarbij more jeuj(ness) aanduid van ga zo door, more pics of zo. MAX erachter om het effect te versterken. Denk eraan MAX altijd in captions en jeuj(ness), wanneer het uitkomt. Tho niet blijven spammen met caps, geeft een verkeerde indruk en het vergroot alleen het effect van jeuj. More kan je ook als moar of moa schrijven, want jeuj gaat goed met internetstaal. Moa is geen aziatische chick of zo, maar een geromaniseerde vorm van moar, waarbij de r overbodig is.

Ik heb genoeg getypt voor wat IGS, het mag wel duidelijk zijn dat het leven een stuk leuker en complexer wordt met jeuj.

Dit artikel delen

Over de auteur