1. Minder spelcomputers in de verkoop

Minder spelcomputers in de verkoop

Het bedrijf In-Stat/MDR, een marktonderzoek bureau, heeft onderzoek gedaan naar het verschepen (dus hoeveel exemplaren er naar de winkels zijn gegaan) van spelcomputers.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat dit er dit jaar wereldwijd in totaal 19.3 miljoen exemplaren verscheept zullen worden. Vorig jaar waren dat nog 35 miljoen exemplaren.

In-Stat/MDR analist Brian O'Rourke had het volgende te melden over dit onderzoek:

Even with a slew of blockbuster game releases late this year, and the manufacturer price cuts to the PlayStation and the Xbox consoles made earlier in 2004, holiday sales are unlikely to push the industry anywhere near the explosive growth of the past few years. At this point, the market is much closer to the saturation point, even with the price cuts

Rourke wist naar aanleiding van dit onderzoek te voorspellen dat de verkopen van spelcomputers ook volgend jaar zullen dalen. Dit vanwege het feit dat de zogenaamde hardcore gamers wachten op de volgende generatie spelcomputers en ontwikkelstudio’s een kleiner casual publiek aan kunnen spreken. Zelfs een verdere prijsdaling zou daar niks aan kunnen veranderen.

Volgens Rourke zou de PlayStation 2 van Sony de grootste klap opvangen, omdat die, gezien zijn grote publiek, het meest te verliezen heeft. Desondanks zou volgens Rourke de positie van de markt redelijk hetzelfde blijven, met Sony op de eerste plaats, en Microsoft en Nintendo vechtend om de tweede.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Intersting

 • Hardcore gamers die wachten op de volgende generatie ? hehe

  De afzet is gewoon minder geworden omdat iedereen al zo'n ding in huis heeft staan ?  En hardcore gamers hebben gewoon alles al in huis staan :)

 • Er zijn ook genoeg hardcore gamers die maar 1 spelsysteem hebben. Niet iedereen is rijk.

 • Dus bij jouw ben je pas hardcore gamer als je een gamecube,xbox,ps2, dreamcast, n64, ps1, snes, megadrive, nes, amiga, comodore 64, en een uber pc hebt?

  Ik denk niet dat er dan veel hardcore gamers zijn.

 • Betekent dit dat men evrwacht dat er geen nieuwe gamers meer bijkomen en dat de markt voorlopig hetzelfde blijft qua doelgroepen?

  Dus ook deze generatie geen vrouwen en ouders massaal aan het gamen. Wederom geen doorbraak en niet op gelijke hoogte met DVD… jammer :(

 • Ik denk juist wel dat die groepen nog gaat kopen anders was de markt helemaal ingestort. De verkopen worden nu nog op peil gehouden door die groepen en door gamers die aan hun tweede console toe zijn.

 • Hahaha…… je hoerft echt niet al die consoles te hebben om een hard-core gamer te zijn hoor (maar wel veel geld) ,dan zouden er een stuk minder Hard-core gamers zijn <:o)

 • Das een beetje onzin he. Hardcore gamer als je alles hebt. In mijn ogen is een hardcore gamer iemand die veel speelt op zen systeem. En je bent verslaafd en een rand debiel als je zonder eten en slapen non stop door gaat. Ja ja dit gebeurd in de wereld.

 • tsja ik denk dat je pas een fanboy bent als je eindeloos voor het gene opkomt en nooit is kritiek op dat product levert en alleen maar kritiek levert andere producten.

 • Om maar eens ff in te gaan op waar het nou werkelijk om ging: dit nieuwsbericht. Volgens mij heeft het grootste deel dat een spelcomputer wil die onderhand al heeft gekocht.

 • Zo'n vent die zo'n onderzoek doet weet niks van gamen….

  Ondanks de wat magere tijden is gamen nog steeds groeiende…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren