1. Wat zou je doen als je nog 15 minuten te leven had?

Wat zou je doen als je nog 15 minuten te leven had?

Toen ik wat tv zat te kijken kreeg ik zo`n comedy show te zien. Een gast vertelt over zijn leven, wat er grappig is enz. Op een gegeven moment vroeg hij aan het publiek wat ze zouden doen als ze nog maar een kwartiertje te leven hadden. Hij wachtte niet op een antwoord en zei wat hij zou doen: Ik zou iedere mooie vrouw die ik tegenkwam .... (waarschijnlijk omhelzen).

Ik dacht bij mezelf, ja wat zou ik doen. Maar wanneer komt er een einde aan je leven of de aarde. Dat weet je niet en je zal niet je hele leven peinzen over wat zou ik doen als ik ... te leven had. Maar soms denk je er misschien wel over na(als je wat ouder bent denk ik). Op dat moment gedroeg ik me een beetje als Socrates en vroeg mezelf heel veel af. Wat zou ik doen? Waarom zou ik het doen? Zou het wel goed zijn als je datgene deed waar je het meest naar hunkerde of altijd al had willen doen.

Zou je aan iedereen iets opbiechten? Of je angst overwinnen? Ik heb maar heel weinig maar hieronder een lijstje.

1......(niet in details treden, je weet wel)

2. Iets gevaarlijks doen zoals bungeejumpen of skydiven

3.Tegen diegene(n) waar ik me aan irriteerde vertellen dat ze (vul maar in) zijn

4. Opbiechten en bidden(religieus) zodat ik niet in een knetterend vuurtje terecht kom

Toen ik deze lijstje maakte vroeg ik me wel af waarom sex op de eerste plaats komt te staan. Dit zou waarschijnlijk bij de meeste mannen op de eerste plaats komen. Waarom? Behoefte, leuk, nooit gedaan of niks anders te doen? Maar zou het opbiechten wel werken als je toch al zondigt? En waarom durven we dan gevaarlijke dingen te doen? Daar heb ik wel een antwoord op: Paar minuten eerder dood wat maakt het uit. Al zal dit niet zo zijn bij iedereen.

Zeg wat jij zou doen

Dit artikel delen

Over de auteur