1. God of War

God of War

God of War van Sony deed op de E3 van zich spreken. De pers was laaiend enthousiast over het spel dat je in de huid laat kruipen van een anti-held in een thema dat veel leent van de Griekse mythologie. De Spartaan Kratos is een man van weinig woorden. Hij laat zijn wapens liever gelden in een gevecht. Met zijn zwaarden die aan zijn armen vast zijn geketend, moord hij er al vele jaren op los in naam van Ares, de oorlogsgod. Op een gegeven moment heeft hij daar genoeg van. Hij verklaart Ares de oorlog. Niemand heeft Ares ooit uitgedaagd. Kratos is zijn leven van moord en doodslag echter goed zat. Hij zal dan ook niet rusten totdat hij de oorlogsgod heeft uitgeschakeld.

Maar een god schakel je niet zomaar uit. Om te slagen in zijn missie, zal hij een bepaald voorwerp uit Pandora’s Box moeten halen. Deze doos ligt alleen niet voor het oprapen. De Olympiërs hebben er alles aan gedaan om iets of iemand te weren ook maar in de buurt te komen van Pandora’s Box. Bovenop de rug van een Titaan, die ronddwaalt in het midden van een woestijn, is een gigantische tempel gebouwd. Vol met vijanden, vallen en puzzels is het eigenlijk onmogelijk Pandora’s Box te bereiken. Kratos is echter van plan het onmogelijke te presteren.

Op zijn weg naar de tempel komt hij zowel ‘gewone’ vijanden als diverse monsters tegen. De twee zwaarden die aan zijn armen zijn geketend, zorgen er voor dat Kratos zijn tegenstanders op gruwelijke wijze af kan maken. Naast de vele combinaties die Kratos uit kan voeren van dichtbij, is het ook mogelijk om op afstand zijn kettingen van zijn armen af te wikkelen. Slaan, schoppen, beetpakken en weggooien: noem het en Kratos is er toe in staat. Door dit alles te combineren kan Kratos verschillende aanvallen aan elkaar koppelen. Dus mept hij eerst zijn vijanden de lucht in dan kan hij daarna met zijn zwaarden flink op hen inhakken, om hen vervolgens op de grond te gooien. Daar gaat het gevecht weer verder, of maakt Kratos het af met een gruwelijke finishing move. Door de juiste knoppencombinaties in te voeren, zal hij zijn opponenten nog mooier de dood injagen.

Kratos zal op zijn pad niet alleen het ‘voetvolk’ tegenover zich krijgen. Naast zombies, skeletstrijders en soldaten komt hij ook enorme (en indrukwekkende) monsters tegen.

Zo moet hij onder een cycloop uitschakelen en het opnemen tegen verschillende Medusa’s. Ook de Hydra, de ‘draak’ met de hoofden, komt langs. Het leuke aan die gevechten is dat er tussen het vechten door mini-games moeten worden uitgevoerd. Om bijvoorbeeld de Hydra te verslaan, zal Kratos eerst de minder ‘krachtige’ hoofden vast moeten pinnen, om het daarna op te nemen tegen het grootste hoofd.

Kratos leert in zijn avontuur niet alleen nieuwe combo’s en aanvallen. Hij kan namelijk ook magie gebruiken. Wanneer hij Medusa verslaat en haar hoofd meeneemt als trofee, kan hij namelijk datzelfde hoofd gebruiken om zijn vijanden te verstenen. Er zijn in totaal vier verschillende magische types. Naast Medusa Head is er bijvoorbeeld ook een magische aanval genaamd Poseidon’s Rage. Een elektrisch veld omringt dan Kratos en vernietigt iedere vijand binnen haar bereik.

Naast de strijd die Kratos fysiek moet leveren, zal hij de nodige puzzels op moeten lossen. Ook de nodige platformelementen komen om de hoek kijken. Alles goed en wel, maar God of War moet het vooral hebben van de indrukwekkende gevechten met de talloze tegenstanders. Gelukkig lijkt het dan ook met de besturing van Kratos wel goed te zitten.

Sony lijkt goud in handen te hebben, vooral nu diverse media enorm enthousiast zijn over hun speelervaringen met het spel. Wij bij InsideGamer kunnen in ieder geval niet wachten om het met Kratos op te nemen tegen de oorlogsgod Ares.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • lijkt me een erg mooie game :D

 • Ben wel benieuwd :)

 • Dit is Sony's versie van Prince of Persia maar dan in de griekse mythologie en nog mooier vind ik. Het ziet er echt vet uit!

  Bekijk hier nieuwe prachtige screens!

  http://www.gamespot.com/ps2/action/godofwar/screenindex.html  En de trailer moet je maar op www.gametrailers.com bekijken


 • Het lijkt mij een goed spel, maar ik denk wel dat het na een tijdje eentonig wordt.

 • ziet er goed uit lijk me wel rlx

 • Lijkt mee een zer topf spel!

 • dit ziet er heel erg strak uit! you go sony!

 • Ziet er nice uit. Hopelijk beetje varieerende gameplay.

 • Ik wacht hier sinds de E3 al op!  Reactie van Matthijs86 (81.205.125.21) geplaatst op 2 december 2004 17:39

  Uhh…kan aan mij liggen hoor, maar ik zie geen zwaarden die vast zitten aan zijn handen (misschien ripoff van Wolverine?)??? O_O

  Als je eens goed kijkt dan zie je diezelfde zwaarden op zijn rug.

  Dus nee zijn niet aan zijn handen geplakt of wat dan ook.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren