1. Backyard Wrestling 2: There Goes The Neighbourhood

Backyard Wrestling 2: There Goes The Neighbourhood

Lekker worstelen in je achtertuin, tja dat is weer iets anders dan een potje voetbal. In Amerika is deze tak van worstelen schijnbaar erg populair en die populariteit is in de afgelopen jaren zelfs nog gestegen. Of je het een sport kunt noemen is een ander verhaal, maar het is wel een handige manier om burenruzies op te lossen. Tevens kun je jouw tuin ook nog een totale make-over geven en kun je kijken of jouw tuinmeubels bestand zijn tegen een hard hoofd. Natuurlijk gaan we dit niet in Nederland invoeren. Wij hebben hiervoor Backyard Wrestling 2: There goes the Neighbourhood. Je kunt dus makkelijk worstelen in je achtertuin zonder dat je uit je luie stoel hoeft te komen.

Backyard Wrestling 2: There goes the Neighbourhood is zoals de naam al aangeeft het tweede deel in de serie. Het eerste deel was niet echt een spel om later nog eens aan terug te denken. Natuurlijk willen Eidos en Paradox dit met het tweede deel anders hebben en daarom zijn de grootste minpunten uit het eerste deel aangepakt. Dit waren onder andere de story mode en de speelbaarheid. Er is nu een nieuwe story mode waar je uit verschillende missies kunt kiezen. Ook de speelbaarheid is veranderd, zodat het spel speelbaar blijft op elke moeilijkheidsgraad die jij hebt uitgekozen.

Inhoudelijk is het spel minder dan zijn voorganger. De animaties zijn heel erg slecht uitgewerkt en de engine beschikt over veel foutjes. Je kunt bijvoorbeeld al een tegenstander neerslaan als je er ruim tien meter vandaan verwijderd bent. Omdat het vechten zelf in het eerste deel al heel erg saai was heeft de ontwikkelaar er een soort van krachtknop ingegooid. Dit geeft je extra kracht zodat je jouw tegenstander even van de wereld slaat. Leuk bedacht, maar slecht uitgewerkt. Verder kun je jouw tegenstander ook nog vastpakken. Dit werkt alleen totaal niet. Je hoort door flink te button-bashen je tegenstander in een houtgreep te gooien, alleen je kunt zo hard slaan als je wilt, het werkt toch niet goed. Het enige dat echt leuk is, is om wat voorwerpen die verspreid liggen over het speelveld op te pakken en je tegenstanders daar de hersens mee inslaan.

Het lijkt erop alsof het imago van het spel moest stijgen door meer gebruik te maken van beroemdheden. Ook in dit deel zijn de leden van de Insane Clow Posse aanwezig, maar nu hebben ze ook de hulp ingeroepen van pornosterren Tera Patrick en Sunrise Adams. Je kunt natuurlijk ook je eigen worstelaar samenstellen. Spring nu niet meteen een gat in de lucht, want je hebt de keuze uit vier lichamen, zes hoofden en zeven haardrachten. Hier schiet je dus ook weer niets mee op. Zoals eerder verteld beschikt het spel over een nieuwe story mode. Deze slaat nu helemaal nergens op. Je hebt geen flauw idee wat nou precies het doel is. Je moet in een gevecht zoveel mogelijk tegenstanders verslaan, maar na drie tegenstanders heb je het wel gezien. Jammer dat ze nog steeds blijven komen en komen. Hierdoor is het spel nog saaier dan zijn voorganger, je hebt er al snel gewoon geen zin meer in.

Visueel is het spel wel vooruit gegaan, voor wat dat waard is. Op het gebied van worstelspellen is dit nog steeds één van de mindere spellen op dat gebied, maar het is een verbetering ten opzichte van het vorige deel. Het geluid is ook verre van perfect. Van de soundtrack moet je houden, die bestaat voornamelijk uit de wat ruigere rock muziek. De geluidseffecten zijn redelijk, de stemmen van de personages slaan weer helemaal nergens op; er is niet eens moeite gedaan om het een beetje overeen te laten komen met de bewegingen van de mond. Kortom: wisselvallig, maar eigenlijk gewoon slecht.

Conclusie en beoordeling

Het eerste deel was al slecht, het tweede deel is nog slechter. Je zou denken dat Paradox wel zou leren van zijn fouten, maar dat hebben ze niet gedaan. Er is slecht werk geleverd, want het spel voelt op alle vakken gewoon niet af. Het enige leuke in het spel is dat je de hersens van je tegenstander in kunt slaan met een schutting, maar daar blijft het ook zeker bij. Laat dit spel alsjeblieft liggen en besteed je zuur verdiende zakcentjes aan een veel beter spel of koop desnoods een film van Tera Patrick of Sunrise Adams; daar zul je nog veel meer plezier aan beleven dan aan Backyard Wrestling 2: There goes the Neighbourhood.
3
Score
30
Score: 30
 • Pluspunten
 • Meedogenloos rammen
 • Minpunten
 • Voelt niet af
 • Veel foutjes in de engine
 • Slecht vervolg

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Kris heeft een DVD van Tera met handtekening, gekregen op de E3. Overigens, niks slechts over Tera zeggen, hartstikke lief meisje met een dodelijk vriendje :D

 • Geef mij maar Sunrise :P

 • Nee, Tera is lekkerder.

 • En daar durven ze ook nog 60 euro voor te vragen. Stelletje honden.

 • ik weet in ieder geval wat ik niet moet kopuhhh

 • Lekkere conclusie. Duidelijk :)

 • Kope denk?!! ;)

 • goed punt hoor gaak zeker wel kopen :D

 • Weer geen 10?! :P

 • Damn! Wat nep spel!

 • Gewoon voor Smackdown gaan, dan heb je een worstel game.

 • Het gaat zulke bedrijven puur om het incashen. Of ze een lekker speelbare game afleveren intereseert ze niet.

  Ze buiten de naam die Wrestling heeft uit, maken een mooi hoesje en je zal zien dat het nog goed verkoopt ook.

 • Precies helemaal gelijk in Vice.

  Maar heel veel hebben dat nog steeds in de 8 bit dagen van de NES en Master Sytem kocht bijna iedereen een spel waarvan het hoesje heel mooi was of een mooi verhaal op de achterkant stond.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren