1. [:.THUD.:] The Path of Maah

[:.THUD.:] The Path of Maah

In de laatste editie van The ... of, bespreek ik maah. Maah is net als jeuj een woordje, het zie je misschien wat minder. Dit kan verschillende redenen hebben, je leest wat je denkt en niet wat er staat. Bijvoorbeeld dat je er maar van leest, terwijl er gewoon maah staat. Net als jeuj is het er wel, maah zijn mensen er zich van onbewust. Deze log gaat over maah.

Maah had zijn roots gekregen in anime. Met name One Piece speelt een grote rol hierbij. In deze anime was er eerst een irritante(ja zelfs ik vond die irritant) vent. Een muzikant die zijn wapens in zijn pruik verstopte en de hele tijd maah voor de zin zei, om hier mee zijn zang/stem aan te passen, zodat hij er een mooie zin uitrolde in een melodie. Dit speelde zich in arabasta arc, wat een van de grotere arcs is in One Piece. Later kwam maah ~ terug, dit keer in de water 7 arc, wat onderdeel is van de grootste arc tot op heden van One Piece. Iceberg heet die gozer, hij is wel cool, gebruikt maah om de aandacht te vestigen en heeft altijd een pak met zijn muisje in zijn borstzak. Wat maakt maah nou speciaal? De manier waarop het overkomt, het normale wat eraf komt, terwijl het geen normaal woord is. Maah ~is gewoon vetjes om te horen, zien en te zeggen.

Nu de roots min of meer uitgelegd is, komen we tot de orde van de dag. Het toepassen van maah in de context. Maah kan net als jeuj in mindere mate, afhankelijk van de context meerdere betekenissen hebben.Het kan slechts een voegwoord worden om de aandacht te vestigen, het kan een tegenstelling zoals maar zijn, het kan iets zijn in de trend van maarja of mjah. Het verschilt enorm. De simpelste is deze je hebt een zin en je wilt een tegenstelling of extra info geven. Voorbeeld: Ik wil kippen, maah het mag niet van mijn moeder Het is misschien wel zo, maah eigenlijk is dat slechts een illusie veroorzaakt door je geest. Hierin herken onmiddellijk het is een tegenstelling, de betekenis moet maar zijn. Verder heb je de vorm dat aan de einde van de zin maah wordt gezegd. Dan is het een nutteloze toevoeging om de feeling/toon te benadrukken. Voorbeeld: De discussie over viagra of niet is doorgrond, maah ~. Zoals je ziet gepaard met , en ~. Natuurlijk heb je ook de vorm vooraan en die is het lastigst. Maah, kan dan nadruk leggen erop, de melodie geven van een stuk, een stopwoord zijn en zelfs een woord in de trend van maarja. Hier heb ik ook geen uitleg voor, het gaat erom dat je hieruit kan afhalen wat degene bedoeld, maah als je het zelf moet toepassen even erop letten. Meestal geeft ~ een stop aan of het legt de melodische nadruk op de zin. Maah, dit kan dan maarja betekenen in de meeste gevallen. Toch is er geen regelmaat. Dit maakt het een lastig woord om gebruik van te maken.

Als afsluiter wil ik aankondigen dat dit het laatste stuk was over de grote woorden, binnenkort kan je wat nieuws verwachten. Ik pik een onderwerp uit. Dit kan zijn; een artiest, een film, een game, een actueel onderwerp uit het nieuws, een anime, een manga, een lifestyle of iets uit de natuur. Ik geef niet alleen mijn mening zodat het een betoog wordt, ook zal ik aan een member vragen of hij/zij een interview wil afleggen. Om zijn bevindingen te uiten of zijn onderbouwde mening of het onderwerp. Dan wordt het meer open, komt mijn mening tegen die van de ander en krijgen we een soort beschouwing. Waaruit discussie kan ontstaan. Binnenkort meer, see you later thuds.

Dit artikel delen

Over de auteur