1. Top 13 budget games op de Wii

Top 13 budget games op de Wii

Geld is maar een woord van vier letters toch wordt de defintie van geld elke dag door miljarden mensen gebruikt. Dat is eindelijk helemaal niet gek want, uiteindelijk draait alles in deze samenleving om geld. Daarom kan dit artikel je misschien wat helpen om geld te besparen.

-Nummer 13:

Harry Potter And The Order Of The Phoenix.

Prijs: +/- €29,99

Gamerankings score: 71,5%

In Harry Potter And The Order Of The Phoenix speel je met de jongen die bleef leven oftewel Harry Potter. Harry Potter And The Order Of The Phoenix is de eerste Harry Potter op de Wii. Veel fans vroegen zich af; ‘Hoe gaat de besturing worden?’. Zou de Wii Remote een toverstok worden of zou je alleen maar wat knopjes moeten indrukken? Gelukkig heeft EA voor het eerste gekozen. De meeste spelers zeggen dat het goed werkt. Niet alleen qua de besturing staat The Order Of The Phoenix zijn mannetje maar, ook met zijn muziek uit de films. Naast de prachtige muziek zijn er ook Nederlandse stemmen ingesproken voor de jongste spelers. Grafisch kan Harry Potter niet meekomen met een game als The Legend Of Zelda: Twilight Princess, maar toch ziet alles er verzorgd uit. Zweinstein is deze keer groter dan ooit, bijna alles wat je ziet in de film is ook terug te vinden in deze Harry Potter game. Waardoor je met de muziek gelijk de sfeer van Harry Potter schept. Helaas is niet alles perfect aan de game. Een paar voorbeelden van deze minpunten zijn: framedrops, Ron en Hermelien kunnen zeer irritant zijn en de moeilijkheidsgraad is van zeer laag niveau.

-Nummer 12:

Tomb Raider: Anniversary

Prijs: +/- €29,99

Gamerankings: 72,3

Met meer dan 30 miljoen verkochte exemplaren, kun je makkelijk stellen dat de Tomb Raider-serie een groot succes is geworden. De eerste Tomb Raider kwam uit op de PlayStation, Sega Saturn en de PC, toch vond men dat er een remake moest komen van het eerste deel. Deze remake kreeg de naam Tomb Raider: Anniversary en werd uitgebracht in 2007 op verschillende consoles waaronder de Nintendo wii. In de Wii-versie van Anniversary maak je erg veel gebruik van de Nunchuk. Als je bijvoorbeeld een ladder moet beklimmen, dan kun je sneller klimmen door in Lara’s ritme mee naar boven te bewegen door mede van de Nunchuk. Als je harder wilt zwemmen moet je ook als een gek met de Nunchuk gaan schudden. Je zult ongeveer 15 á 20 uur bezig om Tomb Raider: Anniversary uit te spelen. Nadat je het spel hebt uitgespeeld krijg je een paar kleine extra’s zoals een extra level.

-Nummer 11:

Mortal Kombat Armageddon

Prijs: +/- €34,99

Gamerankings: 72,7%

Altijd al eens een potje willen vechten op de Wii? Met Mortal Kombat Armageddon kan dat, zowel met de Wii Remote plus Nunchuk, de Gamecube controller of de Classic controller. Het verhaal is zeer standaard en komt er op neer dat er te veel krijgers zijn. De oplossing van dit probleem is een toernooi te organiseren voor deze krijgers. Je zult in dit spel tussen 60 krijgers kunnen kiezen, hiernaast kan je ook nog je eigen creëren. De ´unieke´ Wii besturing blijkt niet echt bij deze game te werken. Zo zal de Wii niet alle bewegingen registreren en gaat schoppen en slaan wat moeilijk. Gelukkig kan je ook met de Classic Controller of de Gamecube controller spelen, dat wel lekker werkt. Natuurlijk kun je ook tegen een vriend gaan vechten.

-Nummer 10:

Scarface: The World is Yours

Prijs: +/- €39,99

Gamerankings: 73,0%

Ben je een groot fan van de film Scarface? Dan is hoogstwaarschijnlijk deze game iets voor jou!

De game begint aan het einde van de film. Waar Tony Montana in de film dood gaat, overleeft hij het in de game. Desondanks verliest hij alles wat hij bezit. Aan jou de taak om je imperium opnieuw op te bouwen. Dit zal niet zonder actie, gescheld en drugs gaan. Om even op het gescheld in te gaan, de voice acting van de game is zeer goed gedaan. Zo praat Tony Montana net zoals in de game en de stem is niet eens ingesproken door de acteur Al Pacino! Zo zullen er al snel kreten als "You die motherfucker" of "Say hello to my little friend" door de kamer heen schallen. Grafisch is deze game niet al te best, je zou het kunnen vergelijken met GTA: San Andreas op de PS2. Gelukkig heb je in de game zeer veel vrijheid net als in de eerder genoemde game GTA San Andreas. Zo zul je auto's kunnen jatten en politieagenten kunnen dood schieten. Om alles uit te spelen ben je dan ook wel rond de 60 uur bezig. Ook zit er een zeer uitgebreide soundtrack in Scarface, vooral jaren 80 en 90 muziek.

-Nummer 9:

Metal Slug Anthology +- €29,99

Prijs: +/- €29,99

Gamerankings: 73,6%

Op het schijfje van Metal Slug Anthology( Metal Slug is een 2D sidescrolling game) staan zeven Metal Slug games namelijk: 1, 2, 3, 4, 5, 6 en X. Metal Slug X is een remake van deel twee. Elk deel bestaat uit vijf levels en één final mission waar je o.a. tegen een gigantische eindbaas moet vechten. Om één deel uit te spelen ben je ongeveer één uur mee bezig. In totaal ben je dus zeven uur met deze game bezig. Je zult niet alleen te voet vijanden uitschakelen, maar ook met voertuigen zoals: tanks, onderzeeërs, een bepantserde kameel of zelfs een helikopter. Naast de wapens op de voertuigen krijg je (natuurlijk) zelf ook wapens tot je beschikking. Het is ook mogelijk om met zijn tweeën te knallen in een Co-op mode.

-Nummer 8:

Super Monkey Ball: Banana Blitz

Prijs: +/- €29,99

Gamerankings: 73,7%

Super Monkey Ball: Banana Blitz heeft eindelijk precies het zelfde concept als zijn voorganger, het enige verschil is dan toch de besturing. Dat overigens erg wennen is, maar uiteindelijk moet het zeer goed werken. De grootste verandering in vergelijking met het vorige deel is dat je nu kunt springen.

Er zitten ongeveer honderd levels in de game. De meeste levels zijn ook nog zeer uitdagend! Hiernaast zitten er ook nog 50 minigames in het spel die allemaal met zijn tweeën zijn te spelen.

-Nummer 7:

SSX Blur

Prijs: +/- €29,99

Gamerankings: 74,3%

Ben je dit jaar niet op wintersport gegaan? Of ben je bang voor blessures? Maar je hebt wel zin om te skiën of te snowboarden? Ga dan naar jouw gameboer en koop de game: SSX Blur. Met deze game kan je veilig skiën of snowboarden. Volgens vele spelers is het eerst zeer oefenen voordat je de controles onder de knie hebt, maar uiteindelijk moet toch iedereen alle parcours kunnen afleggen. Een groot minpunt is de muziek. Zo is er maar één soort muziek te horen in deze game. Grafisch ziet de game er gelukkig zeer verzorgd uit.

-Nummer 6:

Medal Of Honor Heroes 2

Prijs: +/- €29,99

Gamerankings: 75,3

Als iemand aan je vraagt: “Waar denk je aan bij het jaartal 1939?” dan denk je natuurlijk gelijk aan het begin van de tweede wereldoorlog. Ook weet elke gamefanaat dat er al zeer veel tweede wereldoorlog games zijn. Qua kwaliteit heeft de Medal Of Honor-serie nog niet echt veel gepresteerd op een paar titels na. Toch scoort Medal Of Honor Heroes 2 gemiddeld een mooie 75,3. De grootste reden hiervoor is de online multiplayer die in het spel zit. Je kan maar met liefst 32 man online spelen! Ook maakt Heroes 2 geen gebruik van het beroemde en beruchte friend codes systeem, maar gebruikt EA zijn eigen EA Nations systeem. Natuurlijk zit er naast deze uitstekende multiplayer zonder al te veel lag ook nog een matige singleplayer mode in de game. De grootste reden dat deze singelplayer zo matig is, komt door de eentonigheid van de opdrachten. Nog een groot pluspunt aan deze game is de besturing. Je kan de besturing helemaal veranderen totdat jij het lekker vindt spelen.

*Nummer 5:

Rayman: Raving Rabbids

Prijs: +/- €29,99

Gamerankings score: 76,9

Rayman Raving Rabbids was een launch game voor de Wii, die zeer gehyped werd door allemaal (komische) filmpjes. Rayman: Raving Rabbids is game met alleen maar minigames, 70 in totaal. Deze minigames verschillen van een koe wegslingeren tot een konijn met een ontstopper schieten. Het grootste minpunt wat ik vond was dat de meeste minigames maar met één speler te spelen is. Wil je toch met je tweeën spelen, dan zul je je Wii Remote moeten doorgeven aan je vriend of vriendin. Gelukkig maakt de humor in deze game zeer veel goed!

+Nummer 4:

The Godfather BlackHand Edition

Prijs: +/- €29,99

Gamerankings score: 77,4

Het doel in The Godfather Black Hand Edition is om zo hoog in de familie te komen. Hierbij zul je mensen moeten omleggen, afpersen, winkels overnemen en nog veel meer! Het makkelijkste om iemand om te leggen is met een vuurwapen. Je zult al snel een handpistool krijgen die je later kunt upgraden. Naast vuurwapens zul je ook wapens krijgen als een brandende stok waarmee je iemand letterlijk kunt wegbranden. Het duurt echter wel een poosje om je hogerop te werken. Om deze game voor de 100% uit te spelen ben je dan ook wel rond de 40 á 50 uur bezig. Dit zijn gelukkig zeer vermakelijke uren!

-Nummer 3:

Geometry Wars: Galaxies

Prijs: +/- €34,99

Gamerankings: 80,8

Geometry Wars: Galaxies is één van de moeilijkste games op de Wii. Je bestuurt in deze game een ruimteschip waarmee je kleine dingetjes moet afknallen die veel op wiskundefiguren lijken. Je hoort in deze game bijna alleen maar techno muziek, schoten van jouwn schip en explosies. Grafisch is alles zeer simpel, alleen de effecten zien er goed uit. Qua multiplayer is er alleen maar een offline co-op mode. Er is nergens een online mode te bekennen, behalve de optie om je scores te uploaden in een lijst. Toch is deze game zeer verslavend!

-Nummer 2:

WarioWare: Smooth Moves

Prijs: +/- €39,99

Gamreankings: 82,0

Iemand die weet wat Amerika is, weet ook wie Bush is en iemand die een liefhebber van Nintendo is, weet ook wie Wario is. Laat ik gelijk maar duidelijk zijn, Wario Ware: Smooth Moves is niet een game die je in je eentje moet spelen. Deze game richt zich puur op de multiplayer. Zoals iedereen al weet kan je met de Wii-Mote de gekste dingen doen, vooral in Wario Ware: Smooth Moves! Zo moet je bijvoorbeeld met de Wii-Mote: een champagne fles zo goed mogelijk schudden en openen, zwaard vechten, auto rijden en nog veel meer. In totaal zijn er ongeveer 200 spelletjes te vinden in deze grappige game. Wil je een multiplayer die zich richt op het omgekeerde ‘lol’ gehalte dan zit je bij Wario Ware: Smooth Movoes helemaal goed!

*Nummer 1:

Resident Evil 4 Wii Edition

Prijs: +/- €39,99

Gamerankings: 91,1

Resident Evil 4 kwam in begin 2005 uit voor de NGC, een half jaar later kwam hij ook uit voor de PS2. Bij de PS2 hield het niet op want, vorig jaar maart kwam hij ook nog op de PC uit en tot slot kwam hij op 29 juni 2007 uit op de Nintendo Wii. In Resident Evil 4 speel je met Leon S. Kennedy, hij wordt op pad gestuurd om de dochter van de president(Ashley) te bevrijden. Eenmaal aangekomen in het dorpje waar ze gesignaleerd is, komt Leon er al snel achter dat hier geen gewone burgers wonen. Al snel vind je Ashley terug, en zul je samen met haar een groot deel van het spel doorlopen. Dit gedeelte met haar is perfect uitgewerkt! Zo zal ze nooit in de weg lopen en richt je je eigen wapen op haar dan bukt ze meteen. Het grootste deel van de game zul je echter toch zonder Ashley spelen. Ben je opzoek naar een goede actie game voor de Wii? Dan zit je bij Resident Evil 4 Wii Edition aan het goede adres. Resident Evil 4 is eindelijk nog veel meer dan een goede actie game. Deze game benadert de perfectie.

Waar is de top tien op gebaseerd?

Deze top tien is gebaseerd op de scores van Gamerankings en de prijzen van budgetgaming.

Tekens:

-: niet inbezit

+: wel inbezit

*: Een keer gespeeld

Dit artikel delen

Over de auteur