1. Reuters spreekt over Dual Screen

Reuters spreekt over Dual Screen

Volgens de informatieve website Reuters vormt de Nintendo Dual Screen een 'formidabele rivaal' als Sony zijn PlayStation Portable op 12 december in Japan zal lanceren.

Volgens Reuters mikt Nintendo met de DS op mensen met een hoger inkomen die interesse hebben in 'complexe spellen'. Enkele observatoren beweren echter dat de PlayStation Portable meer interesse opwekt voor deze markt in Japan.

'De DS blijkt populairder te zijn onder de gamesfans in tegenstelling tot de PSP, waarbij men meer mikt op de mainstream consumenten.' Verklaarde Hirokazu Amamura, 'president of Enterbrain', een leidende uitgever in de gamesmagazines. Verder verklaarde Amamura dat de DS software, zoals het er nu naar uitziet, het eerst de Game Boy fans zal aanspreken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • 'De DS blijkt populairder te zijn onder de gamesfans in tegenstelling tot de PSP, waarbij men meer mikt op de mainstream consumenten.' Verklaarde Hirokazu Amamura, 'president of Enterbrain', een leidende uitgever in de gamesmagazines.  De mainstream markt wil toch juist zo goedkoop mogelijk? dat lijkt mij de psp nou weer niet vooral omdat je er losse films voor moet kopen en nog geeneens je divxjes op een mem stick kan gooien. Voor mij is het hele nut van films kijken op je psp dan al weer weg. Tel erbij op dat je met de ds ook video kan kijken en muziek kan luisteren, en vast langer dan 2 uur.  Ik heb bij de psp toch een beetje een n-gage gevoel, het ding kan vanalles maar geen 1 ding is echt perfect uitgewerkt. Nou zal dat bij sony nog wel meevallen maar het video/audio gedeelte zet ik toch een beetje een vraagteken.


 • De DS word fucking kewl!

  KAn nietw achten!

 • @oioioi

  als je t gezeik zat bent moe je t nie leze,en ik wil de PSP nie…de DS gaat RULEN!!!! :D

 • mainstream mietjes kopen de PSP, lekker puh!!!!1  ;) j/k
 • @nintendoboy (81.68.137.125): THUG2 is saai xD Veel plezier ermee

 • Wedden dat de DS een hit word ;) Mijn zusje en mijn moeder gamen er mee, selfs verlaafd aan mario mini games, kijk het is het simpele wat het em doet ;)  Over de PSP weet ik nog niet, is nog niet uit.

 • Als de DS DS mikt op mensen met een hoger inkomen die interesse hebben in 'complexe spellen'… waar mikt de PSP op dan??? :D  op dit moment is er wat mij betreft niet een boeiende game voor de DS laat staan een "Complexe" game.. ;P en de DS is ook nog eens een stuk goedkoper dan de PSP gaat dus nergens over die uitspraak.

 • k denk uiteindelijk dat de psp toch wel meer gaat verkopen als je naar de grafische kracht gaat kijken. ook de film optie is heel aantrekkelijk op zo'n heldere grote scherm als ik er bijvoorbeeld een naruto aflevering op laat zien bijvoorbeeld op school ofzo dan gaan er ook mensen die niet van gamen houden geintereseerd raken in de psp. zoals dat ook gebeurde bij de ps2 men kocht de ps2 ook voornamelijk om de dvd functie

 • mwa het scherm is niet zo veel groter als de schermen van de ds enzo je doet alsof je een thuisbioscoop hebt, maar dan voor onderweg..:P en dat vind i kiets te overdreven want je moet aparte software kopen om dvd's te kunnen spelen (d8 ik) en losse films enzo dus ja kan je net zo goed wachten tot een andere developer met iets komt voor de ds waardoor je tv/dvd's kan bekijken  Denk dat die snel komt om zo een klap aan sony te kunnen geven:D

 • Reactie van oioioi (81.204.204.130) geplaatst op 2 december 2004 21:18

  Ik wel.

  Pfft.. Ik ben al dat gezeik van die PSP/DS fanboys zat -_-

  'Gewoon' alle twee kopen!

  Applaus voor jou, helemaal gelijk!
 • Ik vind het wel interessant hoor die meningen van, noem het dan zo als je wilt, fanboys. Gewoon vanuit interesse, marketing fenomenen, economie etc. Wil zelf meer DS maar ik hoor mooie argumentatie uit beide kampen. Van mij mag er gerust heftig over gediscussieerd worden.

 • @darthmaster5  Ja jongen stoere jongens moeten voor de PSP gaan, want die moeten stoere spellen spelen :P  Wat een gezeik de hele tijd zeg de psp dit de DS dat.

  Is het nou zo moeilijk elkaars mening of keuze in handheld te waarderen. • Of het nu een krachtig rivaal wordt of niet, de DS is fucking crazyyyyy!!!

 • @Darthmaster5 houdt alsjeblieft je mond dicht het begint hier te stinken, je praat namelijk poep!  Je hebt plaatjes gezien eheheheheheh your the man.

 • @ nounou: FF VII prequel wordt dan wel een van de enigen, de DS krijgt nog Chrono Trigger, baten kaitos, unlimited saga, zelda, FF, sword of mana reeks en wie weet wat nog allemaal

  :D

 • Ik ben een groot Nintendo-fan maar ik heb me een beetje verdiepd in de functies en games van de psp en ik moet zeggen dat ik nu wel zwaar loop te twijfelen welk van de 2 ik zal halen, aan de ene kant heb je de DS met de 2 schermen en uiteraard DE Nintendo games en aan de andere kant heb je de PSP met grafisch hele mooie games en de mogelijkheid om muziek en films te spelen.

 • Ik ben ook voor de nintendo ds gewoon simpel weg de spellen vind IK velen malen beter dan de psp want IK heb nog geen 1 spel gezien daar dat me ook maar een beetje aanspreekt.

 • ————-

  @ alle fanboys hiero  HOU GODVEREDOMME NOU EENS JULLIE KANKERBEKKEN!

  "PSP kan dit!" OOOOEEEEEH….

  "DS kan dat!" AAAAAAAAAH….

  HOU EENS OP!

  DAT JULLIE ZO SINGLE-MINDED ZIJN BETEKENT NIET DAT JE HET VAN DE DAKEN MOT SCHREEUWEN! JEZUS!  Aah… dat lucht op.

  ————————————–  Anger Management dude…


 • ja hoe zo sex pop kopen

 • dan ben je natuurlijk gewoon gek en als ik de psp zou kopen is t voor de spellen niet voor die reusachtige koelkast scherm

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren