1. Twaalf uur

Twaalf uur

De ochtend begon al vroeg vanochtend, want vandaag is de dag dat ik terugvlieg naar Nederland. Na drie heerlijke weken in Amerika is het weer tijd om terug te gaan naar de orde van de dag, dinsdag plomp ik mezelf weer achter het bureau om de kosten van de vakantie terug te gaan verdienen (zo'n nieuwe MacBook, zelfs in dollars, hakt er best wel in). Maar goed, vroeg dus. De wekker is om vier uur afgegaan en na een korte douche en een nog korter ontbijt met de huurauto naar het verhuurbedrijf om deze in te leveren.

Daarna met de shuttlebus naar Denver International Airport. Inchecken en om 8 uur wegvliegen naar Chicago om daar de connecting flight te halen naar Düsseldorf. So far so good, ingechecked komen we aan bij de douane. We zijn alledrie geflagged voor een thorough check. Dolle pret. Eerst half uitgekleed een futuristisch apparaat in dat me om de een of andere reden sterk aan Half-Life doet denken. Het biept, zoemt rond en schijnbaar is het dan goed. Daarna op een stoel zitten en wachten terwijl ieder elektrisch apparaat wat je bij je hebt grondig geschecked wordt op chemische stoffen (gelukkig heb ik alleen maar een laptop, PSP, Nintendo DS, Nokia N95, iPhone en digitale camera bij me, zucht) en dan eindelijke door naar de gate, de minuten tikken weg. Nog even en we kunnen gaan... ... ...Niet dus.

*Kssst* Attention all passenger for United Airlines flight 910 to Chicago, the flight has been cancelled due to mechanical difficulties. Please report to Customer Service for rescheduling your flight. *kssst*

You've got to be kidding me... Afijn, opstaan en met 300 man naar customer services, geen personen hier, alleen telefoons om personen mee te bellen. Twintig minuten in de rij staan later:

Hm, let me check for another flight sir. Well there's one going to Frankfurt. No, that's too far, let me check... Maybe there's a flight tomorrow?

Morgen? Morgen?! Ik ben geenszins van plan nog een volle dag hier te besteden en mijn jetlag op het werk te moeten wegslapen. Ik had niet voor niks een extra vrije dag genomen. Afijn, dan maar naar een balie met echte mensen. Helaas, hier is de rij nog net even wat langer. Na 40 minuten ben ik het beu, ik laat mijn maten achter en doe via de gratis reservations telefoon nogmaals een poging voor een vlucht van vandaag. Na wel dertig keer "AGENT" te hebben geroepen in de telefoon heeft de computer aan de andere kant eindelijk door dat ik met een echt persoon wil spreken.

Ik vermeldt maar meteen dat ik voor mijn part via London wil vliegen of in Amsterdam wil landen. Blijkt de vlucht naar Frankfurt helemaal niet zo lang te duren. Telefonisch reserveer ik drie plaatsen voor de vlucht Denver-Frankfurt van vijf uur vijftien 's avonds en voeg ik me weer in de rij om mijn tickets op te halen. Dat heb ik geweten, drie uur later zijn de vier mensen achter de balie (op meer dan honderd wachtende reizigers) zover dat we aan de beurt zijn bij Eric Scott, een vriendelijk ogende getinte man.

Hm, something is wrong here, let me check (belt met verschillende mensen gedurende een half uur). Wait, yeah, you're all set gentlemen. Come back in 15 minutes and we'll have your tickets ready.

Thank fucking God. We nemen afscheid van de twee al wat oudere dames die achter ons stonden in de rij, daar zijn we inmiddels zo'n goede bekenden van dat dat afscheid met hugs en kisses gebeurt (no joke, samen in een rij staan verbroederd). Inmiddels is het 12 uur 's middags en de dorst en honger is zowat ondragelijk geworden. Meteen maar door naar de McDonald's waar ik een quarter pounder meal met een coke en een extra hamburger bestel en vier hamburgers plus de meal krijg. Ach ja, honger had ik toch.

Terug naar de terminal, opnieuw inchecken (ditmaal bij Lufthansa) en hopen dat de bags op het vliegtuig terecht komen. Dat doet United Airlines zelf, dus de kans dat mijn koffer gelijk met mij in Düsseldorf aankomt is vrij klein, maar so be it. Inmiddels is het twee uur en zit ik bij de gate naast een power outlet deze log te schrijven. Gratis internet, wel zo traag als stront en een banner van 200 pixels hoog boven in beeld, maar goed.

Nooit meer United Airlines. Twaalf uur na aankomst op het vliegveld kunnen we eindelijk terug naar Europa. Ik verlang terug naar de tijd dat ik een uur vertraging al veel vond tussen Venlo en Nijmegen met de trein. Om twee uur morgenmiddag ben ik uitgevlogen, uiteindelijk maar zes uur later dan de originele aankomst tijd. Valt best me dus... ...Zucht... Gelukkig wel nog Final Fantasy I en II voor de PSP kunnen kopen. Heb ik nog wat te doen tijdens het wachten en het vliegen.

(Met mijn geluk flikker ik halverwege met vliegtuig en al de oceaan in).

Dit artikel delen

Over de auteur