1. Enthousiasme

Enthousiasme

Een moeilijk woord wat ik waarschijnlijk nog eens verkeerd heb gespeld in de titel ook. Enthousiasme is gelukkig veel meer dan dat. Moeder natuur blijkt naast het geilen op kietelende kinderen, de lust om te moorden en het vallen op hetzelfde geslacht ook goede eigenschappen te hebben gegeven. Niets tegen Homo's, want Homoseksueel zijn valt wel degelijk onder de term 'enthousiasme'.

Genoeg daarover, maar we blijven wel doorgaan over het onderwerp liefde. Enthousiasme uit zich namelijk voor het grootste deel in liefde voor iets hebben. Ik zal bijvoorbeeld nooit vergeten hoe geweldig blij ik was toen GTA IV op 29 april binnenkwam, en ik het hoesje spontaan een zoen gaf. Het nadeel van een overgroot enthousiasme is dat de klap van tegenslag des te harder aankomt. Zo ook bij GTA IV, die na een paar geweldige speelsessies behoorlijk begon te vervelen.

Die klap is niet alleen figuurlijk. Hoe enthousiast was ik toen ik op mijn 9e eindelijk die grote pestkop een klap verkocht. Adrenaline gierde door mijn lijf, ik had hem gewoon een bloedlip + bloedneus geslagen! De dag daarna werd ik echter keihard teruggepakt. Enthousiasme heeft ook alles te maken met uitdaging. Jezelf oppeppen voor een voetbalwedstrijd, of kijken of je dat knappe meisje vandaag wél kunt veroveren.

Toch pakt enthousiasme mij het meeste met games. Dat gevoel na eindeloos wachten, dat is gewoon onbeschrijfelijk. Veel van jullie weten natuurlijk precies wat ik bedoel. Zonder enthousiasme zou het leven waarschijnlijk erg saai en depressief zijn. Tevens is enthousiast zijn een kunst. Het ombuigen van je gevoelens in een depressiefe periode is lang niet altijd even makkelijk. Enthiousiasme pept je op, verzorgt een aardige dosis genot en is gewoon een heel leuk

'speeltje' dat de hersenen je bied!

Dit artikel delen

Over de auteur

Mad